Αποδόθηκε τιμητικά η ελληνική υπηκοότητα στους τρεις αλλοδαπούς ψαράδες που έσωσαν κόσμο στο Μάτι

Η Ειδική Γραμματεία Ιθαγένειας, μετά από εντολή του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, έδωσε την ελληνική υπηκοότητα στους τρεις μετανάστες ψαράδες, δύο Αιγύπτιους και έναν Αλβανό, οι οποίοι σε όλη τη διάρκεια της νύχτας που η πύρινη λαίλαπα σάρωνε το Μάτι, αψήφισαν τον
κίνδυνο και έσωσαν δεκάδες ανθρώπους μαζί με Έλληνες συναδέλφους τους.

Κατά την επίσκεψή του στο Μάτι, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αυτοθυσία των τριών μεταναστών, τονίζοντας ότι η Πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει τις πράξεις τους και να τους δώσει την ελληνική υπηκοότητα.

Ο Αλέξης Χαρίτσης ήδη συνέταξε την προβλεπόμενη πρόταση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμητική πολιτογράφηση των τριών ψαράδων, επειδή, όπως προβλέπει ο νόμος, προσέφεραν στην Ελλάδα εξαιρετικές υπηρεσίες.

Και οι τρεις μετανάστες ζουν νόμιμα στη χώρα μας επί σειρά ετών.

loading...

3 thoughts on “Αποδόθηκε τιμητικά η ελληνική υπηκοότητα στους τρεις αλλοδαπούς ψαράδες που έσωσαν κόσμο στο Μάτι

  1. Πολύ ωραία!…, με αυτούς γίνονται 2.000.003 οι Ελληνοποιηθέντες καί προχωράμε……….. Ζήτω η Ελλάδα με τους Αέλληνές της!…………………. …Ε.

  2. Συν 3 ψηφους υπερ συριζα.Ζητω το Ελληνικο κρατος.

  3. Ρε παλιό μπάσταρδοι αριστεροί δηλωμένοι 100 νεκροί και άλλα τόσα θύματα που κρύψατε αντί να κάνετε χαρακίρι αν είχατε έστω και λίγη τσίπα πάνω σας αυτό θα κάνατε αλλά αριστερός με τσίπα πάνω του δεν γίνετε και πάτε και κάνετε τα λαθροπηθικια Έλληνες στο στρατό που ήταν τόσες μέρες εκεί ο μπουχεσας φιλοτιμηθηκε να δώσει καμμια άδεια στα παιδιά δεν νομίζω

Comments are closed.