Ο Θεός «μιλάει» μέσα από τη δυστυχία…

Όπως ανακάλυψε ο Ιώβ, ο Θεός μπορεί να μιλήσει μέσα από τον πόνο. Ο πόνος είναι αναπόφευκτος σε μια ζωή που τελειώνει με το θάνατο και που διαβρώνεται από τα σύμβολα του θανάτου.

Μετά από μια σοβαρή αρρώστια της γυναίκας του κάποιος έγραψε: «Μετά από τρεις δεκαετίες συμπορευθήκαμε με αυτούς που πορεύονται μέσα από τις πεδιάδες του πόνου και ανακαλύψαμε ότι έχουν πολλά σκοτάδια και σκιές. Για πόσο καιρό είχαμε γλυτώσει!».

Η πίστη μας έχει ως κέντρο της ένα θεό που υποφέρει. Ο Θεός έδωσε την απάντησή του στη διαμαρτυρία του Ιώβ όταν συμμερίσθηκε αυτός ο ίδιος την ανθρώπινη δυστυχία. Όταν έγινε ένας από εμάς στον Ιησού Χριστό. Η σιωπή του Θεού στη δυστυχία μας μπορεί να γίνει εκκωφαντική, η απουσία Του συντριπτική, Θεέ μου, πού είσαι; Σ’ αυτές τις στιγμές ο Θεός είναι κρυμμένος πίσω από τα γεγονότα, που φαίνεται ότι αρνούνται την παρουσία Του. Ήταν κρυμμένος πίσω από τον σταυρό του Χριστού, που εκείνη τη στιγμή εφαίνετο να λοιδορεί κάθε ιδέα πρόνοιας. Ο Χριστός, όπως και ο Ιώβ, αισθάνθηκε μάλλον εγκαταλελειμμένος παρά συμπαραστατούμενος. «Θεέ μου, Θεέ μου, ινατί με εγκατέλειπες;». Ο Χριστός όμως έδειξε την απόλυτη πίστη του όταν είπε:

«Πάτερ, εις χείρας σου παρατίθεμαι το πνεύμα μου» (Λουκ. 23, 46). Ενεπιστεύθη τον εαυτό του στον Θεό ο οποίος αισθάνθηκε ότι τον είχε εγκαταλείψει έχοντας την πεποίθηση ότι δεν ήταν πραγματικά απών. αλλά μόνο κρυμμένος πίσω από τα τραγικά γεγονότα αυτής της στιγμής.

Για να γεφυρώσουμε το χάσμα ανάμεσα στην προσδοκία και την πραγματικότητα, που φαίνεται να προκαλεί πολύ πόνο στη μέση ηλικία, χρειάζεται να ξεκαθαρίσουμε τί υπεσχέθη και τί δεν υπεσχέθη ο Θεός. Η πίστη μας δεν μας κάνει απρόσβλητους στις οδυνηρές και τραγικές συνέπειες της κακής χρήσης της ανθρώπινης ελευθερίας. Ο Θεός δεν υπεσχέθη να κάνει αυτό που κάνουν οι ανεύθυνοι και κακοί γονείς που, αποτρέποντας τις δυσάρεστες συνέπειες των αυτοκαταστροφικών επιλογών και ενεργειών των παιδιών τους, τους στερούν την ευκαιρία να μάθουν ότι οι αυτοκαταστροφικές επιλογές και ενέργειες μπορούν

να έχουν ολέθριες συνέπειες, εκθέτοντάς τα έτσι σε θανάσιμους κινδύνους. Αυτό που έχει υποσχεθεί ο Θεός είναι να είναι παρών πάντοτε στη ζωή μας, όσο κακές και αμαρτωλές κι αν είναι οι επιλογές μας και οι πράξεις μας και ότι θα μας δίνει δύναμη να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που συναντούμε, έστω και αν αυτές είναι οι συνέπειες των δικών μας άστοχων ενεργειών. Έχει ακόμη υποσχεθεί να χρησιμοποιήσει τις οποιεσδήποτε .εμπειρίες μας ως μέσα για την επίτευξη της πλήρωσής μας και της πραγμάτωσης της κλήσης μας. Με άλλα λόγια, έχει υποσχεθεί να τα χρησιμοποιήσει όλα για να δώσει νόημα στη ζωή μας και να μας ολοκληρώσει με την ελπίδα για θεραπεία και υπέρβαση.

