Μόρια, η ντροπή της Ελλάδας και της Ευρώπης

Ο καταυλισμός προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου αποτελεί ντροπή για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Πάνω από 8.000 ψυχές (υποτίθεται ότι) φιλοξενούνται σε εγκαταστάσεις που έχουν φτιαχτεί για 2.000, άντε για 2.500.

Δεκάδες άνθρωποι μοιράζονται μια τουαλέτα, οι συνθήκες υγιεινής είναι τραγικές, οι γυναίκες ζουν με τον τρόμο του βιασμού κάθε στιγμή, συμμορίες κλέβουν και βιαιοπραγούν κατά των αδυνάτων, τα μικρά παιδιά βρίσκονται στο έλεος κακοποιών στοιχείων.

Τα καταγράφει όλα αυτά κάποια τηλεοπτική κάμερα; Όχι, το έχει απαγορεύσει η κυβέρνηση. Για να μη δυσφημιστεί η Ελλάδα διεθνώς, λέει. Σαν τη γάτα που θάβει τα κόπρανά της, ένα πράγμα. Όμως, αυτά μένουν εκεί. Κάτω από το χώμα, αλλά εκεί.

Δεν θα θυμίσω πόση σκόνη σήκωνε ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση, για κάθε παραβίαση δικαιωμάτων των προσφύγων και των παράτυπων μεταναστών. Δεν έχει κανένα νόημα ο συμψηφισμός ευθυνών. Σωστά διαμαρτύρεται, όποιος διαμαρτύρεται, για την παραβίαση των δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου.

Στέκομαι μόνο στο γεγονός, αυτό καθεαυτό. Στη Μόρια εξευτελίζεται το λεγόμενο ευρωπαϊκό κεκτημένο. Χιλιάδες άνθρωποι στοιβάζονται σαν τα ποντίκια, οι ντόπιοι κάτοικοι της Λέσβου ζουν το δικό τους μαρτύριο και οι φίλοι Ευρωπαίοι μας διαμηνύουν, ουσιαστικά, να κόψουμε τον λαιμό μας.

Την ίδια ώρα στα απέναντι παράλια, στην Τουρκία, στοιβάζονται άλλα 3 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες. Και ο αριθμός τους θα αυξηθεί τις επόμενες μέρες, με την αναμενόμενη επίθεση των Ρώσων και των δυνάμεων του Άσαντ στην Ιντλίμπ -τον τελευταίο θύλακα τής Συρίας, που κατέχουν τζιχαντιστές και άλλοι αντικαθεστωτικοί.

Συνεπώς, τα ελληνικά νησιά θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο έλεος των διαθέσεων του Ερντογάν και των Τούρκων δουλεμπόρων…

loading...

3 thoughts on “Μόρια, η ντροπή της Ελλάδας και της Ευρώπης

  1. Να πάνε από κει που ήρθανε. Φτάνει πια με αυτή την κατάσταση. Όλοι να απελαθούν άμεσα. Κανείς δεν τους προσκάλεσε, κανείς δεν τους χρωστά τίποτα.

  2. ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΗ ΦΡΑΟΥ ΓΚΙΟΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

  3. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΛΑΘΡΟΚΑΥΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΕΥΡΩΠΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΓΓΛΙΑ ΣΟΥΗΔΙΑ ….ΦΟΡΤΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟ ΠΙΣΩ ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ ΟΛΟΙ ΠΙΣΩ. ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΑΛΑΔΑ ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΤΟΥΣ ΑΛΓΕΡΙΝΟΥΣ ΤΥΝΗΣΙΟΥΣ ΜΑΡΟΚΑΝΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ. ΣΕ 4ΜΕΡΕΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΠΛΑ ΕΙΗΑΙ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΠΛΥΤΟΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ….ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΟΙΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΗΣΕ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΛΥΤΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ….ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΡΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ….

Comments are closed.