Πιτσιόρλας: Η χώρα θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της – Θα βελτιώσουμε αυτά που μπορούμε σε συνεννόηση με τους δανειστές, όχι μονομερώς

“Μακάρι να μπορούσαμε να μειώσουμε πάρα πολύ τη φορολογία αλλά δεν μπορούμε, διότι αν δεν κάναμε αυτά που κάνουμε ως κυβέρνηση δεν θα βγαίναμε ποτέ από τα μνημόνια. Το ότι βγήκαμε από το μνημόνιο είναι προϋπόθεση να αλλάξουμε σιγά- σιγά και αυτά τα πράγματα.
Πρέπει να υπάρχει ένα επίπεδο φορολογικών εσόδων, όπως υπάρχει στις ευρωπαϊκές χώρες. Στην νέα περίοδο που μπήκαμε θα έχουμε μεγαλύτερα περιθώρια να εξορθολογίσουμε το φορολογικό σύστημα”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.

Παράλληλα, ο κ. Πιτσιόρλας σχολίασε: “Δεν υπήρξε καμία παροχολογία από τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ. Στα όρια του δημοσιονομικού χώρου που έχει δημιουργηθεί και είναι συμφωνημένο με τους εταίρους μας, κάναμε κάποιες βελτιώσεις που αφορούσαν κοινωνικές παροχές και φορολογικές ελαφρύνσεις. Η χώρα θα σεβαστεί όλες της τις δεσμεύσεις. Στηριγμένοι στις επιδόσεις της οικονομίας που είναι καλύτερες από αυτές που προβλέπονταν από τους δανειστές μας, θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε αυτά που μπορούμε, σε συνεννόηση μαζί τους και όχι με μονομερείς κινήσεις”.

Για την αποφυγή των περικοπών στις συντάξεις, ο κ. Πιτσιόρλας υποστήριξε ότι “προσπαθούμε να το πετύχουμε αυτό προβάλλοντας την θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας. Στο θέμα των συντάξεων θα έπρεπε να είμαστε όλοι μαζί”.

“Στις βασικές γραμμές -εκτός από το Μακεδονικό που υπάρχει ένα μεγάλο ολίσθημα της ΝΔ- τα τελευταία χρόνια έχει διαμορφωθεί ένα πλαίσιο συναίνεσης στη χώρα. Το πλαίσιο αυτό το χαλάει η ΝΔ με το Μακεδονικό που ανοίγει άλλους δρόμους. Στο γενικό πλαίσιο υπάρχει συναίνεση, προφανώς όμως υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές”, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις επενδύσεις, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης εκτίμησε ότι “έχουμε γυρίσει το δείκτη, από εκεί που πέφταμε ανεβαίνουμε. Προφανώς οι ρυθμοί ανάπτυξης δεν είναι αυτό που θα θέλαμε, αλλά είναι αυτό που μπορούμε . Οι ρυθμοί ανάπτυξης δεν μπορούν να έρθουν από μόνοι τους, έχει γίνει μία τεράστια προσπάθεια.Τα δύο τελευταία χρόνια έχουμε πολύ σημαντική αύξηση των ξένων επενδύσεων, ένα πράγμα που συμβαίνει ίσως και για πρώτη φορά με τέτοιο ρυθμό, σε περίοδο κρίσης στην Ελλάδα. Έχουμε μία πορεία που πατάει σε σταθερές βάσεις, έχουμε επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα πάρα πολύ σημαντικό”, προσθέτοντας:

“Όταν στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων έχουμε αυτή τη συμμετοχή εταιρειών, δείχνει ότι υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Οι επενδύσεις στην ενέργεια, στη βιομηχανία, στην αγροτοδιατροφή, δείχνουν ότι μπαίνουμε σε μία καινούρια φάση. Δεν υπάρχει λόγος από μόνοι μας να το υποβαθμίζουμε και να το μαυρίζουμε”.

Επίσης, ο κ. Πιτσιόρλας επισήμανε ότι”για να μπορέσουμε να πάμε καλά θέλουμε έναν πιο έντονο ρυθμό. Ο έντονος ρυθμός εξαρτάται από το πόσο γρήγορα θα αλλάξουν όλα εκείνα που έκαναν εκείνοι που μας κατηγορούν. Αν δεν αλλάξουμε τα πάντα στη χώρα μας, δεν θα αυξηθεί ο ρυθμός. Αλλάζουμε συνεχώς αλλά εδώ πρόκειται για μία λερναία ύδρα”.

Τέλος, αναφερόμενος στην επένδυση στο Ελληνικό, ο κ. Πιτσιόρλας τόνισε ότι ”έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Αυτό που μένει είναι να προχωρήσει ο διαγωνισμός για το καζίνο. Ο διαγωνισμός έχει ξεκινήσει, το ενδιαφέρον είναι μεγάλο. Η κυβέρνηση στο θέμα αυτό έκανε έναν άθλο. Έλυσε ένα πρόβλημα που είχε τεράστιες ουρές και αγκυλώσεις. Καταφέραμε σε μία πορεία να τα επιλύσουμε όλα και να δημιουργήσουμε συναίνεση γύρω από το θέμα”.

loading...

2 thoughts on “Πιτσιόρλας: Η χώρα θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της – Θα βελτιώσουμε αυτά που μπορούμε σε συνεννόηση με τους δανειστές, όχι μονομερώς

  1. ΕΙΣΤΕ ΡΕΜΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ, ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΤΕ. ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΚΥΛΟΤΕΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΔΕΙΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΚΑΘΙΚΙΑ.

    Μνημόνιο 3 – Νόμος 4336/14-8-2015 (ΦΕΚ 94).
    Στὸ ἄρθρο 3 παράγραφος Γ : «Η κυβέρνηση ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ να διαβουλεύεται και να ΣΥΜΦΩΝΕΙ με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για όλες τις ενέργειες που αφορούν την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου Συνεννόησης, πριν από την οριστικοποίηση και τη ΝΟΜΙΚΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ.»

  2. ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ ΚΑΡΑΠΟΥΝΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΚΑΙ ΒΛΑΜΜΕΝΟ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΛ6

Comments are closed.