Ο πόνος αυτός καθ’ αυτόν μπορεί «να μας λέει» κάτι. Ο σωματικός πόνος συχνά μας επιπλήττει για την κακοποίηση των σωμάτων μας, ή μας παροτρύνει να τα φροντίζουμε καλύτερα. Το ίδιο συμβαίνει και με τον ψυχικό πόνο. Μπορεί να μας λέει κάτι για τον τρόπο ζωής μας, τις αξίες μας, τη στάση μας απέναντι σε μας τους ίδιους και τους άλλους. Είναι ανάγκη να προσέχουμε τί μας λέει ο πόνος μας.

Η δυστυχία έχει διαφορετική επίδραση σε διαφορετικούς ανθρώπους. Ο έντονος πόνος απαιτεί απόλυτη προσοχή. Όταν είναι χρόνιος, απορροφά την περισσότερη ενέργειά μας και μας κάνει να στρεφώμεθα στον εαυτό μας. Ο πόνος μπορεί επίσης να γίνει μέσο προσωπικής ανάπτυξης. Η συμπόνια μας για τους άλλους στη δυστυχία τους αυξάνεται όταν μάθουμε πώς είναι να πονάς. Ήταν η συμπόνια του Χριστού που τον έφερνε κοντά στους «πτωχούς, αναπήρους, χωλούς, τυφλούς» {Λουκ. 14, 14). Αναφερόμενος ο Παύλος στα μέλη της Εκκλησίας ως μέλη του σώματος του Χριστού, λέει: «Το αυτό υπέρ αλλήλων μεριμνώσι τα μέλη? και είτε πάσχει εν μέλος, συμπάσχει πάντα τα μέλη, είτε δοξάζεται εν μέλος, συγχαίρει πάντα τα μέλη» (Α΄ Κορ. 12, 26). Η δυστυχία μας μπορεί να μας ταυτίσει πιο άμεσα με την ανθρώπινη οικογένεια μέσα από την συμπόνια που έρχεται από την επαφή με τον πόνο.

Στην οικογενειακή μας ζωή ωστόσο η δυστυχία μας μπορεί να οδηγήσει σε υπερτονισμό και δραματοποίηση. Δεν θέλουμε να δοκιμάσουν τα παιδιά μας τον πόνο που βιώσαμε εμείς. Αλλά αν προσπαθήσουμε να τα προφυλάξουμε από τον πόνο, μπορεί να τους στερήσουμε τις εμπειρίες που έχουν ανάγκη για να προπαρασκευασθούν για την ζωή σ’ αυτό τον κόσμο. Οι γονείς χρειάζεται να αφήσουν τα παιδιά τους να αντιμετωπίσουν τις φυσικές συνέπειες των ενεργειών τους, ακόμη και αν είναι οδυνηρές, για να μάθουν από την εμπειρία. Έτσι γίνονται υπεύθυνα άτομα που αντιμετωπίζουν ρεαλιστικά τη ζωή.

Αν και χρειάζονται τη βοήθειά μας για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις, χρειάζονται επίσης να είναι εκείνα οι κύριοι των προβλημάτων τους και να έχουν την ευθύνη της επιλύσεώς τους. Αν συνειδητοποιήσουμε ότι οι δυστυχίες μας, έκτος του ότι ήσαν οδυνηρές, συνέβαλαν επίσης αποφασιστικά στην ανάπτυξή μας και την ωρίμανσή μας, μπορούμε να μετριάσουμε τη συμπόνια μας για τις ταλαιπωρίες των παιδιών μας, έτσι ώστε να παρέχουμε την υποστήριξη που χρειάζονται για να προβούν σε υπεύθυνες ενέργειες μάλλον, παρά να γινώμεθα εμπόδιο σ’ αυτές τις ενέργειες.

(π. Φιλόθεος Φάρος, «Στου δρόμου τα μισά», εκδ. Αρμός, σ. 132-136)

loading...

18 thoughts on “Ο Θεός «μιλάει» μέσα από τη δυστυχία…

  1. "Δεν υπάρχει εκτός από μένα άλλος θεός, εγώ θανατώνω κι εγώ δίνω ζωή…θα ακονίσω το αστραφτερό μου το σπαθί…τα βέλη μου θα τα μεθύσω με αίμα και το σπαθί μου θα κατατρώει κορμιά…" Δευτερονόμιον 32:39-42

    Η Αγία Γραφή και ιδίως η Παλαιά Διαθήκη, είναι εμποτισμένη με αίμα, σπέρμα και βία, κατάρες, πράξεις ανομολόγητες, γεμάτες κακία και μίσος.

