Βίτσας: Δέκα χιλιάδες πρόσφυγες θα μεταφερθούν σε διαμερίσματα τους... επόμενους μήνες

Το επόμενο εξάμηνο θα  μετακινηθούν 6.000  είπε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής που απέδωσε την ασφυκτική κατάσταση στα νησιά στις αυξημένες ροές και τα κλειστά βόρεια σύνορα - Την δημιουργία δύο transition camp στο Βαγιοχώρι Θεσσαλονίκης και στο Κυψελοχώρι του Δήμου Τεμπών σχεδιάζει το υπουργείο

Την μεταφορά δέκα χιλιάδων προσφύγων από τα νησιά του Βορειονατολικού Αιγαίου στην Ηπειρωτική χώρα σχεδιάζει τώρα η κυβέρνηση. Η αποσυμφόρηση των Κέντρων Υποδοχής στη Μόρια, της ΒΙΑΛ στη Χίο και της Σάμου θα γίνει με την μεταφορά χιλιάδων προσφύγων σε διαμερίσματα ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας ωστόσο η διαδικασία αυτή θα εξελιχθεί μέσα στους... επόμενους μήνες και θα ολοκληρωθεί το 2019.

Σε συνέντευξη του στα ΝΕΑ ο κ. Βίτσας ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να φτιάξει αυτό που λέμε «σημείο μηδέν», δηλαδή να φιλοξενούνται σε κάθε δομή όσοι προβλέπονται από την κατασκευή της.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον υπουργό, από τους περίπου 66.000 πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα φιλοξενούνται σε σπίτια 26.000. Το επόμενο εξάμηνο θα φιλοξενηθούν άλλα 6.000 άτομα. Στόχος του νέου αυτού προγράμματος που θα ξεκινήσει το 2019, του οποίου η έγκριση από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης αναμένεται, είναι να κερδίσει η χώρα μας χρόνο έτσι ώστε να εξελιχθεί περαιτέρω το πρόγραμμα των 5.000 θέσεων σε διαμερίσματα και των επιπλέον 5.000 θέσεων που θα αφορά ανθρώπους που έχουν πάρει άσυλο, αλλά διαμένουν ως αιτούντες άσυλο.

Όσον αφορά τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στην Μόρια αλλά και σε άλλα Κέντρα Υποδοχής του Αιγαίου ο κ. Βίτσας ανέφερε ότι το πρόβλημα οφείλεται κυρίως στις προσφυγικές ροές. «Το 2018 είχαμε αυξημένες ροές, κυρίως σε Έβρο και Μυτιλήνη. Όλο το 2017 πέρασαν από τον Έβρο 5.651 άνθρωποι, ενώ έως το τέλος του φετινού Αυγούστου 10.814. Και αυτοί οι άνθρωποι έπρεπε να φιλοξενηθούν. Αυτό σημαίνει πως μια σειρά από θέσεις που είχαμε προβλέψει σε σχέση με τα νησιά στην ενδοχώρα, καλύφθηκαν από τις ροές του Έβρου» σημείωσε ο ίδιος.

Ο υπουργός Μετανάστευσης σχολίασε και τα δημοσιεύματα που μιλούν για κατασπατάληση των κονδυλίων που προορίζονταν για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος. Το ελληνικό κράτος και οι διεθνείς οργανισμοί υφίστανται έλεγχο από τις δομές της Κομισιόν, η εκπρόσωπος τύπου της οποίας με δηλώσεις της διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για κακοδιαχείριση, τόνισε ο κ. Βίτσας.

Ο Δημήτρης Βίτσας ανακοίνωσε επίσης ότι στο σχεδιασμό του υπουργείου είναι να δημιουργηθούν δύο transition camp όπου οι πρόσφυγες θα πηγαίνουν, θα διαμένουν για μικρό χρονικό διάστημα και μετά θα μεταφέρονται. Τα δύο κέντρα θα δημιουργηθούν στο Βαγιοχώρι Θεσσαλονίκης και στο Κυψελοχώρι του Δήμου Τεμπών.

Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

 1. βίτσα σαρσέμη, στο δικό σου το διαμέρισμα πόσοι θα μεταφερθούν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΟΣΑ ΑΔΕΙΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ?ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ.ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΟΛΑ ΣΥΝ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ.Ο ΑΣΑΝΤ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΝΑΡΚΩΜΑΝΗ ΒΙΤΣΑ ΟΤΑΝ ΔΟΥΜΕ ΛΑΘΡΟ ΣΥΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΟΥ ΜΟΝΙΜΑ Ι Σ Ω Σ ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΑΙΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕΣ 10 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ. ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ ΑΛΛΕΣ 10 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΑ? ΔΕΚΑ ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΑ ΜΕΤΡΑΤΡΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ? ΘΑ ΣΕ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΥΣΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΓΑΙΤΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΙΟΛΗΣ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΦΕΡΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ. ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΚΑΤΟΑΠΛΥΤΟΙ ΚΟΥΜΜΟΥΝΕΣ. ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΑΣ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Φέρτε, φέρτε κι άλλους!... Καλού κακού όμως, έχετε τα ελικόπτερα με γεμάτες τις δεξαμενές καυσίμων.........

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]