Ρήγας: Θέλουμε την κοινωνία όρθια και δεν θέλαμε να βγούμε από τα Μνημόνια έχοντας ισοπεδώσει το σύμπαν

«Ο ελληνικός στρατός και οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν προσφέρει τεράστιο κοινωνικό έργο όλη αυτή την περίοδο και στο χώρο της υγείας και στο χώρο του μεταναστευτικού. Το κοινωνικό έργο του στρατού είναι ένα μεγάλο μέρος πέρα από τη διατήρηση της εθνικής κυριαρχίας και της εθνικής
ασφάλειας της χώρας» τόνισε ο Παναγιώτης Ρήγας μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Δημήτρη Καμπουράκη και του Βασίλη Λυριτζή.

Σχετικά με το εξώδικο που έστειλαν ψαράδες στην κυβέρνηση ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε πως «και από την πλευρά του Ιονίου παλαιότερα για τέτοιου είδους θέματα γινόταν το ίδιο. Υπάρχει μια συνεννόηση μεταξύ των κρατών και υπάρχει η επιτήρηση και από το λιμενικό και από το ναυτικό. Χρειάζεται μια νηφαλιότητα καθώς και το λιμενικό και το ναυτικό προστατεύουν με προσοχή τα οικονομικά και τα εθνικά συμφέροντα».

«Ο κ. Μητσοτάκης ας μη χρησιμοποιεί τα Wikileaks. Έχουμε πει για erga omnes. Η ΝΔ το 2008 είχε αποδεχθεί πάρα πολλά από αυτά που κατηγορεί εμάς σήμερα. Είναι προς όφελος των ελληνικών συμφερόντων να υπάρξει ηρεμία στα Βαλκάνια, ενώ θα πρέπει να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη και αυτό θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό τη Μακεδονία. Τα Βαλκάνια πέρασαν μια δύσκολη περίοδο και επιμένουμε ότι δεν θέλουμε να το ξαναζήσουμε» πρόσθεσε.

«Δεν μετρήσαμε ποτέ το πολιτικό κόστος. Από τότε που αναλάβαμε την εξουσία είπαμε την αλήθεια. Πρέπει να μας πιστωθεί ότι παίρνουμε τις πρωτοβουλίες και δεν κοιτάμε το πολιτικό κόστος. Δεν εξαρτάται από εμάς πότε θα κλείσει το θέμα της ονομασίας» είπε ακόμα.

Αναφορικά με τα αναδρομικά των ενστόλων ο κ. Ρήγας υπογράμμισε ότι «είναι σαφής η απόφαση που έχει παρθεί. Θα είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα υπάρξει στη ΔΕΘ για τη μεταμνημονιακή εποχή και αυτό θα αποτυπωθεί στον προυπολογισμό του κράτους».

Για τη μήνυση του Κώστα Βαξεβάνη στη Σοφία Ζαχαράκη είπε ότι δεν μπορεί «ο θύτης να έρχεται πάνω στο θύμα και να ζητάει και τα ρέστα. Έχουμε μια κατάσταση που μας οδήγησαν προηγούμενες κυβερνήσεις, ξέρουμε καλά ποιος ήλεγχε και τι ήλεγχε και με τι τρόπο ποδηγετούσε Θεσμούς και βεβαίως εμείς αυτό δεν το έχουμε κάνει. Εμείς θέλουμε να λειτουργούν οι Θεσμοί με δημοκρατικούς όρους και με ισοτιμία απέναντι στους πολίτες» ενώ συνέχισε λέγοντας πως «υπάρχει μια αντιπαράθεση ενός δημοσιογράφου με ένα πολιτικό πρόσωπο. Εγώ θα προσπαθούσα να το λύσω με άλλους τρόπους. Εμείς δεν έχουμε καμία ανάμειξη και δεν θα έπρεπε να έχουμε. Ο νόμος ισχύει για όλους. Δεν μπορεί να υπάρχουν διακρίσεις. Δεν μπορεί από τη μια μεριά να κάνω κριτική και από την άλλη να έρχομαι και να λέω το αντίθετο. Είμαι σταθερός σε αυτή την άποψη».

«Εμείς θέλουμε την κοινωνία όρθια και δεν θέλαμε να βγούμε από τα Μνημόνια έχοντας ισοπεδώσει το σύμπαν» κατέληξε ο αναπληρωτής Εθνικής Άμυνας.

loading...

1 thought on “Ρήγας: Θέλουμε την κοινωνία όρθια και δεν θέλαμε να βγούμε από τα Μνημόνια έχοντας ισοπεδώσει το σύμπαν

Comments are closed.