Η αγία οικογένεια, το τρένο Πατούλης και οι νταβατζήδες

Οι παλινωδίες και οι διαμάχες της οικογένειας Μητσοτάκη γύρω από τα χρίσματα στο Δήμο της Αθήνας και την Περιφέρεια Αττικής, δεν έχουν τελειωμό.

Πολλά περιστρέφονται πρωτίστως γύρω από τις επιδιώξεις της «μαμάς» Ντόρας για τον γιο της και την εμμονή της να τον δει Δήμαρχο Αθηναίων, ως προθάλαμο για την ηγεσία του κόμματος που όμως… κατέχει ο αδερφός της Κυριάκος.

Από την άλλη ο αδερφός της Ντόρας και θείος του Κώστα Κυριάκος, φυσικά δεν θέλει να δει τον ανιψιό Δήμαρχο, γιατί αυτό σύμφωνα με τις οικογενειακές παραδόσεις και εμμονές θα σημάνει και τη διεκδίκηση του κόμματος.

Γιατί όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης να φοβάται μην χάσει την ηγεσία; Διότι η ΝΔ με την ηγεσία Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ένα κόμμα αποκομμένο από την κοινωνία και παρά τα ολέθρια πολλές φορές λάθη της κυβέρνησης, δεν καταφέρνει να κεφαλαιοποιήσει σε ποσοστά και δημιουργία λαϊκού ρεύματος υπέρ του. Άρα οι επόμενες εθνικές εκλογές που δεν θα δώσουν στη ΝΔ μία άνετη αυτοδυναμία, θα έχουν ως αντίκτυπο την άμεση φθορά του αρχηγού της. Επιπλέον λόγω των Σημιτικών επιλογών του βρίσκεται στα κέρατα ομοίως Καραμανλικών, Σαμαρικών και Ντορικών.

Γυρνάμε στην εξίσωση της Αθήνας. Εκεί έρχεται το τρένο Γιώργος Πατούλης που εδώ και ενάμιση χρόνο έχει εκδηλώσει την πρόθεσή να διεκδικήσει το Δήμο. Αν ο Γιώργος Πατούλης ήταν μία αμελητέα ποσότητα και ένα μικρό αγκάθι στα πισινά της αγίας οικογένειας Μητσοτάκη δεν θα γινόταν λόγος. Αντίθετα ο Γιώργος Πατούλης αντιπροσωπεύει τον λαϊκό και αυτοδημιούργητο πολιτικό και επιστήμονα, το ακριβώς αντίθετο όλων των μελών ανεξαιρέτως της οικογένειας Μητσοτάκη. Τα δε περάσματα του Γιώργου Πατούλη στην Ιατρική κοινότητα, στην Εκκλησία και τους φορείς αλληλεγγύης, στην αυτοδιοίκηση αλλά και στην ομογένεια είναι σπουδαία και έχουν χτιστεί με επιμέλεια και πραγματική δουλειά.

Αυτό το τρένο «Πατούλης» με αυτή τη δυναμική και την πανελλήνια αναγνωρισιμότητα είναι ο βραχνάς της αγίας οικογένειας.

Οι ισορροπίες:
– Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει τον Γιώργο Πατούλη για υποψήφιο δήμαρχο της Αθήνας, γιατί θα αποτρέψει την υποψηφιότητα και τα όνειρα του Κώστα Μπακογιάννη, από την άλλη δεν τον θέλει γιατί τον θεωρεί ως εν δυνάμει ικανό να ηγηθεί κάποια στιγμή της κεντροδεξιάς.

– Η Ντόρα πιέζει τον αδερφό της Κυριάκο να «οδηγήσει» τον Γιώργο Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής, για χάρη του γιου της, όπου εκεί όμως (στην Περιφέρεια) οι νταβατζήδες έχουν τάξει στήριξη σε άλλο υποψήφιο παλιό γνώριμο και άρα βγαίνει και εκεί καραμπόλα. Η διαρροή του Κυριάκου Μητσοτάκη πως θα ανακοίνωνε τον Γιώργο Πατούλη ως επίσημο υποψήφιο της ΝΔ για την περιφέρεια Αττικής, σκοντάφτει ακριβώς επάνω στους νταβατζήδες, που δεν έχουν του χεριού τους τον Γιώργο Πατούλη.

