Έσπασε το Πάτωμα να το Επισκευάσει και Βρέθηκε σε μία Αρχαιολογική Ανακάλυψη που Άλλαξε Όλη του τη Ζωή για Πάντα

Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Το όνειρο ενός Ιταλού ήταν να ανοίξει ένα μικρό εστιατόριο. Κάποια στιγμή χρειάστηκε να σπάσει το έδαφος για να επισκευάσει μια ελαττωματική τουαλέτα. Τότε ήρθε αντιμέτωπος με την Ιστορία ενός υπόγειου κόσμου.

Σύμφωνα με την Liz Leafloor και το ancient-origins.net, το 2000, ο Luciano Faggiano αντιμετώπισε ζητήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων στο ακίνητο που είχε αγοράσει προκειμένου να ξεκινήσει ένα περιστασιακό εστιατόριο, στο Lecce της Ιταλίας.

Με τη βοήθεια της οικογένειάς του σύντομα ανακάλυψε έναν υπόγειο κόσμο, γεμάτο με έναν τάφο, μία ρωμαϊκή σιταποθήκη, ένα φραγκισκανικό παρεκκλήσι και ακόμη χαρακτικά από Ναίτες Ιππότες. Αλλά αυτά δεν ήταν τα μόνα.

Η τρατορία του, στην συνέχεια μετατράπηκε σε αρχαιολογικό χώρο και σύντομα σε ένα μουσείο όπως γράφει ένα άρθρο στην The New York Times.
Τα ερείπια και οι αίθουσες που ανακαλύφθηκαν λόγω των ανασκαφών του Luciano Faggiano. Image credit: Map data 2012 Google ©2015 Google

Το Lecce, όπως και η Ιταλία γενικότερα, είναι πλούσια σε ιστορία και κρύβονται πολλά ακριβώς κάτω από τις μοντέρνες πλακόστρωτες επιφάνειες. Τέτοιες ανακαλύψεις είναι συναρπαστικές προσθήκες στην συλλογή ιστορικών πληροφοριών του παρελθόντος της χώρας.

Ωστόσο πολλές τέτοιες απρόσμενες ανακαλύψεις, προκαλούν πονοκεφάλους τόσο σε πολεοδόμους όσο και οικοδόμους καθώς παρεμποδίζεται το έργο τους.
Ένα ρωμαϊκό αμφιθέατρο στο Λέτσε της Ιταλίας. Αυτά τα ερείπια είναι τυπικά των υπόγειων ευρημάτων που αποκαλύφθηκαν από τον Luciano Faggiano. Dan Diffendale/ Flickr

Το ίδιο το Λέτσε είναι μια ιστορική πόλη, που βρίσκεται στο τακούνι της μπότας της Ιταλίας. Η τοποθεσία είχε στρατηγική θέση για το αρχαίο εμπόριο. Ο Mario de Marco, τοπικός ιστορικός και συγγραφέας, δήλωσε στους The New York Times ότι «τα πρώτα στρώματα του Lecce χρονολογούνται από την εποχή του Ομήρου, τουλάχιστον σύμφωνα με το θρύλο».

Έτσι, ο αρχικός σωλήνας αποχέτευσης του Faggiano έγινε ένα γιγαντιαίο αρχαιολογικό έργο. Ο ίδιος δήλωσε ότι θα μπορούσε να το είχε σκεπάσει και κανείς να μην μάθει τίποτα και να φτιάξει το εστιατόριό του. Αλλά δεν ήθελε να το κάνει. Αντίθετα, μέρος της χρηματοδότησης των ανασκαφών έκανε και ο ίδιος.

Το The History Blog γράφει ότι έχουν ανακτηθεί περισσότερα από 4.000 έργα τέχνης. Τα ευρήματα περιλαμβάνουν πολλούς τάφους και οστεοφυλάκια, συμπεριλαμβανομένου ενός τάφου βρέφους, ένα πηγάδι 10 μέτρων που τροφοδοτείται ακόμα από νερό. μυστικές σήραγγες που χρησιμοποιούνται από θρησκευτικά τάγματα. τοιχογραφίες, αρχαία αγγεία, κοσμήματα, βωμοί και χιλιάδες άλλα αντικείμενα.

Όλα αυτά δημιούργησαν το ανεξάρτητο Museo Archeologico Faggiano.

Στο βίντεο που ακολουθεί έχετε μία δωρεάν ξενάγηση στο Μουσείο του Faggiano:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά
La città che fu (dei Messapi) : un tour virtuale al Museo Faggiano di Lecce



diadrastika.com

loading...