Αυλωνίτου: Ανοίγει ένας κύκλος φοροελαφρύνσεων – Δεν θα κοπούν οι συντάξεις – ΒΙΝΤΕΟ

“Η κυβέρνηση τα πάει μία χαρά , έχουμε αφήσει πίσω μας τα δύσκολα. Είμαστε στη φάση ανάπτυξης, έχουμε τελειώσει με τα μνημόνια, την επιτροπεία. Ανοίγει ένας κύκλος φοροελαφρύνσεων, ανακούφισης όλων αυτών που επλήγησαν από τα μέτρα όλα αυτά τα χρόνια.
Όπως είπε και ο Πρωθυπουργός, έκλεισε ο κύκλος των περικοπών και των μειώσεων. Πρώτη φορά, η κυβέρνηση με δικό της σχέδιο και όχι με το σχέδιο των δανειστών, θα διαμορφώσει το στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη. Βγαίνοντας από τα μνημόνια, αποκτάμε την οικονομική μας κυριαρχία”, δήλωσε σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Εpsilon η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου.

Παράλληλα, η κ. Αυλωνίτου κατηγόρησε τη ΝΔ ότι αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση με “fake news, με συκοφαντίες, με ψέμματα και διαστρεβλώσεις. Το ποιος έριξε τον κατώτατο μισθό σε μία νύχτα με υπουργική απόφαση από την κυβέρνηση Σαμαρά είναι γνωστό. Ο κ. Μητσοτάκης αρνείται την αύξηση του κατώτατου μισθού γιατί θέλει μισθούς της πείνας και της εξαθλίωσης”.

“Το κακό που κάναμε ήταν ότι στερήσαμε το αυτοκρατορικό δικαίωμα από τη ΝΔ να κυβερνάει. Το ποιος φτωχοποίησε την ελληνική οικονομία το λένε τα νούμερα με το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο. Όλη η προσπάθεια να βγούμε από τα μνημόνια υπονομεύτηκε από τη ΝΔ . Η ΝΔ ζητάει εκλογές γιατί τώρα ξέρει ότι ελευθερωθήκαμε”,ανέφερε η κ. Αυλωνίτου.

Αναφορικά με τη φορολογία, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι “δεν αυξήθηκαν όλοι οι φόροι για όλους. Έχει φορολογηθεί η μεσαία τάξη για να μπορέσουν να κρατηθούν και να βγουν όρθιοι από τα μνημόνια και οι υπόλοιποι”, εκτιμώντας ότι “δεν θα κοπούν οι συντάξεις, ο ΕΦΚΑ είναι πλεονασματικός, δεν υπάρχει λόγος. Τη μείωση των συντάξεων την είχε ζητήσει στη δεύτερη αξιολόγηση το ΔΝΤ ενώ η ελληνική κυβέρνηση και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί διαφωνούσαν. Θα προχωρήσουμε χωρίς τη μείωση των συντάξεων εφόσον θα είμαστε μέσα στις δεσμεύσεις μας”.

Για την τοποθέτηση της Κατερίνας Παπακώστα στην κυβέρνηση, η κ. Αυλωνίτου επισήμανε ότι ”η κ. Παπακώστα διαγράφηκε από τη ΝΔ, φυσιολογικό ήταν να πάει στο πλησιέστερο κόμμα προς τη ΝΔ που είναι οι ΑΝΕΛ”.

Δείτε το βίντεο :

loading...

2 thoughts on “Αυλωνίτου: Ανοίγει ένας κύκλος φοροελαφρύνσεων – Δεν θα κοπούν οι συντάξεις – ΒΙΝΤΕΟ

  1. Κυρά Λένη,γυρίστε τώρα στο 5% απο εκεί που ξεκινήσατε..!..Εμείς και τα παιδιά μας θα σας θυμόμαστε για να μην ξανασυμβεί τέτοια καταστροφή στη χώρα.

  2. ΚΑΡΑΚΑΞΑ………ΣΚΑΣΕ…..ΣΚΑΣΕΕΕΕΕΕΕΕΕ……….ΑΛΗΤΕΙΑ……ΠΡΟΔΟΤΕΣ……..ΨΕΥΤΕΣ……..ΠΑΡΤΕ ΔΡΟΜΟ……..ΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΡΑ.

Comments are closed.