Εξώδικο από Έλληνες ψαράδες στην Κυβέρνηση για τον «ακήρυχτο πόλεμο» στο Αιγαίο

Εξώδικο στην ελληνική κυβέρνηση καταγγέλοντας την τουρκική προκλητικότητα στα ελληνικά χωρικά ύδατα έστειλαν 36 Ελληνες ψαράδες.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» στο εξώδικό τους οι Έλληνες ψαράδες αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι:  «Τούρκοι αλιείς ανενόχλητοι λυμαίνονται τις ελληνικές θάλασσες, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ουδέποτε ετέθη θέμα σύλληψής τους ακόμη κι όταν από τα πλωτά του Λιμενικού Σώματος καταλήφθηκαν εν τω πράττεσθαι να αλιεύουν εντός των χωρικών μας υδάτων, κατά παράβαση του άρθρου 401 του Ποινικού Κώδικα.

Θεωρούμε πλέον, ως κάτοικοι της παραμεθορίου ότι βρισκόμαστε ενώπιον ενός άνισου ακήρυχτου πολέμου με αντιπάλους τους Τούρκους αλιείς και τα τουρκικά περιπολικά σκάφη, τα οποία συνεπικουρούν στην παράνομη και λαθραία αλιεία».

Στο εξώδικό τους οι αλιείς επισημάνουν ακόμη ότι η απάντηση του υπ. Ναυτιλίας στις οχλήσεις τους ήταν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα λόγω του φόβου κλιμάκωσης της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. 

loading...

3 thoughts on “Εξώδικο από Έλληνες ψαράδες στην Κυβέρνηση για τον «ακήρυχτο πόλεμο» στο Αιγαίο

  1. ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ''ΕΑΝ ΛΕΓΩ ΕΑΝ'' ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑ ΝΑ Γ'ΜΘΕΙΤΕ..

  2. Κύριοι Ψαράδες, γιατί μόνο παράβαση του άρθρου 401 του Ποινικού Κώδικα καί όχι καί του άρθρου 259 του Ποινικού Κώδικα για τους Λιμενικούς;…. Σας δουλεύουν οι νομικοί σας, ή αυτοδουλεύεστε;!……… …Ε.

  3. Κανείς δεν μπορεί να σώσει έναν λαό ραγιαδοπροβάτων που δεν θέλει να σωθεί και επί 45 χρόνια αντί για κριάρια ψηφίζει λύκους ή χασάπηδες!

Comments are closed.