ΛΑΕ: Μητσοτάκης και Τσίπρας ανταγωνίζονται σε δώρα στο μεγάλο κεφάλαιο και σε κοροϊδίες

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε από τη ΔΕΘ να ανταγωνισθεί τον Αλέξη Τσίπρα σε ένα ρεσιτάλ παροχών και δώρων στα μεγάλα και πολύ μεγάλα οικονομικά συμφέροντα» αναφέρει το γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας
σε σχόλιό του για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, προσθέτοντας πως αυτό γίνεται «την ώρα που χάρις στις στυγνές νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης Τσίπρα, τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών εταιρειών, παρά την κρίση και την γενική φτωχοποίηση της κοινωνίας μας, καλπάζουν σε πρωτοφανή ύψη».

Η ΛΑΕ επισημαίνει ακόμη ότι «Κυρ. Μητσοτάκης και Αλ. Τσίπρας αντιγράφουν ο ένας τον άλλον σε δημαγωγία, ευτέλεια και σε πολιτικά “καραγκιοζιλίκια”».

Παράλληλα, η ΛΑΕ χαρακτηρίζει «ειρωνεία» ο κ. Μητσοτάκης «ο κατ’ εξοχήν πολιτικός σε αυτήν τη χώρα που ταυτίζεται με φανατισμό με τα πιο επιθετικά, αδίστακτα και αδηφάγα πελατειακά οικονομικά δίκτυα και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα» και «στήριξε μανιωδώς τη μνημονιακή περιπέτεια», «να εξαγγέλλει μέτρα που ακυρώνουν κάποιες απ’ αυτές τις μνημονιακές δεσμεύσεις, χωρίς να μας αποσαφηνίζει αν θα προχωρήσει σε αυτήν την ακύρωση μονομερώς ή μετά από διαπραγματεύσεις και συμφωνία με τους πιστωτές».

«Γιατί στην δεύτερη περίπτωση, οι δήθεν εξαγγελίες του Κυρ. Μητσοτάκη είναι έπεα πτερόεντα και αέρας κοπανιστός» επισημαίνει η ΛΑΕ.

Και η ανακοίνωση της ΛΑΕ καταλήγει τονίζοντας πως «τον Κυρ. Μητσοτάκη, τον πολιτικό του μεγάλου πλούτου», «ανταγωνίζεται και ορισμένες φορές υπερφαλαγγίζει ο Αλ. Τσίπρας». «Το τραγικό είναι τώρα ότι και ο Κυρ. Μητσοτάκης προσπαθεί να υπερφαλαγγίσει τον Αλ. Τσίπρα σε πολιτική κοροϊδία και πολιτική εξαπάτηση. Μοιάζουν όλο και περισσότερο και οι δυο ως δυο σταγόνες νερού».

loading...