ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΗΔΗ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟ ΡΩΣΙΑΣ-ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ!

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ
Η Μόσχα θεωρεί ότι το Κίεβο είναι υπεύθυνο για την την βομβιστική ενεργεία που…
σκότωσε τον Alexander Zakharchenko.
Έτσι  το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε μια οργισμένη όσο και εύγλωττη δήλωση: «το Κίεβο έκανε τη επιλογή του: Και αυτή είναι να εμπλακεί σε ένα αιματηρό πόλεμο.»

Στο μεταξύ ο ρωσικός Στρατός κινητοποιήθηκε  άμεσα μετά την είδηση για τη δολοφονία του ηγέτη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Πολεμική κινητοποίηση στην Α. Ουκρανία: Μαζικές μετακινήσεις ουκρανικών δυνάμεων στα σύνορα με Ντονέτσκ – Ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες

Σφοδρές αψιμαχίες μεταξύ Ρωσόφωνων και ουκρανικών δυνάμεων στην Α.Ουκρανία με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά ακόμα και για ξεκίνημα νέου πολέμου στην περιοχή.

Χθές ουκρανικά ΜΜΕ ανέφεραν σφοδρούς πυροβολισμούς προς τις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Ντονένσκ, τουλάχιστον 11 φορές, ενώ δεν χρησιμοποιήθηκαν βαριά όπλα και δεν υπήρξαν απώλειες μεταξύ των Ουκρανών στρατιωτών, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της ουκρανικής δύναμης ταχείας αντιδράσεως.

«Οι ρωσικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον των θέσεων των στρατευμάτων μας 11 φορές. Ο εχθρός δεν χρησιμοποίησε όπλα που απαγορεύτηκαν από τις συμφωνίες του Μίνσκ.

Οι Ρώσοι στρατιώτες κτύπησαν τις θέσεις μας με εκτοξευτές χειροβομβίδων, βαριά πολυβόλα και μικρά αυτόματα όπλα.”, σημειώνει η ουκρανική αναφορά στο Facebook.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στους οικισμούς Krymske, Pivdenne, Maryinka, Starohnativka, Pavlopil, Hnutove, Lebedynske και Vodiane.

Όπως ανέφεραν οι πηγές, από προχθες το βράδυ ουκρανικά στρατεύματα μετακινούνται συνεχώς παραβιάζοντας τα σύνορα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέντσκ, ενώ μετακινήσεις έχουμε και από την πλευρά των ρωσόφωνων με βαρέα οχήματα μάχης, ΤΟΜΑ, άρματα κτλπ.

Όλα αυτά έλαβαν χώρα αμέσως μετά το περιστατικό με την εκτέλεση, στην ουσία, με χρήση εκρηκτικών σε καφέ–μπαρ του ηγέτη της Λαϊκής Δημοκρατίας, Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο, από μέλη των μυστικών υπηρεσιών του Κιέβου με συνδρομή δυτικών υπηρεσιών.

Αρκετές τοπικές πηγές ανέφεραν ότι μεγάλη σε έκταση ουκρανική φάλαγγα με θωρακισμένα, ξεκίνησε διασχίζοντας τη διαχωριστική γραμμή που χωρίζει τις ουκρανικές δυνάμεις και τις ρωσόφωνες παραστρατιωτικές δυνάμεις DNR και LNR.

Την ίδια στιγμή έχει ήδη ανακοινωθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην περιοχή της Α.Ουκρανίας.

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, αναφέρθηκε ότι ο ουκρανικός στρατός συγκεντρώνει πάνοπλες στρατιωτικές μονάδες στην περιοχή. Ωστόσο, δεν ήταν ξεκάθαρο γιατί γινόταν αυτό.

Σε παλαιότερο άρθρο μας, είχαμε αναφέρει ότι η δύση εφόσον «τελειώσει» με το συριακό ζήτημα και δεν υπάρχει «ψωμί» μετά από μυστική συμφωνία για το διαμοιρασμό των ζωνών, στην συνέχεια θα ενεργοποιήσει την σύγκρουση στην Ανατολική Ουκρανία, η οποία έχει «μεγάλο βάθος».

«Περίπου 120 χιλιάδες έφεδροι βρίσκονται εντάσσονται σταδιακά στο πρώτο στάδιο εκπαίδευσης στις ένοπλες δυνάμεις», είχε τονίσει ο γραμματέας του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Γκόβορ, στο ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι «Στρατιωτική Τηλεόραση της Ουκρανίας” αποκαλύπτοντας τα σχέδια του Κιέβου για έναν proxy War με την Ρωσία .

ΔEΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ TΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ KAI TO BINTEO ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...

1 thought on “ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΗΔΗ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Comments are closed.