Απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα στον Μητροπολίτη Αγίας Πετρουπόλεως

Με μια κίνηση που σίγουρα θα πυροδοτήσει αντιδράσεις και αντίποινα από την Ρωσία, η κυβέρνηση Τσίπρα αποφάσισε να δώσει συνέχεια στην ελληνορωσική κρίση και να μην επιτρέψει στον Μητροπολίτη Αγίας Πετρουπόλεως και Λάντογκα, κ. Βαρσανούφιο να επισκεφθεί το Άγιο Όρος!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος, αρνήθηκε να χορηγήσει βίζα στον Μητροπολίτη καθώς το υπουργείο Εξωτερικών και ο Ν.Κοτζιάς έκριναν ότι η επίσκεψη του ιεράρχη στο Άγιο Όρος θα μπορούσε να υπονομεύσει την ασφάλεια της Ελλάδας!

Ο Μητροπολίτης Βαρσανούφιος μόνιμο μέλος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ρωσίας, αντέδρασε έντονα όταν έμαθε ότι δεν του χορηγήθηκε βίζα για να επισκεφθεί προσκυνηματικά το Άγιον Όρος.

«Αυτό είναι απαράδεκτο και αντιχριστιανικό» – φέρεται να ανέφερε προς τους υπεύθυνους, οι οποίοι δεν του αποσαφήνισαν τον λόγο γιατί δεν του χορηγήθηκε βίζα.

Εν συνεχεία η Μόσχα ζήτησε από το ΥΠΕΞ να εξηγήσει την άρνηση, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Μάλλον η προσπάθεια Τσίπρα να αποσπάσει εκ νέου πρόσκληση στην Μόσχα, ναυαγεί…

loading...

3 thoughts on “Απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα στον Μητροπολίτη Αγίας Πετρουπόλεως

  1. Ο καθοδηγουμενος απο τους Αμερικανους και την Μεργκελ Τσιπρας εκανε το θαυμα του με τον Ρωσσο Μητροπολιτη.Αυτο δεν εχει ματαξαναγινει στην ελληνικη ιστορια.Ξευτιλες.

  2. Ρέ κοπρόσκυλα ότι καί νά κάνετε δέν πρόκειται νά βάλετε μίσος ανάμεσα στούς δύο λαούς.
    Μέ τούς ρώσους είμαστε αδέρφια.

  3. Φαντάζομαι θα έχουμε την κατανόηση του σεβασμιωτάτου Αγ.Πετρουπόλεως…, σίγουρα κάτι ξέρει από Κομμουνισμό!!!……… Στην πατρίδα του έκαναν εβδομήντα καί πλέον χρόνια για να τον γκρεμίσουν, σ' εμάς δεν νομίζω να κρατήσει περισσότερο από τετραετία…….. …Λ.

Comments are closed.