«Σας πήρα το όνομα, σας δίνω γήπεδο…»

Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας είναι στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, γεμάτος καλούδια. «Και γήπεδο θα σας φτιάξουμε», λέει στους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Η θυμηδία της υπόθεσης είναι ότι, πριν ανέβει στη Θεσσαλονίκη, ο Τσίπρας έκανε… σύσκεψη με τον Καμμένο, προκειμένου να αποφασίσουν να
δώσουν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου της Τούμπας. Σύσκεψη. Σε μια σύσκεψη, ως γνωστόν, υπάρχει και το ενδεχόμενο αρνητικού αποτελέσματος. Της διαφωνίας, δηλαδή. Υπήρχε ποτέ περίπτωση να διαφωνήσουν οι δυο εταίροι; Όχι βέβαια! Αφού είναι της λογικής «δώσε σανό στον λαό», τα… βρήκαν.

Ας αφήσουμε τις περικοκλάδες. Πόσο στοιχίζει το ξεπούλημα της Μακεδονίας; Γύρω στα 10 στρέμματα πέριξ του γηπέδου της Τούμπας. Αυτό είναι το αντίτιμο. Ο Τσίπρας ξεπούλησε τη Μακεδονία και τώρα λέει στους οπαδούς του ΠΑΟΚ ότι θα τους κάνει δώρο δέκα στρέμματα χωράφι. Να βάλουμε ότι το κάθε στρέμμα κοστίζει 1 εκατ. ευρώ; Σύνολο 10 εκατ. ευρώ για το «Σεβέρνα Μακεντόνια». Ωραία συναλλαγή.

Είναι απίστευτα προσβλητικό αυτό που έκανε αυτή η κυβέρνηση, ν’ ανταλλάξει τη Μακεδονία με δέκα στρέμματα αντιπαροχή. Πλήρης εξευτελισμός των αξιών, της απροσχημάτιστης εμπορευματοποίησης του συναισθήματος των οπαδών του ΠΑΟΚ. «Σας πήρα τη Μακεδονία, πάρτε γήπεδο». Να είστε κι ευχαριστημένοι από πάνω.Οι πρακτικές αυτές της κυβέρνησης, σχετικά με την αντιπαροχή στο «Μακεδονικό», καταδεικνύει με τον πιο σαφή τρόπο το πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τον λαό του ΠΑΟΚ. Τον θεωρεί «ευκολάκι», που μπορεί να του βουλώσει το στόμα, προσφέροντας πάρκινγκ και σκέπαστρο στο γήπεδο της Τούμπας. Αλλά δεν θα μπορούσε κανείς να περίμενε τίποτα καλύτερο από μία κυβέρνηση που αποφάσισε να βολέψει στο Δημόσιο όσους έχασαν ανθρώπους στον όλεθρο στο Μάτι. Όταν συμπεριφέρονται αδίστακτα κι ανταλλάσσουν τους νεκρούς με βολέματα στο Δημόσιο, δεν θα είχαν κανέναν ενδοιασμό να κοροϊδέψουν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ ότι θα τους δώσουν το οικόπεδο γύρω από την Τούμπα. Τέτοια φοβερή… απόφαση πήρε η κυβέρνηση για τον λαό του ΠΑΟΚ, ως σαφή μετάλλαξη του σαιξπηρικού διλήμματος, «να ζει κανείς ή να μη ζει». Έτσι θεωρούν ο Τσίπρας με τον Καμμένο, ότι έβαλαν σε μεγάλη περισυλλογή τον λαό του ΠΑΟΚ, που πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στο ίδιο του το «είναι», τη συνείδησή του δηλαδή, και το… γήπεδο της Τούμπας.