    Αυτό το τερατούργημα, οι Ιουδαιοχριστιανοί επιμένουν να το αποκαλούν "θεόπνευστο" και "ιερό".

    Πόσους σκότωσε ο "Πανάγαθος";
    Είναι αδύνατον να πούμε με βεβαιότητα πόσους, σίγουρα, όμως, είναι πολλοί. Πόσους έπνιξε στον Κατακλυσμό;
    Πόσους έκαψε στα Σόδομα και Γόμορρα;
    Πόσα ακόμα και βυζανιάρικα μωρά και παιδιά των Αιγυπτίων σκότωσε;

    Από την Αγία Γραφή προκύπτει ότι δολοφόνησε 2.500.000 περίπου.

    Βλέπε σχετική μελέτη:

    https://www.aetos-apokalypsis.com/2013/10/blog-post_2438.html

  2. Ο τίτλος της ανάρτησης "Ο Θεός «Μιλάει» Μέσα Από Τη Δυστυχία" τα λέει όλα!
    Ε δεν θέλω να με μιλάς ρε σατανόθεε, πήγαινε στην κόλαση μαζί με τα διαβολάκια σου.

  3. Η Χρυσή Εποχή

    Στην αρχή χρυσό έπλασαν το γένος των ανθρώπων οι αθάνατοι, που κατοικούν στου Ολυμπου τα παλάτια. Αυτοί [οι άνθρωποι] υπήρχαν τον καιρό του Κρόνου, τότε που αυτός βασίλευε στον ουρανό. Ζούσαν σα θεοί, ξέγνοιαστα, χωρίς κόπους και βάσανα. Ούτε υπήρχαν τα γηρατειά, που εμείς τρέμουμε, κι έχοντας πάντα νεανικά τα χέρια και τα πόδια γλεντοκοπούσαν σε συμπόσια, μακριά από κάθε κακό. Και πέθαιναν σαν να τους έπαιρνε ο ύπνος. Κι είχαν όλα τα καλά’ η ζωοδότρα γη πρόσφερε μονάχη της καρπούς σε μεγάλη αφθονία, κι εκείνοι, ευχαριστημένοι, ζούσαν ξεκούραστα από τα κτήματά τους ανάμεσα σε πολλά αγαθά.

    Ησίοδος, Εργα και Ημεραι

    Αυτό το απόσπασμα είναι σχεδόν όλα όσα μας λέει ο Ησίοδος για τη Χρυσή Εποχή, την πρώτη εποχή του ανθρώπου, που ανάγεται σ’ ένα μακρινό μυθολογικό παρελθόν. Το Έργα και Ημέραι είναι η αρχαιότερη γραπτή πηγή αυτού του μύθου, που μιλάει για μια παραδείσια αλλά προ πολλού χαμένη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας. Σύμφωνα με τον Ησίοδο, οι χρυσοί άνθρωποι που έπλασαν οι θεοί έζησαν πολύ πριν ο Δίας γίνει αρχηγός στον Όλυμπο.

    Η περιγραφή του Ησιόδου προκαλεί στον αναγνώστη μια νοσταλγία για τη χαμένη εποχή, τότε που οι άνθρωποι ζούσαν σαν θεοί στον ουρανό. Δε χρειαζόταν να δουλεύουν -η φύση έδινε τα αγαθά της με αφθονία και χωρίς κόπο- και δεν υπέφεραν ποτέ από αρρώστιες ούτε γερνούσαν. Τελικά πέθαιναν, αλλά ήρεμα στον ύπνο τους. Ζούσαν και πέθαιναν ως θνητοί – πολύ καλύτερα, όμως, από τους μετέπειτα θνητούς.

    Ο Ησίοδος λέει σαφώς ότι οι χρυσοί άνθρωποι μετά το θάνατό τους γίνονταν από το Δία (που στο μεταξύ είχε σφετεριστεί την εξουσία του πατέρα του) θεία πνεύματα που φύλαγαν τους ζωντανούς.

