Συμφωνία Πρεσπών: «Στα δύο» η ΚΟ των ΑΝΕΛ για τα μάτια της κυβέρνησης

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος επέμεινε τη Δευτέρα ότι το κόμμα του θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση εάν τελικά έρθει στην Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας μάλιστα ότι θα «κάνει τα πάντα» για να μην έρθει αυτή η συμφωνία στην εθνική αντιπροσωπεία.


«Στα δύο» έχει χωριστεί για τα… μάτια της κυβέρνησης η εναπομείνασα Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ως τώρα, το «σκορ» στα επτά μέλη της ΚΟ είναι 4-3, δηλαδή τέσσερις βουλευτές των ΑΝΕΛ τάσσονται υπέρ της αποχώρησης από την κυβέρνηση ενώ τρεις βουλευτές εμφανίζονται αντίθετοι.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος επέμεινε τη Δευτέρα ότι το κόμμα του θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση εάν τελικά έρθει στην Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας μάλιστα ότι θα «κάνει τα πάντα» για να μην έρθει αυτή η συμφωνία στην εθνική αντιπροσωπεία.

Στη γραμμή Καμμένου βρίσκεται και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, η υφυπουργός Άμυνας Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και ο Κώστας Κατσίκης ο οποίος μάλιστα την Τρίτη έκανε λόγο για «ειλημμένη απόφαση» αποχώρησης των ΑΝΕΛ.

Στο «αντίπαλο στρατόπεδο» βρίσκονται ο υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, που ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί «με αυτό που είπε ο κ. Καμμένος, ότι θα ρίξει την κυβέρνηση», διαφοροποιούμενος ακόμα μια φορά στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Κώστας Ζουράρις. Ο κ. Ζουράρις διευκρίνισε ότι παρότι διαφωνεί με την συμφωνία των Πρεσπών δεν πιστεύει ότι συντρέχει λόγος να αποσυρθούν οι ΑΝΕΛ από την συγκυβέρνηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστήριξε πάντως ότι η  κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, και διαβεβαίωσε πως οι συσχετισμοί στην ελληνική Βουλή σημαίνουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μη κύρωσης της συμφωνίας, παρά την διαφωνία του Πάνου  Καμμένου.

Από πλευράς του, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης διεμήνυσε ότι ο πρωθυπουργός «είναι πολύ σαφής στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών». «Μόλις περάσει τον οδικό χάρτη με τα προαπαιτούμενα που έχει η Συμφωνία στη γείτονα χώρα, και εφόσον όλα αυτά είναι κατά τη συμφωνία, θα έρθει προς κύρωση και ψήφιση στην Ελληνική Βουλή. Η εκτίμησή μας είναι ότι αυτό το χρονικό όριο μπορεί να είναι ο Φεβρουάριος, ο Μάρτιος και ότι θα υπάρξει μια σαφής πλειοψηφία. Το σαφής είναι "151", "152", "153". Τώρα εάν υπάρξει και "170" θα το ξέρουμε τότε» σημείωσε ο κ. Βούτσης. 


Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]