Το ζητούμενο, ωστόσο, δεν είναι τι κάνει η κυβέρνηση. Είναι μία κυβέρνηση που σέβεται τον εαυτό της, έχει αναγάγει την επικοινωνία ως μέγιστη επιστήμη του mind control των μαζών με αριστερή λογική, όμως. Κι όχι σαν τους επικοινωνιακούς «μπουνταλάδες» της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, που δεν μπορούν να σφάζουν συνειδήσεις μεγιστοποιώντας διλήμματα όπως «Μακεδονία ή… Πρίγιοβιτς», όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.Το ζητούμενο είναι πώς θ’ αντιδράσει ο λαός του ΠΑΟΚ. Αν καλυφθεί από τις εξαγγελίες του «Μαυρογιαλούρου» Τσίπρα, «και γήπεδο θα σας φτιάξουμε», με γεια του, με χαρά του. Αν στην ενδοσκόπησή του το ξεπούλημα της Μακεδονίας δεν υπερτερεί συνειδησιακά έναντι του πάρκινγκ της Τούμπας, ας μην πάει να διαμαρτυρηθεί. Αυτός αποφασίζει. Ας αφήσει τις Παμμακεδονικές Ενώσεις να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Απ’ όλα τα μέρη του κόσμου ήρθαν για να βροντοφωνάξουν ότι η Μακεδονία είναι ελληνική. Αν στη Θεσσαλονίκη απουσιάζουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, απλά θα έχουν αποδεχτεί τον συναισθηματικό τους ευνουχισμό, μπροστά στα μάτια των συγγενών τους, που κατέφθασαν από την Αυστραλία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Γερμανία. Σχεδόν κάθε σπίτι στη Μακεδονία έχει κι έναν, τουλάχιστον, ξενιτεμένο…

Κι ο Σαββίδης; Ποια θα είναι η θέση του Σαββίδη στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη; Θα πάρει θέση; Πώς αντιδράει στο άκουσμα της «βαρυσήμαντης» ανακοίνωσης της κυβέρνησης ότι θα του δώσει τζάμπα δέκα στρέμματα, κι ενδεχομένως να χρηματοδοτήσει μέρος της ανακατασκευής του γηπέδου της Τούμπας; Δεν είδαμε καμία ανακοίνωση. Πρόσφατα τα «έσπασε» με την κυβέρνηση, αυτό είναι γνωστό. Σήμερα θα τα… ξαναβρεί;Έχει πολύ μεγάλη σημασία να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση του Ιβάν Σαββίδηστην επίσκεψη του Τσίπρα στη ΔΕΘ. Θα είναι εδώ, κατ’ αρχάς, ή θα βρίσκεται στη Ρωσία προκειμένου να γλιτώσει να πάρει θέση; Να θυμίσουμε ότι όταν πριν από μερικούς μήνες η κυβέρνηση Τσίπρα -Καμμένου είχε ανακοινώσει ότι«επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη απεργάζονται σχέδιο αποστασίας για λογαριασμό του Μητσοτάκη». Ήταν η πρώτη φορά που οι πληροφορίες ήθελαν τον Μαρινάκη με τον Σαββίδη να τα έχουν «βρει», όχι μόνο σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, αλλά και πολιτικό και… κομματικό. Και για μεν τον Μαρινάκη, η κόντρα είναι γνωστή. Με τον Σαββίδη, όμως; Τι έγινε και τον ενέπλεξε; Και πώς έγινε αντιληπτό ότι τον ενέπλεξε; Διότι ήρθε η απάντηση από την εφημερίδα «Έθνος» συμφερόντων Σαββίδη, που έγραψε «καμιά φορά που τα σενάρια που φτιάχνει κάποιος στο μυαλό του, τα πιστεύει κιόλας».

Ο Σαββίδης, εξ άλλου, είχε κατηγορηθεί ότι εξαγοράζει συνειδήσεις στα Σκόπια, προκειμένου να μην περάσει η συμφωνία της ντροπής του Τσίπρα με τον Ζάεφ. Αυτά, ωστόσο, είναι ιστορία. Σημασία έχει πώς θα… υποδεχτεί ο Σαββίδης τον «δώρα φέροντα» Τσίπρα. Είναι γνωστό ότι ο Ιβάν ελέγχει την πλατιά μάζα των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ και μπορεί μ’ ένα απλό νεύμα να τους κινητοποιήσει. Θα το κάνει; Είναι γνωστό ότι σχεδόν… λατρεύεται στη Μακεδονία ο Σαββίδης. Μιλάμε, όμως, για την ίδια Μακεδονία, αυτή που ξεπούλησε ο Τσίπρας, όχι για άλλη. Για την ίδια.

