ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Στο +9% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης – Έρευνα της Interview για την ThessNews (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Σταθερό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ Θεσσαλονίκης δίνει η δημοσκόπηση της εταιρείας Ιnterview που δημοσιεύει αυτό το Σαββατοκύριακο η εφημερίδα ThessNews. Παρά τη γενική κατακραυγή από τη Συμφωνία των Πρεσπών ο ΣΥΡΙΖΑ κρατά σημαντικά ποσοστά, ενώ χαμηλές πτήσεις κάνουν τα υπόλοιπα κόμματα, γεγονός το οποίο καταδεικνύει πως ακόμη μια εκλογική αναμέτρηση θα είναι μια μεγάλη μάχη των δύο.Με την πρόθεση ψήφου και τις συσπειρώσεις των ψηφοφόρων ολοκληρώνεται η δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για λογαριασμό της εφημερίδας ThessNews. Το προηγούμενο Σάββατο δημοσιεύτηκε το πρώτο μέρος με τα προβλήματα των πολιτών της Θεσσαλονίκης.

Στην πρόθεση ψήφου φαίνεται ξεκάθαρα ένα σταθερό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, που δείχνει να παίρνει ξανά τα ηνία της Α΄ Θεσσαλονίκης μετά τις εκλογές του 2015. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνει ένα 24% σε σύγκριση με τον ΣΥΡΙΖΑ που λαμβάνει το 15% των ερωτηθέντων. Η διαφορά αυτή δεν είναι ούτε μικρή ούτε και μεγάλη, αν συνυπολογισθεί ότι το κυβερνών κόμμα περνάει – στη Βόρεια Ελλάδα κυρίως – τη χειρότερη περίοδο λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών. Παράλληλα η ΝΔ δημοσκοπικά είναι κοντά στα εκλογικά της ποσοστά των τελευταίων αναμετρήσεων, που με την αναμενόμενη πόλωση και τη συσπείρωση στον δρόμο προς τις κάλπες αναμένεται να αυξήσει τη δύναμή της στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Στην πρώτη δημοσκόπηση μετά τις διακοπές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκεται σε μονοψήφια ποσοστά, όπως έδειχναν ορισμένες έρευνες τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν άνοιξε απότομα ξανά το Σκοπιανό δείχνοντας ίσως ότι τα «δύσκολα πέρασαν».

Χωρίς δυναμική το ΚΙΝΑΛ

Παράλληλα, οι απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνουν ότι ενισχύουν το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο παραμένει μόλις στο 5%. Στο ίδιο ποσοστό είναι και η Χρυσή Αυγή, ενώ το ΚΚΕ καταγράφεται δημοσκοπικά ως τρίτο κόμμα, με μια μονάδα παραπάνω και συγκεκριμένα στο 6%.

Εντός του πλαφόν του 3% για την είσοδο στη Βουλή είναι μόνο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων καταμετρούνται με 2%. Επίσης ένα 6% απαντάει ότι θα ψήφιζε άλλο κόμμα.

Εντυπωσιακό είναι τόσο το ποσοστό των αναποφάσιστων (17%), όσο και το ποσοστό αυτών που αυτή τη στιγμή αποστρέφονται το πολιτικό σύστημα και θα ψηφίσουν άκυρο ή λευκό (15%).

Οι συσπειρώσεις

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η ThessNews, υπάρχει σημαντική διαφορά στις συσπειρώσεις των δύο μεγάλων κομμάτων. Από τη μία η ΝΔ παρουσιάζει στην Α’ Θεσσαλονίκης συσπείρωση 67%, από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην αντίπερα όχθη με συσπείρωση μόλις 34%.

Σε αναγωγή του εκλογικού σώματος της Α’ Θεσσαλονίκης, αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το 22% των αναποφάσιστων έναντι μόλις ενός 11% της Νέας Δημοκρατίας.

Τα ποσοστά των εκλογών

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 στην Α΄ Θεσσαλονίκης με εγγεγραμμένους 516.246 ψηφοφόρους ψήφισαν οι 309.149 (59,88%), με τον ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει 35,81% και τη ΝΔ 25,29%. Τρίτο κόμμα ήταν η Χρυσή Αυγή με 7,27%, τέταρτο η Ένωση Κεντρώων με το υψηλότερο ποσοστό της πανελλαδικά (6,78%). Ακολούθησαν το ΚΚΕ με 5,31%, το Ποτάμι με 4,84%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 4,32% και τελευταίοι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,86%.