Και τώρα η αλήθεια:
Ο Γιώργος Πατούλης έχει τέτοιο ρεύμα στην κοινωνία που δεν ανακόπτεται από τις επιδιώξεις ούτε της αγίας οικογένειας, ούτε των νταβατζήδων. Η δυναμική του δημιουργεί πρόβλημα όχι μόνο στον Κώστα Μπακογιάννη αλλά και στον Κυριάκο Μητσοτάκη που βλέπει τον γαλάζιο πρόεδρο της κεντρικής ένωσης δήμων και πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου Αθηνών Γιώργο Πατούλη, να προηγείται σε δημοτικότητα και επί της ουσίας σε παραγόμενη πραγματική πολιτική, από τον πρόεδρο της ΝΔ και από οποιοδήποτε άλλο πολιτικό της πρώτης γραμμής.

Αν τελικά ο νυν Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, διεκδικήσει και κερδίσει το Δήμο της Αθήνας ή την περιφέρεια Αττικής θα είναι γιατί το επέλεξε ο ίδιος και σίγουρα όχι ως αποτέλεσμα πολιτικών τυχοδιωκτισμών είτε της οικογένειας Μητσοτάκη είτε του συστήματος που διαχρονικά διαφθείρει και θέλει να ελέγχει την εξουσία.

Η Αθηνά της σοφίας

https://rigillakos.wordpress.com

loading...

7 thoughts on “Η αγία οικογένεια, το τρένο Πατούλης και οι νταβατζήδες

  1. Σε όποια όμαδά κ'αν ηγηθεί ο Μπακογιάννης, είναι στο χέρι και προπαντός στο φιλότιμο των Αθηναίων, να του δώσουν ένα καθαρό μήνυμα, αποτρέποντας τις οικογενειακές ελπίδες του συστήματος, για τη συνέχιση τους να είναι και να σιτίζονται αιωνίως και οικογενειακός από το αίμα αυτού του Λαού, που οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι για τη καταστροφή του,
    Ας σκεφτούν οι Αθηναίοι την ώρα που θα βρίσκονται ενώπιον της κάλπης, τι θέλουν το σταμάτημα της καταστροφής μας ή τη ελευθερία του τόπου,
    Και άν σκεφτεί κανείς ότι, η απόφαση να γίνει Δημαρχος προέρχεται από την οικογένεια κοι όχι από την υπόδειξη του Δήμου,
    Ειναι καιρός να τους προτείνουμε εμείς και όχι να παίρνουν την καρέκλα μόνοι τους, γιαυτό ένα καλό Μαυρισμα θα είναι η αρχή της ελευθερίας του τόπου, ΚΑΝΤΕΤΟ όλοι μαζί, για να κερδίσουμε το μέλλον της Ελλάδας και των παιδιών μας,
    Κάτο όλο το Κατεστημένο,

  2. ΠΟΙΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ ;;;;;;; Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ. ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΑΣ. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΤΟΥ ΠΑΤΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΟΥΛΑΚΗΣ.

  3. https://youtu.be/gSduY_4RKEs
    Κώστας Μπακογιάννης κατά της οικογενειοκρατίας

    Ο Κώστας Μπακογιάννης θέλει να ειναι υπερκομματικός υποψήφιος στο δημο Αθηναίων.

    Τα Δρακουλόπαιδα και τα Δρακουλοέγγονα θεωρούν ότι είναι γεννημένοι για να αρμέγουν τα δημόσια ταμεία και να άρχουν του Ελληνικού λαού.

    Η άπληστη οικογένεια του λαομίσιτου Δράκουλα θεωρεί ότι είναι υποχρέωση του Ελληνικού Λαού να της παρέχει δια βίου πλουσιοπάροχο σίτιση από το Δημόσιο Πρυτανείο.

    Το πρόβλημα είναι ότι με τέτοιους αιμορουφήχτρες σαν τον Κούλη, την Ντόρα, τον Κώστα και την Αλέξια Μπακογιάννη και τα λοιπά απολειφάδια του Μητσοτακισμού , άκρη δεν θα βρούμε και όσο ασχολούμαστε μαζί τους τόσο θα κατεβάζουμε και εμείς το επίπεδο της πολίτικης κουλτούρας.

    http://www.athensmagazine.gr/article/gossip/279698-h-polytaraxh-zwh-toy-kwsta-mpakogiannh-erwtes-ekswgama-diazygia-kai-ksafnika-sia-kosiwnh-photos

    Η πολυτάραχη ζωή του Κώστα Μπακογιάννη: Έρωτες, εξώγαμα, διαζύγια και ξαφνικά… Σία Κοσιώνη!