Τι, λοιπόν, θα κάνει ο Σαββίδης; Θ’ αφήσει τον λαό του ΠΑΟΚ να εκφραστεί ελεύθερα κι αν θέλει να πάει στο συλλαλητήριο να το κάνει, ή θα προσπαθήσει να τον ποδηγετήσει και πάλι και να στείλει τις οργανωμένες «στρατιές» των οπαδών να φωνάξουν το αυτονόητο, ότι η Μακεδονία είναι ελληνική;

Θα δούμε και θα κρίνουμε την πολιτική που θ’ ακολουθήσει ο Ιβάν Σαββίδης, ας μην προτρέχουμε. Πάντως, στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης έλειπε εκείνο το τεράστιο πανό απέναντι από τα επίσημα κι υπήρχε ένα μικρό, όχι σε εμφανές σημείο, για την τηλεοπτική κάμερα. Ποιος έδωσε εντολή και δεν κρεμάστηκε; Και γιατί… επανήλθε το πανό στον επαναληπτικό με την Μπενφίκα; Ο λαλίστατος Γιωργάκης, πάντως, πήρε θέση. Μας ενημέρωσε ότι θα είναι ωραία στην Τούμπα με 40.000 κόσμο.

Ύστερα, υπάρχει και μία άλλη, επίσης σοβαρή, παράμετρος που ίσως δοκιμάσει τις σχέσεις του Σαββίδη με τους οργανωμένους, και δεν είναι άλλη από τη φωτοβολίδα ευθείας βολής που πετάχτηκε από οπαδό του ΠΑΟΚ στο ματς με τον Πανιώνιο. Για να καταλάβετε τη σχέση του Σαββίδη με τους οργανωμένους, ας ανατρέξουμε στο πρώτο σχόλιο του Κυριάκου Κυριάκου, που έλεγε ότι ένας οπαδός το έκανε. Προφανώς και ένας το έκανε. Οι… γύρω του, όμως, που σιγοντάρισαν, δεν είναι ηθικοί αυτουργοί; Είναι. Η αστυνομία προχωράει σε ταυτοποίηση των προσώπων που ενεπλάκησαν στη (θα μπορούσε να είναι) θανατηφόρα βολή. Τι θα κάνει, λοιπόν, ο Σαββίδης, όταν η Αστυνομία κλείσει στη φυλακή όλο το παρεάκι; Θα σφυρίζει αδιάφορα;

Αν σφυρίζει αδιάφορα, τότε το πιο πιθανό είναι να διαρρήξει τις σχέσεις του με τους οργανωμένους. Γιατί; Διότι όλοι αυτοί οι συνταξιδιώτες στην «τρέλα» και την… παραβατικότητα αναπτύσσουν σχέσεις «αδελφικότητας» μεταξύ τους. Πώς θ’ αντιδράσουν αν ο Ιβάν δεν… βοηθήσει; Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχει ιστορίες. Και δεν τις θέλει, διότι ποτέ και κανένας δεν τα έβαλε με τη μάζα των οπαδών. Μια φορά το είχε κάνει ο Ντέμης και το πλήρωσε.

Να μην ξεχάσουμε, βέβαια, ότι εκπονήθηκε, λέει, ολόκληρη μελέτη για να φτάνει το μετρό μέχρι την Τούμπα. Δεν είναι μικρό πράγμα, φυσικά. Η χρονιά δεν αποσαφηνίστηκε, αλλά δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Κάποτε, θα γίνει. Ως γνωστόν, είναι να μην βάλει στόχο αυτή η κυβέρνηση, ο κόσμος να χαλάσει, θα τους πετύχει, για το καλό του ελληνικού λαού. Έβαλε στόχο να κατασπαράξει τις συντάξεις, να τρελάνει τους Έλληνες στη φορολογία, να ξεπουλήσει τη Μακεδονία και τους πέτυχε όλους στο ακέραιο, τίποτα δεν της ξέφυγε…