Λίγους μήνες νωρίτερα τον Γενάρη του 2015, στην πρώτη μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ που τον έφερε στην εξουσία, το ποσοστό του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα έφτασε στο 34,12% παρά τις 10.000 ψήφους παραπάνω που πήρε, η ΝΔ έλαβε τότε 24,84%, η Χρυσή Αυγή 7,07%, 7% το Ποτάμι, 5,61% το ΚΚΕ, 5,58% η Δημοκρατική Συμπαράταξη και 5,12% η Ένωση Κεντρώων, που όμως τότε δεν είχε καταφέρει πανελλαδικά να ξεπεράσει το όριο του 3% για να μπει στη Βουλή.

Στον αντίποδα, στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2012 η ΝΔ κέρδισε την Α’ Θεσσαλονίκης με 27,75% έναντι 26,95% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έναν μήνα πριν στις εκλογές του Μαΐου – όταν και συντελέστηκε για πρώτη φορά η μεγάλη μετατροπή με το σπάσιμο του δικομματισμού – ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει την εκλογική περιφέρεια του πολεοδομικού συγκροτήματος με 17,46% έναντι του ιστορικού χαμηλού της ΝΔ 14,81%.

Το ΠΑΣΟΚ τότε κατέγραψε 10,23% και 10,42% αντίστοιχα, οι ΑΝΕΛ 8,92% και 11,57%, η ΔΗΜΑΡ κατέγραψε ίδιο ποσοστό 7,45% και στις δύο αναμετρήσεις, η Χρυσή Αυγή 6,78% και 6,91%, ενώ το ΚΚΕ υπέστη ολική καθίζηση, καθώς από το 9,31% του Μαΐου του 2012 έλαβε μόλις 4,5% τον Ιούνιο, χάνοντας πάνω από τις μισές του ψήφους μέσα σε έναν μήνα.

Όχι ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ΝΔ με μέτρο

Βασιλειάδης Δημήτρης
Πολιτικός αναλυτής | INTERVIEW

Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι η ψήφος στη δημοσκόπηση είναι χαλαρή. Το επαναλαμβάνω: Χαλαρή. Την δίνεις από το τηλέφωνο, καθήμενος φαρδιά πλατιά στον καναπέ σου. Δεν αποφασίζεις εκείνη την στιγμή ποιος θέλεις να σε κυβερνήσει και ποιος όχι. Επιλέγεις από το ασφαλές και οικείο περιβάλλον του σπιτιού σου να στείλεις ένα μήνυμα, ειδικά όταν ξέρεις ότι η άποψή σου (υπό μορφή πινάκων) θα δημοσιευθεί στα ΜΜΕ. Για τον λόγο αυτόν, πολλές φορές οι δημοσκοπήσεις έχουν απόκλιση από τα αποτελέσματα της κάλπης και όχι γιατί οι δημοσκόποι δεν «το ‘χουν» , ή, ακόμα χειρότερα, τα παίρνουν…

Η διαφορά εννέα μονάδων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε μεγάλη ούτε ασφαλής. ΜΕ 22% αναποφάσιστους από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ των εκλογών του 2015, μια δραστική μείωση της διαφοράς σε κανονικό εκλογικό περιβάλλον δεν αποκλείεται. Επίσης στη ΝΔ η δυναμική θα έπρεπε να είναι καλύτερη. Όταν πιστεύεις ότι έχεις απέναντί σου τη χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά, η χαμηλή πτήση των ποσοστών σου δεν δικαιολογείται. Δεν αρκεί να κοιτάς τη διαφορά και να βαυκαλίζεσαι ότι έγινες ήδη κυβέρνηση. Χρειάζεται να πείσεις περισσότερο κόσμο, να δεις την εικόνα σου στην κοινή γνώμη και να προσαρμόσεις την αντιπολιτευτική σου στρατηγική πάνω στον ΣΥΡΙΖΑ, διαβάζοντάς τον σωστά. Όταν βγαίνεις με πρόταση για το ασφαλιστικό που έχει τρεις πυλώνες, ο πρώτος είναι έτσι, ο δεύτερος είναι αλλιώς και ο τρίτος κάτι άλλο και ταυτόχρονα βγαίνει ο Τσίπρας και λέει με μια απλή και αφοπλιστική θέση «δεν θα κοπούν οι συντάξεις», με συγχωρείτε πολύ αλλά ο Τσίπρας βάζει το γκολ. Η ΝΔ νομίζει ότι οι ψηφοφόροι έχουν Phd και διδακτορικά. Δεν έχουν όμως…