  4. Τη μεγαλυτερη δυστυχια στους ανθρωπους την φερνουν οι ιδιοι που πανε καψηφιζουνε τους προδοτες ψευτες κλεφτες και ολα τα κακα της μοιρας μας μονοι μας τα προκαλουμε, η εκκλησια ταιζει πολλους φτωχους η πολιτεια αντιθετα παιρνει ακομα και το ψωμι του ζητιανου.τωρα θα μου πειτε γιατι τους ψηφιζουμε .γιατι χωριζομαστε σε δυο κατηγοριες τους βολεμενους και τους βλαμενους οι μεν πληρωνονται οι δε παραμενουν βλαμενοιγια να τους ταξουνε και να επαναλαβουν τα ιδια. οσον αφορα το θεο τι να δει κι αυτος και τι να κανει με μας που εχει μπλεξει και μη χειροτερα … ΑΛΙΑΣ

  5. ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑΡΘΕΙ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΨΩΛΗ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΕΛΕΝΑΡΑ ΑΟ ΤΟ ΚΩΛΟ

  6. Κουιζ:ΕΥΚΛΑΝΙΟΣ λουγκρα κουφιοs τρυπιοs σε κρυα χωρα…

  7. εχει κοψει αλυσσο ο ραν ταν πλαν
    πιο λιγα με για το Θεο ασεβαστο κοπροσκυλο, γιατι καμια ωρα θα σε κανει χαλκομανια εσενα και το VOLVO ηλιθιε και θα πας να βρεις τον πατερα σου τον διαολο

  8. ΡΑΨΩΔΙΑ Α'
    ΑΙΤΙΑ ΤΡΩΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

    Ο Τρωικός ο πόλεμος είχε αφορμή τον κώλο
    και όσα λέει ο Όμηρος γνωστά στον κόσμο όλον.
    Ο κώλος και όχι το μουνί υπήρξε η αιτία
    και προς απόδειξη αυτού ιδού η ιστορία:
    Τον Πάρι γιο του Πριάμου νέο πολύ ωραίο
    που όπως λεν' οι Στορικοί κωλομπαρά σπουδαίο
    τυχαία φιλοξένησε κάποια φορά στη Σπάρτη
    ο βασιλιάς Μενέλαος στο μέγα του παλάτι.
    Είχ' όμως ο Μενέλαος έν' ανιψιό ωραίο
    με κώλο ολοστρόγγυλο, κι έγινε το μοιραίο,
    ο Πάρις ο κωλομπαράς σαν είδε αυτόν τον κώλο
    τον τορνευτό, το σπάνιο δια τον κόσμον όλο.
    Τη νύχτα εσηκώθηκε και πήγε στο κρεβάτι
    κι οχτώ φορές τον γάμησε με κάβλα και ραξάτι
    κατά κακή του σύμπτωση να σου και η Ελένη
    βλέπει την τρομερή ψωλή την τριπλοκαβλωμένη.
    Και όπως ήταν φυσικό εκάβλωσε πολύ
    και σκέφτηκε του Πάριδος να φάει την ψωλή.
    Την άλλη μέρα ο άνδρας της σαν πήγε για κυνήγι
    αυτή τα πλούσια τα βυζιά με τέχνη τα ανοίγει
    στου Πάρι πάει την σκηνή, τάχα να τον ξυπνήσει
    μ' αυτός ευθύς κατάλαβε πως γύρευε γαμήσι.
    Και η Ελένη στήθηκε να φάει τον ψώλο όλο
    και ο Πάρις την εξέσκισε τη γάμησε από τον κώλο.
    Μα σαν η τρομερή ψωλή στον κώλο της εχώθει
    την έσκισε κι ο κώλος της με το μουνί ενώθει.
    Εις την κατάσταση αυτή πλέον μη δυναμένη
    να ζει με τον Μενέλαο η κωλογαμημένη
    τον Πάρι ακολούθησε και φύγαν για την Τροία
    και κει πλέον ελεύθερα γαμιέται η αχρεία.
    Τσιμπούκια και εξηνταεννιά, ψαλίδια, πλακομούνια
    στενάζει ο τόπος και βογκούν, βογκούν τα κορφοβούνια
    ολημερίς και ολονυχτίς γεύεται και γαμιέται
    και τώρα πια το κέρατο τ' ανδρός της δε μετριέται.
    Στη Σπάρτη ο Μενέλαος ζει πλέον σαν χαμένος
    περίλυπος μονολογεί και λέει απελπισμένος.
    Πούτσα μου πώς κατάντησες εσύ σε τέτοιο χάλι
    που όταν μύριζες μουνί γινόσουνα μεγάλη.
    Αγρίευες και εθέριευες, γινόσουν άνω κάτω
    και ξέσκιζες της καθεμιάς τον μούνο και τον πάτο
    τώρα κλεισμένη στο βρακί Δε μου ζητάς παιχνίδια
    κάθεσαι κι αναπαύεσαι στα ένδοξα σου αρχίδια.
    Μα κάποτε σκεφτήκανε όλοι οι Βασιλιάδες
    και βρήκαν λύση τολμηρή γι' άνδρες Πουτσαράδες.
    Αποφασίσανε λοιπόν, πόλεμο με την Τροία
    μα κει δυσκολευτήκανε ως λέει κι η ιστορία…
    Πάνω στης Τροίας τα βουνά που `ναι σαν κωλομέρια
    καθότανε ο Όμηρος με την ψωλή στα χέρια.
    Καθώς μαλακιζότανε και σκόρπιζε το χύσι
    θεία του ήρθε έμπνευση το έπος του ν` αρχίσει.

