Μέση σύνταξη 900 ευρώ με μέσο μισθό 500 ή 600 δεν υπάρχει.

Τι σοου πάλι θα δούμε..Αφού τα μέτρα τα ψηφισαν οι Σανελ, τώρα δλδ μάχονται να ακυρώσουν ότι πριν λίγο ψήφισαν?? Στα περι συντάξεων , η συνολική δαπάνη πρέπει να μειωθεί και να κατανεμηθεί πιό δίκαια.
Μέση σύνταξη 900 ευρώ με μέσο μισθό 500 ή 600 δεν υπάρχει. Και μιλάμε για τον ΙΤ πάντα. Ομως δίνονται 1 δις για επιχορηγηση στα ταμεία συνταξιούχων ΔΕΗ και ΟΤΕ, που είναι απαράδεκτο κάτω από τέτοιες οικονομικες συνθήκες, και πολλές συντάξεις σε 50 και 55 χρονών οι οποίες πρέπει να κοπούν άμεσα. Με εξαίρεση λίγους μάχιμους πχ πιλότους, πλήρωμα υποβρυχίων, καταδρομείς, ΕΚΑΜ και μερικούς άλλους που αξιζουν να βγουν νωρίς σε σύνταξη ΟΛΟΙ οι υπολοιποι ας πάνε σε γραφεία να καλύψουν αντίστοιχες θέσεις. Επίσης, υπάρχουν συνταξιουχοι που λαμβάνουν με 2και 3 και 4 συντάξεις, εξωφρενικά ποσά, τα οποία πληρώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι των 600 ευρώ. Σε συνθήκες κρίσεις αυτά έπρεπε να έχουν κοπεί. Ουτε τα ποσά των 300 και 400 ευρώ σε συντάξεις είναι αποδεκτά, ειδικά σε αναπηρικές, καθώς δεν μπορεί να ζήσει έστω αξιοπρεπώς κάποιος. Χρειάζεται άμεσα ανακατανομή των κονδυλίων για τις συντάξεις. Τα περί εισφορών που πλήρωσε κάποιος είναι για μικρά παιδιά.
 1. οι περισσότερες εισφορές ήταν σε δρχ..πόση θα ηταν η αξία τους σήμερα? για κοιτάξτε κατα Τουρκία μεριά.
2. Με τις τότε εισφορές πλήρωναν τους τότε συνταξιούχους καθώς το σύστημα ήταν αναδιανεμητικό και όχι κεφαλαιοποιητικό.
3. Πόσες ακριβως ήταν οι κρατήσεις έχει υπολογίσει κάποιος? με10% τον μήνα (συνθήκες προ 2001) με 35 χρόνια υπηρεσίας έχεις πληρώσει το 3,5 χρόνια σύνταξης , και αν υποθέσουμε πως τα λεφτά των κρατήσεων επενδύονταν σωστά (που δεν..) το ποσό θα αυξανόταν 400 περίπου, δλδ κάποιος θα είχε πληρώσει 3,5χρίνια Χ4 = 14 χρόνια σύνταξης. Μετά το 2001 αυξήθηκαν οι κρατήσεις αλλάμε ευρώ τα επιτόκια ήταν αστεία, άρα με 35 χρόνια έστω όλα σε ευρώ( που δεν υπάρχει απλά σαν υπόθεση εργασίας) και 20% κρατήσεις κάποιος έχει πληρώσει 7 χρόνια σύνταξης , με την προυπόθεση ότι όλες οι κρατήσεις πάνε για σύνταξη και όχι για φάρμακα και νοσηλεία , όπου και εκεί το κονδύλι είναι τεράστιο.. Ενας συνταξιούχος λοιπόν των 55 ετών , που λαμβάνει σύνταξη για ακόμα 25 με 30 χρόνια, έχει πληρώσει ο ίδιος μόνο το 1/5 με 1/4 στην καλύτερη…Ακόμα και στα 62, και παραπάνω δεν έχει πληρώσει κάποιος όλα όσα λαμβάνει.. Συνεπώς είναι απαράδεκτο να δίνονται συντάξεις στα 50 και 55 , και απο την άλλη να υπάρχουν συνταξιούχοι των 300 ευρώ. Τωρα για τις αγορές , όσοι γνωρίζουν, καταλαβαίνουν και τι θα συμβεί..

αναγνωστης

loading...

1 thought on “Μέση σύνταξη 900 ευρώ με μέσο μισθό 500 ή 600 δεν υπάρχει.

  1. Για τους ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ όλα μπορούν να γίνουν , ακόμη και ο κόκορας μπορεί να κάνει αυγά , αρκεί να τους πιστέψεις τους ΨΕΥΤΕΣ

Comments are closed.