Η συνωμοσία της σιωπής – Η ηρωίνη, ο διπλωμάτης, ο υπουργός

Την Παρασκευή 31 Αυγούστου το SLpress.gr δημοσίευσε αποκλειστικό ρεπορτάζ με τίτλο «Διπλωμάτης συλληφθείς με μπόλικη ηρωίνη σύμβουλος υπουργού» (για να το διαβάσετε πατήστε ΕΔΩ) Στο εν λόγω ρεπορτάζ αναφέρονται πολύ συγκεκριμένα στοιχεία για την υπόθεση, η οποία και δικαιολογεί απολύτως τον τίτλο. Ποια ήταν η αντίδραση; Τείχος σιωπής από το υπουργείο Εξωτερικών, τείχος σιωπής από τα κατεστημένα ΜΜΕ.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως το ζήτημα συζητήθηκε και στα ηγετικά κλιμάκια του υπουργείου Εξωτερικών και από διπλωματικούς συντάκτες. Παρ’ όλα αυτά το αποτέλεσμα ήταν μία «συνωμοσία σιωπής». Προφανώς, ελπίζουν πως με τον τρόπο αυτό θα «θάψουν» το κραυγαλέο σκάνδαλο. Γιατί υπάρχουν βαρύτατες ευθύνες για το γεγονός ότι η υπόθεση αυτή δεν έφθασε ποτέ στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Αν και στο SLpress.gr έχουμε στη διάθεσή μας τα εμπλεκόμενα ονόματα, ακολουθώντας τις οδηγίες νομικού συμβούλου, αποφύγαμε να τα αναφέρουμε. Το ρεπορτάζ δεν μιλάει, όμως, για κάποιον διπλωμάτη που κάπου κάποτε ενεπλάκη σε υπόθεση ναρκωτικών. Τον συνέλαβε η Δανική Αστυνομία με τρία γραμμάρια ηρωίνης πάνω του και τρία κιλά στο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα ο Δανός εισαγγελέας να τον παραπέμψει για εμπορία ηρωίνης. Κι όμως, αυτή η κραυγαλέα υπόθεση δεν έφθασε ποτέ στην ελληνική Δικαιοσύνη, παρότι ο εν λόγω διπλωμάτης εστάλη στην Ελλάδα για να δικασθεί. Μόνο ένα Πειθαρχικό Συμβούλιο, επειδή υπήρχε η έκθεση του Έλληνα πρεσβευτή που δεν μπορούσε να εξαφανισθεί.

Τα στοιχεία, λοιπόν, είναι απολύτως συγκεκριμένα και κατά τρόπο που επιτρέπουν να προσδιορισθεί με ακρίβεια η ταυτότητα του διπλωμάτη, όπως και ο κορυφαίος υπουργός, του οποίου μέχρι τον ανασχηματισμό χρημάτισε διπλωματικός σύμβουλος.
Το ερώτημα που δεν έγινε

Ένας διπλωματικός συντάκτης που σέβεται την ιδιότητά του θα έκανε το αυτονόητο: Θα ρωτούσε τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών εάν υπάρχει διπλωμάτης, ο οποίος, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ:
Εισήχθη το 2003 στη Διπλωματική Υπηρεσία και μάλιστα τελευταίος στη σειρά (20ος από τους 20).
Υπηρέτησε στο προξενείο στη Νις της Σερβίας ως Γραμματέας Πρεσβείας Γ’.
Το 2008 τοποθετείται στην ελληνική πρεσβεία στην Κοπεγχάγη ως Γραμματέας Πρεσβείας Β’.
Σε λιγότερο από έναν χρόνο μετά την άφιξή του στην πρωτεύουσα της Δανίας συνελήφθη από κλιμάκιο της Δανικής Αστυνομίας και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Οικονομικών Εγκλημάτων και λόγω διπλωματικής ασυλίας επέστρεψε να δικασθεί στην Ελλάδα.
Στις 6 Νοεμβρίου 2012 το Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου Εξωτερικών ασχολήθηκε με την υπόθεσή του (το κατηγορητήριο του Δανού εισαγγελέα μιλάει για εμπορία ηρωίνης).
Από το Νοέμβριο 2016 μέχρι τον πρόσφατο ανασχηματισμό τουλάχιστον υπηρετεί ως διπλωματικός σύμβουλος κορυφαίου υπουργού.

Τόσο απλό, τόσο καθαρό, τόσο αυτονόητο, αλλά και τόσο ζητούμενο. Δυστυχώς, ούτε ένας διπλωματικός συντάκτης δεν ευαισθητοποιήθηκε δράσει κατ’ αυτόν τον τρόπο. Και για να μην αδικώ συναδέλφους μου, πιθανότατα κάποιοι να είχαν τη σχετική πρόθεση, αλλά να τους απέτρεψε η διεύθυνση του ΜΜΕ, στο οποίο εργάζονται.
Ο πολυπράγμων Α. Α.

Επειδή, όμως, για τον έναν ή τον άλλο λόγο, η ερώτηση αυτή δεν έγινε στον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών, το SLpress.gr προκαλεί την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών να απαντήσει στο ανωτέρω απλό και σαφές ερώτημα: Υπάρχει τέτοιος διπλωμάτης και εάν ναι ποιο είναι το όνομά του. Και για να τους «διευκολύνουμε» τους λέμε ότι τα αρχικά του είναι Α. Α.