Από το φύλλο της THESSNEWS #123 (15/09/2018-16/09/2018)

Η ανεργία και η… ταλαιπωρία βασανίζουν τους Θεσσαλονικείς – «Κόκκινη γραμμή» η περαιτέρω μείωση των συντάξεων

«Είναι η καθημερινότητα, ηλίθιε!». Εάν επιχειρούσε κάποιος να τιτλοφορήσει την παρουσίαση του πρώτου μέρους της μεγάλης έρευνας της εταιρείας Interview για λογαριασμό της ThessΝews, θα μπορούσε κάλλιστα να δώσει αυτό τον τίτλο.

Γιατί οι Θεσσαλονικείς ενδιαφέρονται δικαιολογημένα για τη βελτίωση των βασικών παραμέτρων της ζωής τους και όχι για κάτι «εξωτικό» ή για το εάν το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας είναι πλεονασματικό ή ελλειμματικό μετά από τρία μνημόνια.

Η έρευνα της Interview καταγράφει στο πρώτο μέρος της, που αναδεικνύει σήμερα η Thessnews, τα παράπονα, τα αιτήματα και έμμεσα τις προτάσεις των πολιτών της Θεσσαλονίκης για να γίνει η πόλη τους καλύτερη, αλλά και για να μπορέσουν να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια μετά τη μνημονιακή λαίλαπα και τον εν εξελίξει μεταμνημονιακό «κλοιό».

Στο πλαίσιο αυτό, δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως στην ερώτηση «Αν είχατε τον Πρωθυπουργό μπροστά σας, κατά την επίσκεψή του στην πόλη μας, ποιο πρόβλημα της Θεσσαλονίκης θα του ζητούσατε να επιλύσει κατά προτεραιότητα;», απαντούν με ποσοστό 20% και δίνουν την πρώτη θέση στην ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων για να καταπολεμηθεί η ανεργία.

Επί της ουσίας, επιβεβαιώνεται πως η Θεσσαλονίκη είναι η πανελλαδική «πρωτεύουσα της ανεργίας» και δυστυχώς αρκετοί πολίτες της αδυνατούν να βρουν μία αξιοπρεπή θέση εργασίας.

Πολύ κοντά στο ζήτημα της ανεργίας τοποθετούν οι ερωτώμενοι με ποσοστό 18% και την απαίτησή τους από τον Πρωθυπουργό να βελτιώσει τις υποδομές υγείας στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι τελευταίες έχουν ποιότητα που έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια, με άμεσες αρνητικές συνέπειες στο επίπεδο εξυπηρέτησης όσων έχουν ανάγκη από περίθαλψη.

Το Μετρό και τον ΟΑΣΘ «στοχοποιούν» οι πολίτες

Στο ίδιο επίπεδο με το πρόβλημα των υποδομών υγείας και με το ίδιο ποσοστό, δηλαδή 18%, θεωρούν οι Θεσσαλονικείς ως σημαντικό πρόβλημα την ολοκλήρωση του Μετρό, το οποίο ειδικά στη συμπρωτεύουσα αποτελεί μία «απίθανη» ιστορία κακού σχεδιασμού, πολιτικών και συντεχνιακών σκοπιμοτήτων έως και «φαλιμέντου» όσων εργοληπτικών επιχειρήσεων ανέλαβαν να το υλοποιήσουν (στα πρώτα χρόνια της κατασκευής του).

Το Μετρό όσο δεν λειτουργεί, ο Θεσσαλονικιός θα συνεχίσει να το λοιδoρεί, γιατί πολύ απλά δεν πιστεύει ότι θα λειτουργήσει.