  9. Αυτοί λοιπόν είναι οι ξενύχτηδες του Θεού!

    Κάποιοι ερημίτες, μοναχοί, άγνωστοι σε μας αλλά γνωστοί στο Θεό διανυκτερεύουν προσευχόμενοι για σένα.
    Απόψε στο Άγιο Όρος και σε άλλα μοναστικά-πνευματικά κέντρα της Ορθοδοξίας σε όλο τον κόσμο, κάποιοι ταπεινοί άνθρωποι αγρυπνούν κάνοντας προσευχή για όλο τον κόσμο.

    Κάποιοι ερημίτες σε δάση και σπηλιές, κάποιοι μοναχοί σε μικρά κελλιά, άγνωστοι σε μας αλλά γνωστοί στο Θεό, πιθανόν όμως και ολόκληρες μοναστικές αδελφότητες, διανυκτερεύουν προσευχόμενοι για σένα, αδελφέ μου, αδελφή μου, για μένα, για τους δικούς μας, για όλη την ανθρωπότητα.

    Δεν προσεύχονται μόνο για να σώσουν την ταπεινή ψυχούλα τους, αλλά για τη βοήθεια, την ευλογία και τη σωτηρία όλου του κόσμου. Αυτό είναι το έργο των μοναχών στην Ορθοδοξία –και δευτερευόντως κάνουν και πολλά άλλα πνευματικά και κοινωνικά έργα.

    Αλλά και ιερείς μέσα στον κόσμο, καθώς και λαϊκοί, δηλ. όχι ιερείς και μοναχοί, υπάρχουν, που προσεύχονται με φλόγα αγάπης για όλο τον κόσμο και κάποιοι απ’ αυτούς ξενυχτούν απόψε για σένα, χωρίς να σε γνωρίζουν. Ξενυχτούν για τον πονεμένο, το δυστυχισμένο, τον αδικημένο, για κάθε ψυχή.

    Και ο Θεός ακούει. Η Παναγία ακούει. Οι άγιοι ακούνε. Μπορεί να φαίνεται πως δεν ακούνε, αλλά όταν φανεί ότι ακούνε, θα φανεί για τα καλά.

    Ο Άγιος Πορφύριος έβλεπε τις νυχτερινές προσευχές των Αγιορειτών ν’ ανεβαίνουν στον ουρανό σαν καπνοί λιβανιού.

    Ο γέροντας Σωφρόνιος, κατά την προσευχή του υπέρ όλου του κόσμου, ένιωθε την κακία των ανθρώπων να βαραίνει σα σκοτεινό σύννεφο την καρδιά του. Πρόσθετε όμως ότι, αν δεν υπήρχαν άνθρωποι που προσεύχονται με ένταση υπέρ του κόσμου, η «εξουσία του σκότους» θα ισχυροποιούσε την κυριαρχία της σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ’ ό,τι σήμερα (Περί προσευχής, 1994, σελ. 93-94).