Δώρο στον Τσίπρα η φανέλα του Βιεϊρίνια

Ένα ερώτημα, σχετικά με την επίσκεψη του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, είναι και τι δώρο θα κάνει ο ΠΑΟΚ στον πρωθυπουργό. Πριν από δυο χρόνια, όταν ο Σαββίδης ήταν στα «μέλια» με τον Τσίπρα, του είχε χαρίσει τη φανέλα του 36άχρονου, τότε, Μπερμπάτοφ, που ήταν ένα «κλικ» πριν από την απόσυρση. Μπορεί και να είχε συμβολικό χαρακτήρα αυτό το δώρο.Τώρα, όμως, που ο Τσίπρας δίνει ολόκληρα δέκα στρέμματα «δώρο» στον ΠΑΟΚ, δεν αξίζει τίποτα; Η πρόταση της «Α»είναι να του χαρίσει ο ΠΑΟΚ μια φανέλα, επίσης με συμβολισμό. Τη φανέλα του αρχηγού του, του Πορτογάλου Βιεϊρίνια. Κάτι σαν «επιστροφή στις ρίζες», δηλαδή.

Όπως ο Βιεϊρίνια έπαιξε στα μεγαλεία της Μπουντεσλίγκα κι επέστρεψε στις ρίζες του ΠΑΟΚ, έτσι κι ο Αλέξης έγινε πρωθυπουργός και πρέπει να επιστρέψει κι αυτός στο 4% του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια σκέψη αυτή. Άλλη σκέψη είναι να του δώσει μια φανέλα του Πασχαλάκη, αυτή που φορούσε ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ στο ματς με την Μπενφίκα και υπέπεσε στην τεράστια γκάφα με το πέναλτι. Θα ήταν ασορτί με την γκάφα του πρωθυπουργού να θέλει ν’ ανταλλάξει τη Μακεδονία με δέκα στρέμματα χωράφι.

Χωρίς «δώρο» Τσίπρα

ο Άρης και ο Ηρακλής

Εντάξει, λοιπόν, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλ. Τσίπρας, προκειμένου να… καλοπιάσει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, τους δίνει δώρο δέκα στρέμματα. Οι οπαδοί του Άρη δεν αξίζουν τίποτα; Του Ηρακλή; Του Απόλλωνα Πόντου; Αυτούς δεν τους γέννησε μάνα; Αυτοί Μακεδόνες δεν είναι; Πώς δεν το σκέφτηκε αυτό το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης; Το «Κλεάνθης Βικελίδης» να μην έχει μια διώροφη εξέδρα; Δεν είναι καταφανής αδικία αυτό; Γύρω στις 20.000 κόσμο μάζεψε ο Άρης στο ματς με τη Λάρισα που έγινε στο «Καυτανζόγλειο». Αυτός ο λαός δεν… ψηφίζει, στο φινάλε; Ύστερα, ο Ηρακλής, που είναι το αρχαιότερο σωματείο στη Θεσσαλονίκη, γιατί να μην παίζει «διά νόμου» στη Super League; Μία απλή νομοθετική ρύθμιση χρειάζεται. Να λέει ο νόμος ότι «όποιος σύλλογος έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και παίζει στο γήπεδο με την επωνυμία «Καυτανζόγλειο» και το όνομά του αρχίζει από «Η», θα παίρνει μέρος στη Super League. Απλά πράγματα για μια «προοδευτική» κυβέρνηση της «αριστεράς». Όσο για τον Απόλλωνα Πόντου, ο Τσίπρας θα μπορούσε επίσης κάτι να κάνει. Ας το κάνει με το επιτελείο του. Δεν θα του δίνει η «Α» τις ιδέες…

https://www.iapopsi.gr/sas-pira-to-onoma-sas-dino-gipedo/
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΣΑΒΙΔΗ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΠΑΟΚ! Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ , ΤΩΝ ΠΕΤΕΡΑΔΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΥΣΑΝ ΠΟΤΑΜΙΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΟΛΛΩΝ ΟΣΩΝ ΤΡΕΧΕΙ ΑΙΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΓΗΠΕΔΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΝΟΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑΓΚΗΔΩΝ ΠΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΟΤΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΤΟΛΑΡΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΧΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΟ 1932 Η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ 4Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ (6/3/1932) ΕΒΓΑΛΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΧΑΡΙΖΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΣΕ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΟΥΣ.
  ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟ.
  ΣΚΟΠΟΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ.
  ΣΤΟΧΟΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟ ΤΩΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Loading...