Ακολουθεί ο ΟΑΣΘ με ποσοστό 17%, καθώς είναι σαφές ότι η λειτουργία του συγκεκριμένου φορέα δεν ικανοποιεί τους Θεσσαλονικείς μετά την αλλαγή στο μετοχικό-ιδιοκτησιακό του καθεστώς. Επί της ουσίας, ο πολίτης δεν ενδιαφέρεται για το εάν παλαιότερα η κατάσταση περί του ΟΑΣΘ ήταν πιο «θολή» και τώρα πιο ξεκάθαρη, αλλά νοιάζεται για το εάν μπορεί να ανέβει κάθε ημέρα έγκαιρα και με αξιοπρέπεια (όχι σαν σαρδέλα) σε ένα σύγχρονο και καθαρό λεωφορείο.

Με ποσοστό 9% οι ερωτώμενοι εκτιμούν ότι η εικόνα της πόλης (καθαριότητα κ.ά) είναι το πρόβλημα που θα ζητούσαν από τον Πρωθυπουργό να επιλύσει, προκειμένου να υπάρξει θετική επίδραση στην τουριστική κίνηση.

Προβληματίζει η εικόνα των Πανεπιστημίων της Θεσσαλονίκης

Το ίδιο ποσοστό δίνουν και στην ανάγκη στήριξης από την πλευρά της πολιτείας στα πανεπιστήμια της πόλης, γιατί προφανώς η εικόνα που παρουσιάζουν τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης δεν ικανοποιεί μία μερίδα των πολιτών.
Το 8% των ερωτώμενων ζητά να βελτιωθούν οι υποδομές της πόλης (λιμάνι, αεροδρόμιο κτλ) και το 1% απαντά κάτι άλλο.

Από την επεξεργασία των απαντήσεων στη συγκεκριμένη ερώτηση εξάγεται το συμπέρασμα πως ένα ποσοστό των Θεσσαλονικέων της τάξης του 43% ζητά να τελειώσει επιτέλους το πολύπαθο Μετρό, να αλλάξει κάτι επί το θετικότερον με τη λειτουργία του ΟΑΣΘ και να βελτιωθούν βασικές υποδομές της πόλης, όπως το αεροδρόμιο και το λιμάνι.

Επί της ουσίας, ο κάτοικος και η κάτοικος της πόλης είναι ταλαιπωρημένοι από το γεγονός πως μόνο για τις μετακινήσεις τους χάνουν χρόνο και χρήμα μέσα σε μία πόλη η οποία εδώ και δεκαετίες δεν έχει τις βασικές υποδομές μίας τυπικής ευρωπαϊκής μεγαλούπολης ενός εκατομμυρίου και πλέον κατοίκων. Εννοείται βέβαια πως η ανεργία ή η εργασία με «εξευτελιστικούς» όρους έχει οδηγήσει σε μαρασμό την πόλη, η οποία περιμένει να επενδύσουν στο λιμάνι και στο αεροδρόμιο οι ιδιώτες, μπας και μπορέσει να ανασάνει αναπτυξιακά.

Αβάσταχτοι οι φόροι και ο ΕΝΦΙΑ

Στην ερώτηση «Και αν τον είχατε μπροστά σας (τον Πρωθυπουργό), ποιο προσωπικό σας πρόβλημα θα του ζητούσατε να επιλύσει;», οι Θεσσαλονικείς, όπως πιθανότατα και οι περισσότεροι Έλληνες, είναι ξεκάθαροι: με ποσοστό 20% ζητούν μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών και έπεται με 18% η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος παρόλο που είναι φόρος, εντούτοις οι ερωτώμενοι τον έχουν κατατάξει σε μία δική του «αυτόνομη κατηγορία».

Ομοίως ισχύει και για τις δύο επόμενες απαντήσεις των ερωτώμενων, αφού με ποσοστό 17% ζητούν να μην κοπεί η σύνταξή τους και 13% θέλουν να τους δοθεί 13η σύνταξη. Άρα ένα ποσοστό 30% επιθυμεί πάσει θυσία να μην απολέσει άλλα χρήματα από τις συντάξεις του και, ει δυνατόν, να λάβει στο τέλος του χρόνου και ένα bonus (13η σύνταξη) παρόμοιο με το περσινό.

