Πλαστή η μείωση της ανεργίας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη


Δεν υπάρχει ομιλία, δήλωση, παρέμβαση κυβερνητικού στελέχους, από τον πρώτο ως τον τελευταίο, που να μην αναφέρεται στο θέμα της μείωσης της ανεργίας.Και δεν σταματούν εκεί. Υποστηρίζουν ψευδώς ότι επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οι μόνιμες θέσεις εργασίας είναι περισσότερες από τις ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Αυτή είναι η απάντηση κάθε φορά που ακούγεται η αλήθεια: Ότι η μείωση της ανεργίας είναι πλασματική, διότι απλά για κάθε μία θέση πλήρους απασχόλησης που χάνεται, δημιουργούνται τρεις θέσεις των τριακοσίων περίπου ευρώ. Και ότι αν όλοι οι άνεργοι έφευγαν για το εξωτερικό, τότε η ανεργία θα ήταν μηδενική!

Τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ μηνός Αυγούστου τους διαψεύδουν, αλλά αυτοί το βιολί τους! Μιλάμε για τον Αύγουστο, κατ’ εξοχήν τουριστικό μήνα. Και όλοι γνωρίζουμε ότι τους τουριστικούς μήνες οι θέσεις εργασίας αυξάνονται.

Σύμφωνα με αυτά, η ψαλίδα μεταξύ της πλήρους απασχόλησης και των ευέλικτων μορφών απασχόλησης εξακολουθεί –μετά το 2014- να διευρύνεται ανησυχητικά. Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης τον Αύγουστο του 2018 εκτοξεύτηκαν στο 55,88%, ενώ η πλήρης απασχόληση συρρικνώθηκε στο 44,12%!

Το 2014, τα νούμερα ήταν ανάποδα. 50,74% οι θέσεις πλήρους απασχόλησης και 49,26% οι ευέλικτες μορφές εργασίας. Το 2015 οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης πήραν την ανηφόρα: 52,73% έναντι 47,27%. Το 2016 η ανηφόρα συνεχίστηκε: 53,33% έναντι 46,67%. Συνεχίστηκε και το 2017: 54,48% έναντι 45,52%. Και φθάσαμε στην έκρηξη του 2018: 55,88% έναντι 44,12%.

Μετά ήλθαν και οι ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ. Σύμφωνα με αυτές, μείωση 1,1% σημείωσε ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας στο σύνολο της οικονομίας (εκτός από τον πρωτογενή τομέα και τις δραστηριότητες των νοικοκυριών) το β' τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση με το β' τρίμηνο 2017 (14.466 εφέτος και 14.630 πέρυσι, αντίστοιχα), έναντι μείωσης 3,6% κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2017 προς το 2016.

Σημειώστε ότι σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, κενή θέση εργασίας θεωρείται μια νεοδημιουργηθείσα θέση, μια ήδη κενή θέση ή μια θέση που πρόκειται να κενωθεί σύντομα, για την οποία ο εργοδότης έχει προβεί πρόσφατα σε δραστικές ενέργειες για να βρεθεί κατάλληλος υποψήφιος, εκτός της επιχείρησης, και η οποία είναι διαθέσιμη είτε άμεσα είτε στο απώτερο μέλλον. Κενές θέσεις στο άμεσο μέλλον είναι οι κενές θέσεις πλήρους ή μερικής απασχόλησης, οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των τριών μηνών.

Με λίγα λόγια, μειώνονται οι κενές θέσεις εργασίας, άρα και οι προοπτικές να βρουν θέση οι άνεργοι!

Συμπέρασμα: Όσα λέγονται περί μείωσης της ανεργίας είναι ψέμα και πούρα προπαγάνδα.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ε,ΜΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ.ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΚΥΡΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ.ΑΝΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ,ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΖΑΜΙΩΝ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΘΝΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΩΜΑΛΩΝ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΣΟΥ.ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΙΜΠΑΣ ΤΑ ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ.ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΣΟΥ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΜΕΙΝΕΙΣ Η ΑΜΟΙΒΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΑ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ.ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΟΙ ΑΡΛΟΥΜΠΟΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ.ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ [ΟΥ ΣΑΣ ΤΟΙΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ολα αυτα τα γραφεις για την εξουσια και μονο. Χεστηκες για την ανεργια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]