Οι παράνομοι μετανάστες στη Μόρια διαμαρτύρονται για το…φαΐ

Την ώρα που πολλοί συμπολίτες μας λόγω της κρίσης τρώνε από τα σκουπίδια, οι παράνομοι μετανάστες στον καταυλισμό Μόρια της Λέσβου, διαμαρτύρονται επειδή δεν τους αρέσει το ρύζι.

Περιμένουν στην ουρά για ένα μπουκάλι νερό και ένα πιάτο ρύζι. Το δείχνουν στην κάμερα και, όπως το περιγράφουν, είναι σαν πλαστικό. «Αυτό το ρύζι πέτρα είναι. Πέτρα», λέει ένας από τους μετανάστες.

Στο τέλος του βίντεο, φαίνεται, μάλιστα, η κοστολόγηση για την κάθε ατομική μερίδα φαγητού, η οποία φτάνει τα 5 ευρώ.

Ταυτόχρονα ΜΚΟ προσπαθούν να φέρουν στο προσκήνιο την ψυχική υγεία των παράνομων μεταναστών, κανείς βέβαια δεν αναφέρει τη ψυχική υγεία των Ελλήνων και τις αυτοκτονίες του μνημονίου.

Βέβαια κανείς δεν τους είπε να έρθουν παράνομα στη χώρα.

Απροστάτευτα τα παιδιά

Σύμφωνα με αξιωματούχο της UNICEF, πάνω από 7.000 παιδιά έρθουν έρθει από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο παράνομα στα ελληνικά νησιά, σημειώνοντας αύξηση κατά 32% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Δηλαδή, κάθε μήνα έφθασαν στη χώρα μας κατά 850 παιδιά κατά μέσο όρο.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του γερμανικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Φλόριαν Βέστφαλ, απηύθυνε έκκληση για τα παιδιά στη Μόρια, έναν τόπο ανομίας, με άθλιες συνθήκες διαβίωσης, που εγκυμονεί κινδύνους για τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών.

Μιλώντας στην Deutsche Welle, ο Φλοριάν Βέστφαλ ανέφερε ότι ««τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά διέφυγαν από εμπόλεμες περιοχές όπως τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Δημοκρατία του Κονγκό. Έχουν ζήσει διάφορα άσχημα πράγματα και στο τέλος αυτές τις άθλιες συνθήκες στη Μόρια. Το χειρότερο για τα παιδιά είναι πως δεν είναι συχνά προστατευμένα. Τα βράδια ο καταυλισμός είναι μια περιοχή ανομίας. Σημειώνονται συμπλοκές, βιασμοί, σεξουαλικές κακοποιήσεις ακόμα και παιδιών».

Και όλα αυτά στον απόηχο της συζήτησης για τη διαχείριση των 1,6 δισ. ευρώ που δόθηκαν στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό…

loading...

4 thoughts on “Οι παράνομοι μετανάστες στη Μόρια διαμαρτύρονται για το…φαΐ

  1. ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΥΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΕΙ?ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΞΑΘΛΕΙΩΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΕΙΩΤΟ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΣΟ ΠΑΘΟΣ ΕΝΩ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ?ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ?ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΣ Η ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ?

  2. Πρέπει όλοι αυτοί που έρχονται παράνομα στη χώρα μας να καταλάβουν ότι είναι ανεπιθύμητοι εδώ και ότι κανείς Έλληνας δεν τους χρωστά τίποτε.
    Εάν δεν τους αρέσει το φαγητό, είναι ελεύθεροι να επιστρέψουν στις χώρες τους, γιατί κανείς δεν τους κρατά εδώ με το ζόρι.

  3. ας φανε γεμιστα

    Αντουανετα Φωτιου

  4. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΤΕ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ ΓΛΩΣΣΑΝ? ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ? ΛΑΘΡΟΕΙΣΟΛΕΙΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΛΑΘΡΑ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΛΑΘΡΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑΝ ΜΑΣ ΛΑΘΡΟΒΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΕΜ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΜΟΥΝΟ-ΑΠΛΥΤΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΛΕΞΑΜΕ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΡΑΤΥΠΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ? ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΟΒΙΟΙ ΛΑΘΡΟΚΑΥΛΟΙ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΚΑΙ ΝΕΓΡΟΙ ΜΑΟΥ ΜΑΟΥ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΕΤΣΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΤΕ. ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΜΑΘΕΤΕ ΤΩΡΑ?

Comments are closed.