Λιαργκόβας: Είναι νωρίς να πούμε αν θα κοπούν οι συντάξεις ή όχι – ΒΙΝΤΕΟ

“Είναι νωρίς ακόμα για να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα. Βεβαίως εφόσον δημιουργούνται προϋποθέσεις και συνθήκες, τότε μπορούμε να συζητάμε και να υπάρχει ένα μέρισμα στο λαό, ποιο θα είναι αυτό, αν δεν θα γίνει η μείωση των συντάξεων, ή αν αντισταθμιστεί με άλλα μέτρα, αυτό δεν
το γνωρίζω, το γνωρίζει η κυβέρνηση. Γιατί μπορεί να μας ζητήσουν, αν δεν εφαρμόσετε αυτό, θα πρέπει να μην εφαρμόσετε ένα αντίμετρο για παράδειγμα. Χρειάζεται προσοχή, γιατί οποιαδήποτε συζήτηση είναι πρόωρη, δημιουργεί κατά την άποψή μου ζητήματα στην αξιοπιστία μας. Θα προτιμούσα να μην υπήρχε αυτό το μέτρο από την αρχή, να ήμασταν συνεπείς, πάρα να βάζουμε το μέτρο, να κάνουμε υπερφορολογήσεις και υπερπλεονάσματα και μετά να συζητάμε γιατί το βάλαμε” δήλωσε ο καθηγητής οικονομικών Παναγιώτης Λιαργκόβας, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

“Χρειάζονται ιδιαίτερα προσεκτικά βήματα από εδώ και πέρα. Δεν χρειάζονται λόγια, χρειάζονται περισσότερα έργα. Οποιαδήποτε συζήτηση για τι είδους παροχές, αν θα υπάρξουν παροχές, αν θα εφαρμοστούν οι περικοπές στις συντάξεις, αν δεν εφαρμοστούν, νομίζω βλάπτει την οικονομία. Εάν είναι να γίνει κάτι, να το δούμε, να το υλοποιήσουμε χωρίς να το συζητάμε, γιατί όταν το συζητάμε τόσο μας ακούν οι αγορές και τόσο μας αξιολογούν και συγκρίνουν τι έχουμε πει πριν και μετά και πραγματικά μετά είναι εκδικητικές, ανεβάζουν τα επιτόκια” σημείωσε ο κ. Λιαργκόβας.
“Το έλλειμμα λόγων – πράξης παραμένει, και σε αυτό οφείλεται η υψηλή απόδοση του δεκαετούς ομολόγου. Οι αγορές φοβούνται το ελληνικό πολιτικό σύστημα, δεν υπάρχει αξιοπιστία στην οικονομική πολιτική μας, μας βλέπουν με καχυποψία θεωρούν ότι το ‘’δώσ’ τα όλα’’ μπορεί να επαναληφθεί” συμπλήρωσε.

“Οι φόροικαι οι κρατήσεις πρέπει να μειωθούν, αλλά πρέπει να δούμε συνολικά μια αλλαγή στη φιλοσοφία της οικονομικής πολιτικής με έμφαση στην ανάπτυξη στο ΑΕΠ. Για παράδειγμα, γιατί να μην έχουμε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδιωτικά ιδρύματα όπως στην Κύπρο που συνεισφέρουν στο ΑΕΠ;” διερωτήθηκε.

Δείτε το βίντεο:

loading...

1 thought on “Λιαργκόβας: Είναι νωρίς να πούμε αν θα κοπούν οι συντάξεις ή όχι – ΒΙΝΤΕΟ

  1. ΤΙΣ ΕΧΕΤΑΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ……..ΑΛΗΤΕΣ……ΚΑΙ ΜΗ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ………Η….ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ…….ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ Τ Ε Λ Ο Σ.

Comments are closed.