Στο… σφυρί κατοικία πρώην στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ – Συγκέντρωση από τη ΛΑΕ

«Αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί πάνω από 500 πλειστηριασμοί», σύμφωνα με την Λαϊκή Ενότητα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί αυτή την ώρα η ΛΑΕ σε συμβολαιογραφειο στην οδό Θεμιστοκλέους στην Αθήνα καθώς όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση τους βγαίνει στο… σφυρί η κατοικία πρώην στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ.

Κρατώντας πανό στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα μέλη της ΛΑΕ διαμαρτυρήθηκαν για τον εκπλειστηριασμο της λαϊκής περιουσίας τονίζοντας πως φέτος ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά αναμένεται να αλλάξουν χέρια υπό το βάρος των χρεών.

Μάλιστα τις περασμένες ημέρες έγινε γνωστό πως οι τράπεζες φέρονται να έχουν κατεβάσει το όριο της αντικειμενικής αξίας των κατοικιών που ανεβαίνουν στην πλατφόρμα προς πλειστηριασμό από τις 150.000 στις 100.000 ευρώ.

«Στο «σφυρί» η πρώτη κατοικία πρώην στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς κανένα άλλο περιουσιακό στοιχείο, που διαφοροποιήθηκε μετά τη μνημονιακή μεταμόρφωση της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΛΑΕ, αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί πάνω από 500 πλειστηριασμοί. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται πολλές πρώτες κατοικίες, παρά τα ψέματα του Τσίπρα.

Σημειώνεται ότι μετά από την αναγγελία κινητοποίησης της ΛΑΕ, την κατακραυγή της κοινωνίας και τις αντιδράσεις του κινήματος ορισμένοι πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών έχουν ανασταλεί.

Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση και οι τράπεζες συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο «βγάζοντας στο σφυρί» τα σπίτια φτωχών συμπολιτών μας και τα μικρά καταστήματα τους «για ψίχουλα».

Στο συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο επί της Θεμιστοκλέους 42 πραγματοποιείται πλειστηριασμός 1ης κατοικίας συμπολίτη μας – πρώην στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ που ενεργοποιείται στο κίνημα υπεράσπισης του λαού ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, του οποίου η οικία είναι και το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο του!

Ο προκλητικός και ανάλγητος αυτός πλειστηριασμός έχει καθαρά εκδικητικό χαρακτήρα ενάντια σε όσα στελέχη εγκατέλειψαν τον μεταλλαγμένο μεταμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ. Αίσχος!

Αν και το «κύμα» των πλειστηριασμών μετατρέπεται ξανά σε «τσουνάμι» ο -κατά τα άλλα λαλίστατος- Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ και οι αρμόδιοι υπουργοί δεν έκαναν καμία αναφορά στο γεγονός ότι «βγαίνουν στο σφυρί» λαϊκές κατοικίες και «κόβεται» το ρεύμα σε σπίτια και καταστήματα αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας.

Μόνο ένα λαϊκό ποτάμι αντίστασης μπορεί να εμποδίσει την πολιτική της λιτότητας και της υποτέλειας που υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και στηρίζει με «νύχια και δόντια» και η μνημονιακή «αντιπολίτευση» του Κυρ. Μητσοτάκη», αναφέρει η Λαϊκή Ενότητα σε ανακοίνωση της.

loading...