    Ο άγιος Βαρσανούφιος είχε πει πως οι προσευχές τριών αγίων της εποχής του εμπόδιζαν την καταστροφή του κόσμου: κάποιου από τους Αγίους Τόπους, ενός Ηλία από την Κόρινθο και ενός Ιωάννη από τη Ρώμη.

    Αυτοί λοιπόν είναι οι ξενύχτηδες του Θεού. Οι ξενύχτηδες που φροντίζουν όχι να λυθούν ως διά μαγείας αυτόματα τα προβλήματά μας, αλλά να μένει κάποιο Φως ανοιχτό, για να βρίσκουμε το δρόμο μέσα στη Νύχτα και να τον δείχνουμε και σε άλλους με την αγάπη και την ιεραποστολή μας. Οι ξενύχτηδες κάθε νύχτας…

    Μη σταματάς, αδελφέ μου, αδελφή μου, ένωσε την προσευχή σου μαζί τους. Ένωσε την αγάπη σου με τη δική τους, ένωση την καρδιά σου με τη δική τους. Η Νύχτα προχωράει και χρειάζομαι το Φως σου κι εσύ το δικό μου και όλοι μαζί το Φως των προσευχών εκείνων των αφανών ορθόδοξων πνευματικών εργατών και –πάνω απ’ όλα– το Φως στο οποίο οδηγούν όλα αυτά τα μικρά Φώτα των προσευχών μας: το Φως του Χριστού, το Φως Που Δεν Είναι Φως Και Γνωρίζει Το Όνομά Μας.

    Αναρωτιέμαι αν στις διάφορες αιρέσεις που έχουν γίνει μόδα και χιονοστιβάδα στην εποχή μας υπάρχουν πολλοί, ή έστω και ένας, που ξενυχτάει απόψε προσευχόμενος αθόρυβα και ταπεινά για όλο τον κόσμο… Αν υπάρχει, ο Θεός ας τον ελεήσει κι ας λάμψει μέσα του το Φως της Αλήθειας και της Αγάπης.

  10. Αφού για σένα δεν υπάρχει Θεός, μιας και για σένα αυτά που γράφει η Παλαιά Διαθήκη είναι παραμύθια, τότε γιατί κατηγορείς τον Θεό ότι σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους; ; ;
    Μέσα σ' αυτά τα εκατομμύρια που σκότωσε ο Θεός συμπεριλαμβάνεις και τον Χριστό; : :
    Δώσε μας μιαν εξήγηση, αν δεν σου κάνει κόπο.

  11. Και ο θεός Κρόνος, γιατί έτρωγε τα παιδιά του; Ήταν μια από τις απολαύσεις της ζωής να τρώνε τις σάρκες των παιδιών τους;

  12. Ο "Πανάγαθος" και τα παιδιά

    Αγία Γραφή

    Σαμουήλ Α', 15: 2-3
    Λέει ο Κύριος: "Θα εκδικήσω όσα έκανε ο Αμαλήκ στον Ισραήλ, ότι του αντιστάθηκε στον δρόμο όταν ανέβαιναν από την Αίγυπτο· πήγαινε τώρα και πάταξε τον Αμαλήκ, και εξολόθρευσε κάθε τι που έχει, και μη τους λυπηθείς· αλλά, θανάτωσε και άνδρα και γυναίκα, ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΣ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΕ, και βόδι και πρόβατο, και καμήλα και γαϊδούρι".

    Να σκοτώνετε το άτακτο και ανυπάκουο παιδί σας!
    Αγια Γραφή
    Δευτερονόμιον 21: 20-21
    20 και θα πουν στους πρεσβύτερους της πόλης του: Αυτός ο γιος μας [είναι] πεισματώδης και απειθής· δεν υπακούει στη φωνή μας· είναι λαίμαργος και μέθυσος·

    21 και όλοι οι άνθρωποι της πόλης του θα τον λιθοβολήσουν με πέτρες, και θα πεθάνει. Και θα εξαφανίσεις το κακό από ανάμεσά σου· και ολόκληρος ο Ισραήλ θα ακούσει και θα φοβηθεί.

    Επίσης να σκοτώνετε τα παιδιά όταν καταρασθούν τους γονείς τους.

    Λευτικόν 20-9
    "Όποιος καταραστεί τον πατέρα του ή τη μάνα του, πρέπει εξάπαντος να θανατωθεί· είναι ο ίδιος υπεύθυνος για το θάνατό του, γιατί καταράστηκε τους γονείς του".

