Νέα σενάρια για τις συντάξεις με φόντο ξαφνικές κάλπες

Με εκλογές «απειλεί» η κυβέρνηση την τρόικα στην περίπτωση που οριστικοποιηθεί η μείωση των συντάξεων που η ίδια η κυβέρνηση ψήφισε, από την 1η Ιανουαρίου του 2019.


Υπουργοί εκφράζουν την βεβαιότητα ότι οι συντάξεις δεν θα κοπούν, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας προβάλλει το επιχείρημα ότι οι περικοπές δεν είναι δημοσιονομικά αναγκαίες. Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί είναι ότι αν «στραβώσει» η διαπραγμάτευση για τις συντάξεις, οι κάλπες θα στηθούν πολύ πιο γρήγορα.

Εν τω μεταξύ, Τα Νέα φέρνουν στην επιφάνεια ένα νέο σενάριο για το θέμα με δύο σκέλη: Το ένα προβλέπει την εφαρμογή της περικοπής κατά 18% αλλά μόνο για τις κύριες συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ, ενώ το άλλο μικρότερο ψαλίδι στην προσωπική διαφορά, στα επίπεδα του 8%-9% για όλους.

Στην πρώτη περίπτωση οι χαμένοι από την εφαρμογή του ψηφισμένου από την κυβέρνηση μέτρου θα είναι όσοι λαμβάνουν συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ, ενώ στη δεύτερη όλοι, αλλά με μικρότερες απώλειες.

Στο τραπέζι βέβαια εξακολουθεί να βρίσκεται και η ολοκληρωτική εφαρμογή του νόμου της περικοπής των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου όπως ακριβώς είχε ψηφιστεί από την κυβέρνηση στη Βουλή και προβλέπει τη μείωση της προσωπικής διαφοράς κατά 18%.

Ήδη η Κομισιόν έχει στείλει αυστηρό μήνυμα πως τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται, ενώ εξίσου αυστηρή ήταν και η στάση της Κομισιόν στο περίφημο τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ (του Εθνικού Πρακτορείου) ότι οι θεσμοί συμφώνησαν να μην γίνουν περικοπές, με τη σύμφωνη μάλιστα γνώμη της Αντιπολίτευσης…
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]