Οι Έλληνες δεν ήταν ειδωλολάτρες αλλά ιδεολάτρες!

Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, στο «Μετά τα Φυσικά, 1049a.26, 1029a.20, 1036a.23», η αρχική κοσμική ύλη είναι αγέννητος, άφθαρτος, αόριστος, άγνωστος καθ’ αυτήν, νεκρά, άμορφος και έξωθεν κινούμενη.
Τα τέσσερα αρχικά κοσμικά στοιχεία των φιλοσόφων της κοσμολογικής περιόδου, και δη του Εμπεδοκλέους, είναι οι εκδηλώσεις της αρχικής κοσμικής ουσίας.

Συμφώνως με τον Αριστοτέλη, στο «Φυσικά, 192a.16, 192b.18», «Μετά τα Φυσικά, 1072b.3», η σκόπιμος κίνηση προκαλεί μορφοπλασματική ενέργεια, δια της οποίας η κοσμική ύλη μεταβαίνει εκ της δυνατότητας «δυνάμει» εις την πραγματικότητα «ενέργεια», δια της οποίας λαμβάνουνε υπόσταση τα πράγματα δια της επί της ύλης κυριαρχίας του Είδους (Ιδέα), όπερ αποτελεί την έννοια, την ουσία, τον τελικό σκοπό και την δύναμη, ήτις πραγματοποιεί τον σκοπό αυτόν.

Στην Γη κυριαρχεί δύναμη δημιουργός των τελικών μορφών της ύλης, η Εντελέχεια (βλ. Αριστοτέλης «Μετά τα Φυσικά, 1092a.3, 1050a.22»), η οποία εξωτερικώς εκδηλώνεται κατά την σχέση των συστατικών στοιχείων προς άλληλα και εσωτερικώς ως ψυχή των έμβιων όντων. Θρεπτική εις τα φυτά, αισθητική και κινητική στα ζώα και νοητική στον άνθρωπο, στον οποίο αθάνατος και θείος είναι ο ποιητικός νους, όστις προέρχεται, ως θείον δώρο, έξωθεν (θύραθεν) και είναι αληθώς θείος : είναι το καθαρό Λογικό, ο Νους.

Ο θείος ούτος ξένος παρέχεται αφ’ εαυτού στον άνθρωπο, κατά την διάρκεια της ζωής και όταν το σώμα διαλύεται μετά την κυρίως ειπείν ζωή επιστρέφει προς τον καθολικό Νου, όστις είναι ο θεός και εν τω οποίο απορροφάται, κατά τον Αριστοτέλη στο «Περί ψυχής, 430a.17», «Περί γενέσεως και φθοράς, 736b.27»!

Εν τη λειτουργία του σύμπαντος σκοπός της κοσμικής ύλης είναι το Είδος και του σώματος η ψυχή, ήτις είναι εντελέχεια η πρώτη σώματος φυσικού δυνάμει ζωή έχοντος.

Ο Κόσμος είναι ενιαίο και καλώς διατεταγμένο σύνολο και μεταβαίνει ολονέν σε ανώτερα στάδια εξέλιξης.

Η προϊούσα αυτή εξέλιξη αποτελεί τον σκοπό της φύσεως, στον οποίο υπηρετούν όλοι οι επιμέρους σκοποί, διότι έκαστον ον δεν είναι μόνον σκοπός εαυτού, αλλά και μέσο προς πραγματοποίηση ανώτερων σκοπών, επί των οποίων πάλι στηρίζονται άλλοι έτι υψηλότεροι, ούτως ώστε πάντες συνεργάζονται προς πραγματοποίηση του ενός μεγάλου σκοπού, όστις είναι ο Κόσμος ως όλον.

Ούτω ολόκληρο το σύμπαν αποτελεί ιεραρχία σκοπών, εν τη οποία τόσο και επί μέρους όσον και το όλον τελεί εις διαρκεί εξέλιξη προς αεί ανώτερους σκοπούς.

Αλλά ποιος είναι ο ύψιστος και έσχατος σκοπός, προς τον οποίον κατατείνει ο Κόσμος ;;

Τούτο μανθάνουμε, λέγει ο Αριστοτέλης, εάν εξετάσουμε την σχέση Είδους και Ύλης κατά τα διάφορα στάδια της προς ανώτερους σκοπούς εξελίξεως.

Η ύλη υποχωρεί ολοένα περισσότερο όσο ανώτεροι είναι οι εκάστοτε πραγματοποιούμενες μορφές!