  4. Μπακογιάννης Παύλος :
    (…Η ορθή αντίληψη περί δημοκρατίας υπαγορεύει, όχι μόνο θετικές ενέργειες και πράξεις υπέρ αυτής, αλλά και αποχή από παρεμβάσεις και επεμβάσεις στους θεσμούς της, ακόμα κι όταν αυτός που έχει την αρμοδιότητα ή την ευθύνη βλάπτεται. Αυτό απαιτεί το συμφέρον της δημοκρατίας και η απρόσκοπτη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος…
    Εκείνο που λείπει από τη σημερινή ελληνική ηγεσία είναι ακριβώς, η έλλειψη ορθής αντιλήψεως περί δημοκρατίας, δημοκρατικής συνειδήσεως και δημοκρατικής συμπεριφοράς …
    Χαριστικές πράξεις, προώθηση με κάθε τρόπο “ημετέρων”, αδίστακτες και σαφώς παράνομες επεμβάσεις και παρεμβάσεις στη λειτουργία των θεσμών, καταστρατηγήσεις του Συντάγματος και των νόμων, περιφρόνηση προς αυτό που υποστηρίζουν ότι χτίζουν- τη δημοκρατία …
    … Εκείνοι που καταστρατηγούν πρώτοι τους νόμους και δεν σέβονται τους κανονισμούς είναι η λεγόμενη άρχουσα τάξη, η ηγεσία… Είναι καθολική η γνώμη, ότι σε αυτόν τον τόπο μετράει μόνο, όποιος έχει “σχέσεις”, “γνωριμίες”, “μέσα” και φυσικά “χρήμα”. Κι επειδή όποιος έχει αυτό το τελευταίο, αγοράζει και όλα τα άλλα, η απόκτηση χρήματος έχει μεταβληθεί πλέον σε ιδεολογία. Λατρεία του χρήματος και αδίστακτη χρησιμοποίηση κάθε μέσου για την απόκτησή του, και φυσικά ανάλογη χρήση όταν αποκτηθεί…)

    Ο Κωστάκης Μπακογιάννης μπορεί να είναι «σπέρμα» του δολοφονημένου “ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ” ΠΑΥΛΟΥ, όμως είναι και δημιούργημα της φαμίλιας του εφιάλτη Μητσοντοράκουλα, γαλουχημένος στα στήθια της πρωθιέρειας του νεποτισμού ,της ξενοδουλίας και της Μίεζενς …

    Ζούμε στη χώρα που ανέχεται το Μιζοτακέικο να σιτίζεται οικογενειακώς και αποκλειστικά από το δημόσιο εδώ και κάτι δεκαετίες και το Μπακογιανέικο να στηρίζει τον πολιτικό του βίο, πάνω σε έναν θάνατο.

    Έλεος πια με την οικογενειοκρατία της Μιζοκρατίας που διέλυσε τη χώρα.

    Η πολιτική δεν έχει πλέον χώρο για επίγονους, άπληστους και αχόρταγους…

    Αφήστε μας βρε αχρείοι μιζαρπάχτρες τουλάχιστον την ελπίδα για κάτι νέο , πιο έντιμο , πιο ηθικό πιο αξιόλογο…

  5. ΑΠΟ ΚΑΚΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΚΟΙ ΕΠΙΓΟΝΟΙ ΓΕΝΝΙΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΤΟΥΣ ΦΥΣΗ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ .

    ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΓΟΝΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΓΟΝΟΙ … ΕΛΕΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!

    ΦΤΑΝΕΙ ΡΕ ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ … ΦΤΑΝΕΙ ΡΕ ΑΠΛΗΣΤΟΙ …

  6. Συνεχίστε με οποιονδήποτε τρόπο τον αγώνα για την απελευθέρωση και την απαλλαγή της δικής μας Ελλάδας της δικής μας πατρίδας, από τους άπληστους καταστροφείς της οικογενειοκρατίας της συμφοράς και της Απάτης, Αρκετά πια,

  7. ΤΟΣΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΟΥΓΚΡΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥΣ Ή ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΠΑΛΙΑΔΕΡΦΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΟ ΚΛΕΙΝΟΝ ΑΣΤΥ? ΜΑΛΟΝ ΝΑΙ ! ΟΥΤΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΗΣ ΟΥΤΕ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΟΥΤΕ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ,ΒΡΕΣΤΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΞΕΦΩΝΗΜΕΝΗ ΑΔΕΛΦΑΡΑ ,ΤΡΑΝΣ Ή ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ !!

Comments are closed.