    Ο Λατίνος (ή Ιλλυριός) αυτοκράτορας Μ. Κωνσταντίνος διέπραξε σωρεία φόνων και μεταξύ αυτών δολοφόνησε τον γιό του Κρίσπο.
    Γι αυτό και η Εκκλησία τον ανηγόρευσε "άγιο", "μέγα" και "ισαπόστολο".

    Η αυτοκράτειρα Ειρήνη η Αθηναία, που παντρεύτηκε τον Τούρκο (Χάζαρο) αυτοκράτορα Λέοντα τον Δ' (775-780), δολοφόνησε τον γιό της.
    Γι αυτό και η Εκκλησία την τιμά.

    Ο Χριστιανισμός είναι ίσως η μόνη θρησκεία που μισεί τα παιδιά
    και τιμά παιδοκτόνους.

  13. αναρωτιεμαι διαβαζοντας αυτα τα σχολια πως εφτασαν αυτοι οι ανθρωποι στο σημειο να μισουν τον εσταυρωμενο Χριστο και αντε να πει καποιος που δεν πιστευει ''οτι δεν ηταν θεος'' εδω δεν μιλαμε για γνωμη μιλαμε για μισος ουτε λιγος σεβασμος στα μαρτυρια που περασε ο θεανθρωπος ουτε σεβασμος προς την μητερα του Χριστου εχουνε φτασει τοσο χαμηλα πατο εχουνε πιασει βριζουν το προσωπο της παναγιας που θρηνουσε το παιδι της ουτε τη χαροκαμενη μητερα δεν σεβονται λιγη ντροπη δεν μπορει το μυαλο σας να συλλαβει αυτο που κανετε τι μπορει να σας συμβει εισαστε για λυπησει ο θεος δεν εχει αναγκη την υποστηριξη κανενος μπροστα του εισαστε ολοι εσεις ενα φυσημα του και εξαφανιστηκατε θα τρεχετε να βρειτε γωνιες μα χτυπατε τα κεφαλια σας μα θα ειναι αργα ηδη ειναι αργα

    αννα

  14. και εσυ ηλιθιος εισαι την ιστορια μας δεν την απαρνιομαστε ειναι κομματι του εαυτου μας βλαμενα εδω μεσα σεβασμο σε τιποτα δεν εχετε γινοσαστε ιδιοι με τους ζαγκλαρες

    αννα

  15. ΒΡΕ ΚΟΙΤΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΥΣ θΕΟΥΣ ΖΩΝΤΟΒΟΛΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙΣ ΜΕ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΟΙ ΘΕΟΙ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΩΣΤΟΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ

    Δεν ήταν μόνο ο υιός του Δία, ο Μινώταυρος ανθρωποφάγος αλλά και ο Πολύφημος, ο υιός του Ποσειδώνα. Όπως λέει και ο λαός μας, το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει

  16. τι να πειs για τουs ευκλανιουs πινοντεs θαλασσινον υδωρ νομιζαν θα σφιξει το πωπουδακι τουs για να βριζουν οι μασονοΚ@ΛΟΤΡΥΠΙΔΕΣ

