Δήλωση της Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης, κ. Ραχήλ Μακρή, για την απόφαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, να παγώσει την δικαστική έρευνα για την εθνική τραγωδία στο Μάτι

Ραχήλ Μακρή: «Η απόφαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου συνιστά αθέμιτη, αντισυνταγματική και αδιανόητη παρέμβαση στην λειτουργία των εισαγγελικών αρχών. Η κυρία εισαγγελέας να ξαναδιαβάσει το άρθρο 35 για τις υποχρεώσεις της και να πάψει να λειτουργεί ως εκτελεστικό όργανο του Μαξίμου»

Η εντολή της κ. εισαγγελέως του Αρείου Πάγου να παγώσει την εν εξελίξει δικαστική έρευνα για την εθνική τραγωδία στο Μάτι μέχρι να ολοκληρωθεί το πόρισμα της επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης κ. Μαρίας Παπασπύρου, ένα βήμα πριν την κλήτευση ως υπόπτων συγκεκριμένων προσώπων που ενεπλάκησαν στο επιχειρησιακό και όχι μόνο σκέλος αντιμετώπισης της πυρκαγιάς που άφησε πίσω της 99 νεκρούς, συνιστά αδιανόητη, αντισυνταγματική και αθέμιτη παρέμβαση στην ανεξαρτησία των εισαγγελικών λειτουργών.

Η εισαγγελική αρχή είναι ανεξάρτητη και προχωρά με το ενιαίο της εισαγγελικής αρχής, αλλά και υποχρεούται για ταχεία έρευνα και εκδίκαση σύμφωνα με τα άρθρα 35 και 36 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Το πόρισμα της επιθεωρήτριας που επικαλείται όπως έγινε και με την Μάνδρα προκειμένου να συγκαλυφθούν τα κακουργήματα της γνωστής συριζαίας, δεν έχει καμιά δουλειά φρεναρίσματος της εισαγγελικής έρευνας.

Το Μέτωπο Νίκης, καλεί την κυρία εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να σταθεί στο ύψος της θεσμικής θέσης που κατέχει, να πάψει να λειτουργεί ως εκτελεστικό όργανο του Μαξίμου και αν δεν το θυμάται, να ξαναδιαβάσει ειδικά το άρθρο 35 για τις υποχρεώσεις της Εισαγγελίας Αρείου Πάγου.

Ραχήλ Μακρή

Οικονομολόγος (MSc in Banking) – Πρώην Βουλευτής

Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης

Μέτωπο Νίκης

www.metoponikis.gr

loading...