Τριφυλίας Χρυσόστομος: «Απαίτηση χρημάτων για οποιαδήποτε ιεροπραξία είναι βλασφημία»

Να μη ζητούν χρήματα για την τέλεση των μυστηρίων και ιεροπραξιών τονίζει ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος σε εγκύκλιο προς τους Ιερείς.Οπως αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Η εντολή του Κυρίου μας προς τους Αποστόλους είναι το «δωρεάν ελάβατε, δωρεάν δότε». Τους απέστειλε να θεραπεύουν τους ανθρώπους αλείφοντας του ελαίω και θεσπίζοντας έτσι το μυστήριο του Αγίου Ευχελαίου. Αυτή όμως εντολή του κυρίου μας ισχύει για όλα τα μυστήρια. Είναι δωρεές του Αγίου Πνεύματος και συνεπώς αδιανόητο να απαιτούμε χρήματα. […] Σύμφωνα με αυτή την εντολή του Κυρίου μας, από την αρχή της Αρχιερατικής διακονίας μας καταστήσαμε σαφές ότι κάθε απαίτηση χρημάτων που θα μετέβαλε τον οίκο της προσευχής σε οίκο εμπορίου και σπήλαιο ληστών επισύρει την οργή του Κυρίου Καταργήθηκαν οι δίσκοι οι τιμές των παντζαριών και η τιμάριθμοι επί των Αγίων ιεροπραξιών».

«Καθιστούμε σαφές για άλλη μία φορά ότι κάθε απαίτηση χρημάτων για οποιαδήποτε ιεροπραξία και αν πρόκειται , είναι βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος η οποία σύμφωνα με τη διδασκαλία του Κυρίου μας είναι ασυγχώρητη και σε αυτό τον αιώνα και στον μέλλοντα».

«Για πολλοστή φορά εξαγγέλλομεν προς πάσαν κατεύθυνση ότι στην Ιερά Μητρόπολη μας, για οποιαδήποτε ιεροπραξία (Βαπτίσματος, Γάμου, Ευχελαίου, Αγιασμού, Κηδείας, Μνημοσύνου, Τρισαγίου ή και οποιαδήποτε άλλης) δεν υποχρεούται ουδείς ουδέν να προσφέρει».

«Χρέος κάθε πιστού Χριστιανού της Ιεράς Μητροπόλεώς μας είναι αν οποιοσδήποτε του ζητήσει χρήματα για οποιοδήποτε ιεροπραξία να το καταγγείλει εγγράφως και ενυπογράφως εις εμένα προσωπικώς, στον Επίσκοπο της θεοσώτου αύτης επαρχίας».

https://www.vimaorthodoxias.gr/
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

 1. mad dog - zagklara for you

  Εφτά αγγουριά αγόρασα
  τα έξι για σαλάτα
  το ένα για τον κώλο σου
  για να περνάς γαμάτα .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΧΑ ΧΑ ΧΑ..!..ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΡΕΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΡΑΣΑ ΦΤΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΧΡΕΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΜΕ ΤΟΥ ΨΩΡΡΑ ΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΞΕΧΡΕΩΝΕΤΑΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ...

   ΑΧ ΧΑ ΧΑΧΑ

   Διαγραφή
 3. όσες κι αν χτίζουν φυλακές
  κι αν ο κλοιός στενήνει
  όλοι θα λακείσουμε
  και μόνος του θα μείνει

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]