  17. ΕΛΑ ΓΙΩΡΓΟ?…ΑΧΧ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΓΚΛΟΥΚ ΓΚΛΟΥΚ ΝΑΙ ΕΛΑ ΗΠΙΑ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ…ΜΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΝ ΣΕ ΑΚΟΥΩ ΚΑΛΑ…ΜΟΥ ΛΕΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ? ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΡΑΒΗΞΑ ΤΟ ΒΡΑΔΙ ΚΑΙ ΜΕ ΡΩΤΑΣ ΤΙ ΕΧΩ?….ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΚΟΥΩ ΝΕΡΟ ΗΠΙΕΣ ΕΦΑΓΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΡΓΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑ?….ΝΑΙ ΛΕΓΕ ΕΣΥ ΤΕΤΟΙΑ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΠΕΣΩ ΣΕ ΓΕΛΩΤΑ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΛΑΣ…ΕΛΑ ΕΛΑ ΓΙΑ ΛΕΓΕ ΤΙ ΣΟΥ ΣΥΝΕΒΕΙ?….Ε ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΕΣΑ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 11 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΙΧΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο Κος ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΜΕ ΠΗΡΕ Ο ΥΠΝΟΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΙΔΑ!!…Ε ΤΙ ΕΙΔΕΣ ΠΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΓΚΑΣΤΡΩΣΕΣ?…ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΘΥΜΑΣΑΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ Ο ΞΥΔΑΚΗΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΤΕ ΑΠΟ ΥΟ ΒΕΛΗΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ?…ΝΑΙ ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ ….ΑΥΤΟΝ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΙΣ ΤΟΛΜΗΡΕΣ ΝΑ ΠΡΟΧΘΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΥΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΟΛΟΣ Ο ΘΙΑΣΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΛΟΜΕΝΑ ΠΕΗ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ?…ΝΑΙ ΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ….Ε ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΔΑ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ ΕΝΑ ΦΡΙΧΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΙΔΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΟΥ ΛΕΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΝΑ ΑΝΑΠΗΔΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝ ΠΛΗΡΕΙ ΣΤΥΣΗ ΝΑ ΑΝΑΠΗΔΟΥΝ ΑΛΛΑ Ω ΘΕΕ ΜΟΥ ΤΙ ΦΡΙΚΗ ΚΑΤΑΜΕΣΗΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΧΟΡΕΥΤΩΝ ΗΤΑΝ ΑΧΧΧ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΗΤΑΝ….Ε ΠΕΣΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ?….ΗΤΑΝ Ο ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΟΣ Ο ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ ΕΙΣ ΤΑΣ ΦΥΛΑΚΑΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΗΤΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΧΟΡΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΝΑΠΗΔΟΥΣΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ?….ΑΑΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑ ΩΩΩΧ ΤΑ ΝΕΦΡΑ ΜΟΥ ΧΑΑΑΑ Ω ΘΕΕ ΜΟΥ ΤΙ ΑΣΤΕΙΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΣΕ ΡΕ ΓΙΩΡΓΟ ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΜΕΤΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΙΚΙΣΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΟ ΜΑΤΖΑΦΛΑΡΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΔΩΝΤΑΣ Ο ΑΛΟΣ Ο ΜΑΥΡΙΔΕΡΟΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΑΝΑΠΗΔΗΣΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ?….ΕΜΜ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΡΟΗΓΜΕΝΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΑΣ ΤΟΝ ΠΟΥΜΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ? ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΔΙΚΟΥ ΕΝΑΝ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΦΑΛΟ ΤΟΝ ΚΑΛΥΨΕ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΥΨΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΣΟΥΤΣΟΥΝΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΩΩ ΘΕΕ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΠΗΔΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΙ ΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΕΙ ΜΑΖΙ ΑΣΧΗΜΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΕΡΑΣΑ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΗ….ΧΑΑΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑ Ε ΕΣΥ ΒΑΛΘΗΚΕΣ ΝΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΈΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΓΕΛΩΤΑ ΑΛΛΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΟΙ ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΑΝΕ ΑΣ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΚΟΣ ΤΙ ΕΠΑΛΕ ΑΥΤΟΣ? ΤΙ ΜΑΝΤΖΑΦΛΑΡΙΑΖΕ ΑΣ ΠΟΥΜΕ?….ΑΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝΕ ΝΑ ΠΑΛΕΙ ΑΥΤΟΣ ΑΥΤΟΣ ΞΤΑΝ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΝΤΥΜΕΝΟΣ ΕΝΑ ΠΕΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΥΨΟΥΣ ΑΝΤΕ 1,55 ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΟ ΠΟΥΤΣΟΚΕΦΑΛΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑΣ ΑΝΑΠΗΔΩΝ ΦΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΧΟΡΟΠΗΔΗΧΤΟΣ ΠΟΥΤΣΟΣ ΑΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Η ΕΚΦΡΑΣΙΣ…..ΧΑΑ ΧΑΑΑΑΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΜΕ ΤΛΕΙΩΣΕΣ ΚΛΕΙΣΕ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο Κος ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΣΤΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΕΛΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ Β.ΚΟΡΕΑΤΙΚΙΑ ΒΟΤΚΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΗΞΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ …ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΥΜΕ ….salom….salom..

Comments are closed.