Συμβαίνει ότι και περί το έργο του καλλιτέχνη. Η ύλη από την οποία πλάττει τον ανδριάντα ή το άγαλμα, υποχωρεί αναλόγως προς το βαθμό της εμφανίσεως της μορφής/είδους/ιδέας, έως ότου δεν βλέπουμε πλέον εν τω μάρμαρο την ύλη, αλλά το καθαρό Είδος/Ιδέα/Μορφή!

Όπερ και σημαίνει ότι οι Έλληνες δεν ήταν ειδωλολάτρες αλλά ΙΔΕΟΛΑΤΡΕΣ!!

[Πηγή ellinikoarxeio.com]
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

19 σχόλια :

 1. Οι Έλληνες θαυμαζαν την τελειότητα της τέχνης στα αγάλματα τους,
  εξού και το άγαλμα, αγάλλομαι, α-γάλω

  Οι χριστιανοί ειδωλολάτρες, λατρευουν πτώματα, καρφιά,
  ζωνάρια, καρφιά, πετσάκια αγίων κλπ σιχαμερά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ***************************************************
   Αυτοί που έκαναν γνωστό σε όλο τον κόσμο τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, δηλαδή οι αρχαίοι συγγραφείς, λένε ότι οι ειδωλολάτρες
   - έσφαζαν συμπολίτες, Έλληνες, πάνω στους βωμούς,
   - έψηναν ζωντανούς συμπολίτες, Έλληνες, πάνω στους βωμούς.

   Η ανθρωποθυσίες είναι ''ιδεολατρία'' ;

   Δες εδώ και πες μας, αν απορρίπτεις ή αμφισβητείς τους αρχαίους συγγραφείς.
   http://antexeistinalitheia.gr/ta-eschi-ke-i-anthropothisies-tis-dode/
   ****************************************************

   Διαγραφή
  2. Διάβασε το όλο, μη φοβάσαι δεν δαγκώνει!

   https://www.pare-dose.net/2882?print=pdf

   Διαγραφή
  3. ******************************************
   Προς Dog,
   1) Δεν μπορείς να καταρρίψεις τα στοιχεία των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων. Άρα δέχεσαι την ύπαρξη της φρίκης των ανθρωποθυσιών. Τις καταδικάζεις, τώρα που έμαθες, ότι γίνονταν φρικτές ανθρωποθυσίες; ;

   2) Με παρέπεμψες σ' αυτή την δ/νση.
   https://www.pare-dose.net/2882?print=pdf

   Διάβασα την παραπομπή σου, αλλά δεν είδα καμιά ιστορική πηγή που να επιβεβαιώνει τα γραφόμενα. Μάλιστα αλλοιώνει και τα γραφόμενα μιας σύγχρονης ιστορικού προσθέτοντας το εξής: ''διάβαζε Ελλήνων''.
   Εσένα μπορεί να σε πείθει μια αερολογία που διαβάζεις κάπου, εμένα όμως ή ελληνική παιδεία μου αυτό δεν μου το επιτρέπει.
   ******************************************

   Διαγραφή
  4. Άκουσε, με εκνευρίζει που πολλές φορές με φορτώνουν με πράγματα που δεν έχω σχέση.
   Έχω δηλώσει επανελειμένα ότι είμαι ολοκληρωμένος άθεος, δεν πιστευω μήτε σε θεούς
   μήτε σε διαβόλου, αλλά είμαι Έλληνας, δεν θα με επιβάλουν οι εβραίοι το παραμύθι τους,
   αν είναι μια φορά λάθος το Ολυμπιακό πάνθεο, ο εβραιοχριστιανισμος είναι 100.

   Το έργο που σε είπα να διαβάσεις είναι μια μεγάλη μελέτη ενός ερευνητή.
   Εσύ, όχι μόνο εσύ, όλοι οι άνθρωποι που πιστευουν κάτι, διαβάζουν όχι για
   να μάθουν αυτό που δεν ξέρουν, αλλά για να πεισθούν για αυτό που ήδη πιστέυουν.

   Εσύ μπορείς να λες και είσαι Έλληνας, αλλά από την στιγμή που ψάχνεις και
   καταπίνεις αμάσητο ότι η εκκλησεία σε προσφέρει κατά των Ελλήνων χωρίς ΠΟΤΈ
   να τολμήσεις να αμφισβητήσεις κάτι στον χριστιανισμό, δεν είσαι και πολύ Έλληνας, μισέλληνας θα έλεγα, γιατί Έλληνας και χριστιανός δύο ένειες εκ διαμέτρου αντίθετες.

