Στα ίχνη του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου η Ρουμανία για τις ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ αξίες

Του Γιάννη Παπανικολάου ..

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Γερουσία της Ρουμανίας τάχθηκε σήμερα με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ μιας πρωτοβουλίας πολιτών να αλλάξει ο ορισμός της οικογένειας στο σύνταγμα της χώρας σε ένα πανεθνικό δημοψήφισμα, μια κίνηση που θα μπορούσε να καταστήσει αδύνατη τη νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου στο μέλλον.

Οι ενώσεις πολιτών Συμμαχία για την Οικογένεια συγκέντρωσαν 3 εκατ. υπογραφές το 2016, ζητώντας να διεξαχθεί δημοψήφισμα προκειμένου να τροποποιηθεί ο συνταγματικός ορισμός σε μία ένωση αυστηρώς μεταξύ «ενός άνδρα και μίας γυναίκας», από τον ουδέτερο όρο «σύζυγοι» που αναφέρεται σήμερα.

Ένα δημοψήφισμα μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και στις 7 Οκτωβρίου, όπως έχει ανακοινώσει το κυβερνών κόμμα. Η κυβέρνηση αναμένεται να ορίσει μια ημερομηνία τις επόμενες ημέρες.

Η κάτω βουλή του κοινοβουλίου τάχθηκε πέρυσι υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος. Η κίνηση αυτή κατακρίθηκε από οργανώσεις ΛΟΑΤ και ανθρωπιστικών δικαιωμάτων στη Ρουμανία και διεθνώς καθώς και από δεκάδες μέλη του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, που φοβούνται διάβρωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων!!! Για την διάβρωση της κοινωνίας και των παναθρώπινων αξιών καμία ανησυχία!

Η πρωτοβουλία της Ρουμανίας, που εγκρίθηκε από την άνω βουλή του κοινοβουλίου με 107 ψήφους υπέρ και 13 κατά, έχει τη στήριξη της κυρίαρχης ορθόδοξης εκκλησίας καθώς και των Ρωμαιοκαθολικών και Ουνιτών, σε μια χώρα 20 εκατ. κατοίκων, όπου το 90% περίπου δηλώνουν πιστοί στον Θεό, ενώ τα ήθη παραμένουν ακόμη παραδοσιακά και η ζωή του λαού έχει ως κέντρο της την Εκκλησία.

Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι στην Ρουμανία ο Πατριάρχης και ορισμένοι αρχιερείς έχουν πολύ μεγαλύτερη απήχηση στον λαό από οποιονδήποτε πολιτικό και οι υπουργοί και πολιτικοί «τους τρέμουν».

Με βάση τη ρουμανική νομοθεσία, το σύνταγμα μπορεί να αλλάξει ύστερα από πρόταση του πρόεδρου, της κυβέρνησης, του ενός τετάρτου του συνόλου των βουλευτών ή τουλάχιστον 500.000 πολιτών. Το κοινοβούλιο πρέπει να επικυρώνει τέτοιου είδους αιτήματα, τα οποία πρέπει να εγκρίνονται σε πανεθνικό δημοψήφισμα για να τεθούν σε ισχύ.

Πολλοί Έλληνες που πληροφορήθηκαν αυτήν την είδηση κούνησαν το κεφάλι με νόημα, πιστεύοντας ότι ένα ανάλογο κίνημα θα έπρεπε να υπάρξει και στην Ελλάδα κατά του αχαλίνωτου ηθικού κατήφορου της χώρας μας, που κορυφώθηκε πρόσφατα από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το άνοιγμα του δρόμου για την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια και τον φωτισμό της Βουλής στα χρώματα των ΛΟΑΤ, κινήσεις που, μαζί με την Συμφωνία των Πρεσπών, είναι αδύνατον να λησμονήσει στις κάλπες ο ταλαίπωρος ελληνικός λαός, ή τουλάχιστον όσοι Έλληνες παραμένουν πιστοί στην χριστιανική και ρωμέική τους τους ταυτότητα.

Δεν είναι λίγοι και εκείνοι που νοσταλγούν τις ημέρες Χριστοδούλου με τον λαϊκό ξεσηκωμό κατά των αντιχριστιανικών μέτρων της τότε Κυβέρνησης.

https://www.vimaorthodoxias.gr

loading...