Ας σημειωθεί ότι η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, μέσω του εκπροσώπου, δεν χάνει ευκαιρία να διαψεύδει δυσάρεστα ρεπορτάζ, ακόμα και εάν είναι εν μέρει ανακριβή. Και μόνο το γεγονός ότι από την περασμένη Παρασκευή «κάνει την πάπια», είναι μία ξεκάθαρη ένδειξη ότι δεν μπορεί να προβεί σε διάψευση. Εάν το πράξει θα πει ψέμματα και θα αναλάβει τη βαριά ευθύνη για μία υπόθεση, η οποία χρονικά απλώνεται σε περίοδο που κυβερνούσαν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος, που το θέμα δεν έγινε αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης.

Και για όσους ακόμα απορούν ποιος είναι ο κορυφαίος υπουργός, διπλωματικός σύμβουλος του οποίου ήταν ο πολυπράγμων διπλωμάτης, ας διαβάσουν προσεκτικά το ρεπορτάζ. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Ένας είναι ο κορυφαίος υπουργός, ο οποίος στον πρόσφατο μετασχηματισμό μετακινήθηκε και έπαψε να είναι μέλος της κυβέρνησης.

Αυτά και εν αναμονή αντιδράσεων. Για να δούμε μέχρι πότε το υπουργείο Εξωτερικών και τα κατεστημένα ΜΜΕ θα παριστάνουν τους «τυφλούς» και τους «κωφούς».

Αξίζει, τέλος, να σχολιάσω αντιδράσεις αναγνωστών. Πολλοί μας ζητούσαν ονόματα και αρκετοί μας κατηγόρησαν μέχρι και χυδαία, αμφισβητώντας την αξιοπιστία του ρεπορτάζ. Αν, βεβαίως, το είχαν διαβάσει θα είχαν καταλάβει ότι τα στοιχεία είναι συγκεκριμένα. Η μη αναφορά του ονόματος αφορά το νομικό χειρισμό της υπόθεσης, λόγω των προσωπικών δεδομένων και της απαγόρευσης δημοσίευσης απορρήτων εγγράφων.

Δεν θα αναφερθώ στον διαδικτυακό όχλο, ο οποίος χυδαιολογεί ασυστόλως. Πρέπει, ωστόσο, οι αναγνώστες να συνειδητοποιήσουν πως αυτού του είδους τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ δεν είναι ταινία που σε δύο ώρες θα έχει δει όλη την υπόθεση μαζί και το τέλος της. Το SLpress.gr άλλωστε δεν έχει πλάτες και οφείλει να είναι προσεκτικό, ειδικά όταν αυτή η υπόθεση δεν αρέσει σε κανένα κόμμα.

loading...

4 thoughts on “Η συνωμοσία της σιωπής – Η ηρωίνη, ο διπλωμάτης, ο υπουργός

  1. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΕΤΑΛΙ

  2. στην Αυστραλία, ο Υπουργός Εξωτερικών μαζί με το βοηθό του είχαν έρθει στην Ελλάδα, επιστρέφοντας, πέρασαν από την Συγκαπούρη, και ο βοηθός του αγόρασε ένα ράδιο αξίας 40 δολαρίων, φτάνοντας στην Αυστραλία, ο βοηθός του δεν δήλωσε το ράδιο [ίσως για να μην πληρώσει φόρο] απλά πέρασε από την 'έξωδο των επισήμων και δρόμο.?
    την άλλη μέρα, έγινε ανάρτηση φωτογραφίας με το σχόλιο για το ράδιο, την ίδια μέρα ο Υπουργός υπέβαλε την παραίτηση του.
    Πρόσφατα, η Υπουργός Υγείας ενός κρατιδίου της Γερμανίας, παραιτήθηκε, επιδεί
    χρησιμοποίησαν παράνομα αντικαρκινικά φάρμακα από την Ελλάδα, Τα σχόλια δικά σας και από τους 300 της Ελληνικής Βουλής, Τρομάρα τους.
    κατά τάλλα , εμείς οι άλλοι φταίμε για όλα,,,,,,και όχι αυτοί,

  3. ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΠΡΙΝ 4-5 ΜΕΡΕΣ ΤΟΥΜΠΑΡΕ ΕΝΑ ΠΟΥΛΜΑΝ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΚΑΜΙΑ 15 ΑΤΟΜΑ. ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΣΑΝ ΕΔΩ ΚΑΗΚΑΝ 100 ΑΝΘΡΩΠΠΘΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΙΟ ΜΠΑΣΤΑΡΔΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΓΕ ΜΕ ΚΛΑΚΑΔΟΡΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΑΕ ΟΥΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ .ΚΑΙ ΚΑΘΗΣΑΝΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΝΕ ΑΝΤΕ Γ@ΜΗΣΟΙΥ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΟΥΓΑΝΕ ΤΟ ΜΠΑΣΤΑΡΔΙ

  4. Το ερώτημα είναι ,πότε η Ελλάδα θα Αποκτήσει Σοβαρούς ηθικούς και πατριώτες πολιτικούς;

Comments are closed.