   Διαγραφή
  5. Συμπερασμα

   Κατα τον Ζαγκλαρα Ελληνες ειναι οι Αθεοι και οι 12 Θεϊστες τα υπολοιποι
   10.000.000 Ελληνες και οι προηγουμενοι απο μας που κατοικουσαν στην Ελλαδα και εχυσαν το αιμα τους για την Ελλαδα εδω και 1700 χρονια ειμαστε Εβραιοι.
   Ξεπερασαν και τους Κινεζους μαζι με τους Ινδους αυτοι οι Εβραιοι αφου εχουν πληθυσμο τα 2.5 δισεκατομμυρια.

   Και εξηγησε μου Ζαγκλαρα πως γίνεται την μια να γραφεις απταιστα ορθογραφικα λαθη και την αλλη να κανεις λαθη που βγαζουν ματια

   Εχεις και σωσια;

   Διαγραφή
  6. Ποτέ μου δεν ρώτησα κανένα και τίποτα, πάντα απαντώ στις
   ερωτήσεις για να εισπράξω χλευασμούς και ύβρεις.

   Νομίζω έχουμε μιλήσει και παλιά, αλλά δεν έχεις όνομα να σε απευθύνω τον λόγω.

   Όλοι Έλληνες είμαστε, άλλοι πολύ, άλλοι λίγο και άλλοι καθόλου.
   Ο καλός χριστιανός, καθώς μας λέει το πηδάλιο που είναι το επίσημο καταστατικό
   της ορθοδοξίας, είναι αυτός που βάζει πάνω από την οικογένεια του και την
   πατρίδα του τον χριστό, από τα δέκα εκτ που ανέφερες εγώ πιστευω ότι το
   0,5% ίσως κάνει αυτό το πράμα, δηλαδή πάνω από τα παιδιά του βάζει την πίστη του.

   Και κάτι ακόμα γιατί μασάς πολλές τσίχλες συγχρόνως και ο λόγος σου είναι σλασκ σλασκ,
   ΔΕΝ μπορείς να είσαι Έλληνας και καλός χριστιανός, μα αυτό μας το λένε δεκάδες χριστιανικές μούμιες με τα μαυρα φουστάνια, μη με βάζεις να ψάξω πάλι.

   Όσο για το γλωσσικό, είναι αυτό που είναι, όταν βιάζομαι κάνω περισότερα λάθη από όσα
   κάνω κανονικά, χα..χα..αλλά είπαμε την πούτσα ΔΕΝ την εμποδίζουν οι τρίχες ρε καψερέ!

   Διαγραφή
  7. ***********************************************
   Προς Dog,
   1) Εμένα η ελληνική παιδεία με έμαθε να μην δέχομαι ως αληθινές τις αερολογίες, όπως αυτές στις οποίες με παρέπεμψες και τις θεωρείς ... '' μεγάλη μελέτη ενός ερευνητή'' ! ! !
   https://www.pare-dose.net/2882?print=pdf

   2) Εγώ σε κανένα σχόλιό μου δεν σε αντιμετώπισα παραθέτοντας δικές μου αντιλήψεις, αλλά ντοκουμέντα αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων. Εάν δεν σου αρέσουν αυτά που γράφουν οι αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς, εγώ τι φταίω; Υβρίζεις εμένα αντί να βρίζεις τους αρχαίους συγγραφείς;

   3) Εμένα δεν με πειράζει, αν εσύ είσαι άθεος ή πιστεύεις στο 12θεο. Εσύ έχεις πρόβλημα με τη δική μου πίστη στην Ορθοδοξία και την αφοσίωσή μου στον ελληνοχριστιανικό πολιτισμό.
   Σου εύχομαι περαστικά.
   ***********************************************

   Διαγραφή
  8. ΟΤΑΝ Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΩΣ ΤΡΕΛΟΣΚΥΛΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΕΡΙΤΕΥΟΥΝ .ΣΤΗΝ ΓΕΜΑΤΗ ΜΕ ΕΙΔΩΛΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΥ ΚΟΠΡΟΙ ΤΑ ΚΑΤΟΥΡΟΥΣΑΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΟΕΒΡΑΊΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΤΑ ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΥΝ ΕΧΟΝΤΕΣ ΤΑ ΠΕΡΙΓΕΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ (ΣΩΚΡΑΤΗΣ ) ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΟΠΡΟΓΛΩΣΑ ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΕΤΑΠΕΙΣΩ ΤΟ ΚΟΠΡΟ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ .

   Διαγραφή
  9. «ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ».

   Διαγραφή
 2. ΟΛΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΟΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΣΕ ΚΑΙ ΕΚΛΕΒΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΔΟΛΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΣΟΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΥΧΗ Μ'ΑΥΤΟ....

  ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΟΛΙΓΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΟΠΟΥ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΝΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΛΙΓΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ..

  Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΒΓΗΚΕ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΠΛΕΟΝ,ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΩΖΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΙ ΚΑΙ "ΨΙΘΥΡΙΣΤΕΣ" ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΜΑΡΗ ΠΑΤΕΡΑΚΑΙΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΣ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΧΑΝ ΡΙΞΕΙ ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΓΥΦΤΟΥ
   ΚΑΙ ΚΟΙΜΟΣΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ;
   ΑΛΛΑ ΜΟΛΙΣ ΗΡΘΕ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΕΧΩ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΞΗΛΩΘΗΚΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΚΑΣΕΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ ΛΩΠΟΔΥΤΗ.

   ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΓΥΦΤΟΥΛΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ. ΤΑ ΕΣΚΑΣΕ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ Η ΓΥΦΤΙΣΣΑ ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΟΤΙ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΩΛΟΧΑΡΤΑ.
   Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ 150ΑΡΙΑ ΕΣΚΑΣΕ ΗΛΙΘΙΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ Η ΓΥΦΤΙΣΣΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ

   Διαγραφή
 3. Και βεβαια οι πλειστοι των αρχαιων φιλισοφοφων ηταν ιδεολατρες.


  Αλλα υπηρχαν και τοτε βοδια σαν τα σημερινα ηλιθια Ψωρρογιδα που πιστευαν σε τραγια και σε αστερια.

  Απο τετοια γιδια σαν του Ψωρρα καταδικαστηκε και ο Σωκρατης ( ο προ Χριστου Χριστιανος) σε θανατο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "..ο προ Χριστου Χριστιανος.." καλό!!! Χι..χι..χι..
   Ναι μωρέ οκ, whatever, ότι πεις, αλλά για φαντάσου να είχε γεννηθεί κιόλας
   ο αγέννητος, θα με πεις και με το δίκιο σου, καλά ρε μαλάκα στα
   παραμύθεια της χαλιμάς πιστευεις?

   Διαγραφή
  2. Ευκολοτερα πιστευει καποιος τα παραμυθια της Χαλιμας παρα τα παραμυθια του γυφτου...

   Διαγραφή
  3. Άσπρη γάτα μαυρη γάτα, ποια η διάφορα?

   Διαγραφή
 4. ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΛΕΙΨΑΝΑ ΣΚΕΤΑ,ΛΕΙΨΑΝΑ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΑ,ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΚΕΤΕΣ,ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΑΜΕΝΕΣ,ΞΥΛΑ,ΤΖΑΜΙΑ,ΚΑΣΤΑΝΑ,ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ,ΓΥΑΛΙΑ,ΖΩΝΕΣ,ΑΓΚΡΑΦΕΣ Κ.Α.
  ΟΙ ΜΑΟΥ-ΜΑΟΥ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΞΟΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟΙ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΟΙ ΒΡΩΜΕΡΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ,ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ,ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ ΧΥΝΟΥΝ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΡΤΙΑΝΟΣΥΝΗ.ΤΟΥΣ ΚΑΙΕΙ ΠΟΥ ΘΕΡΙΕΥΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΔΕΙΛΟΙ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΡΩΜΥΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΛΟΙ.ΑΦΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΘΕΟΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΧΤΥΠΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΥΓΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ?ΕΚΕΙ ΚΛΑΝΟΥΝ ΜΕΝΤΕΣ.ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΣ.ΑΘΛΙΟΙ,ΔΕΙΛΟΙ,ΒΡΩΜΥΛΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ.Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΝΙΚΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ.ΚΑΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.ΓΙΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙΓΕΣΤΕ.ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΕΥΛΟΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ.ΑΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΜΥΑΛΟ.ΟΧΙ ΣΑΝ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΦΙΟΚΕΦΑΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Loading...