Ακόμη, ποσοστό 11% θέλει να αυξηθεί ο κατώτερος μισθός, 10% να βρει εργασία, 9% να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και ένα 2% απαντά κάτι άλλο.

Η 3η ερώτηση της έρευνας θέτει το δίλημμα: «Κατά την άποψή σας, η χώρα θα χρειαστεί κι άλλο μνημόνιο ή θα τα καταφέρει χωρίς μνημόνιο;». Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης είναι σχεδόν μοιρασμένοι στις σχετικές απαντήσεις τους, καθώς το 48% απαντά πως θα χρειαστεί και άλλο μνημόνιο, το 40% πως δεν θα απαιτηθεί και το 12% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Εφαρμόστε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης

Βασιλειάδης Δημήτρης
Πολιτικός αναλυτής | INTERVIEW

Σαν να μην πέρασε μια μέρα από τότε που ο σημερινός Πρωθυπουργός ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέβαινε στη ΔΕΘ και υποσχόταν στους πάντες τα πάντα. Αύξηση κατώτερου μισθού, 13η σύνταξη, κατάργηση ΕΝΦΙΑ, αύξηση συντάξεων, νέες κρατικές κυρίως θέσεις εργασίας. Το θυμάστε; Το λεγόμενο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης; Είναι αυτό που μετά εκτόξευσε τα δημοσκοπικά του ποσοστά και τον έκανε λίγους μήνες μετά κυβέρνηση!

Ε ναι, λοιπόν, αυτό θέλουν ακόμα και τώρα οι Θεσσαλονικείς. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις απαντήσεις στην έρευνα. Και ενώ έχουν περάσει από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης περίπου τέσσερα χρόνια, επιμένουν είτε να το θέλουν ακόμα είτε να ακούν από κάποιον να τους το υπόσχεται εκ νέου, ανεξάρτητα από το αν έχει αποδειχτεί περίτρανα ότι πρόκειται για μπαρούφα.

Αυτό που δείχνει η έρευνα, όμως, ο κ. Τσίπρας το γνωρίζει. Γνωρίζει ότι οι πολίτες δεν θέλουν κάποιον να εφαρμόζει, αλλά να υπόσχεται. Οι εκλογές δεν κερδίζονται με αυτά που έκανες ή δεν έκανες, κερδίζονται με αυτά που λες ότι θα κάνεις. Και τι έγινε αν τον έβγαλαν ψεύτη ή ότι δεν ήξερε! Σημασία έχει να τάξεις. Και αυτό θα κάνει.

Από την άλλη, η ΝΔ δεν έχει καταλάβει νομίζω με τι έχει μπλέξει. Το να λες είναι ψεύτης, εγώ θα τα κάνω καλύτερα ή εγώ λέω αλήθειες δεν αρκεί. Όταν ο άλλος τάζει στον κόσμο και βγαίνεις εσύ και λες ότι είναι ακατάσχετη παροχολογία, δεν συγκινείται κανείς. Οι εκλογές στην Ελλάδα δεν κερδίζονται με τη λογική, κερδίζονται με το συναίσθημα. Αν θέλεις, Κυριάκο Μητσοτάκη, να κερδίσεις, βάλε συναίσθημα!

Από το φύλλο της THESSNEWS #122 (08/09/2018-09/09/2018)

loading...

3 thoughts on “ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Στο +9% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης – Έρευνα της Interview για την ThessNews (ΠΙΝΑΚΕΣ)

  1. ΜΑΙΜΟΥΔΙΕΣ.ΜΑΙΜΟΥΔΙΕΣ,ΜΑΙΜΟΥΔΙΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!…………………….

  2. ΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  3. Η ΜΑΙΜΟΥ, ΤΗΣ ΜΑΙΜΟΥΣ, ΤΗ ΜΑΙΜΟΥ, ΤΗΝ ΜΑΙΜΟΥ, Ω ΜΑΙΜΟΥ, ΟΙ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ, ΤΩΝ ΜΑΙΜΟΥΔΩΝ, ΤΟΙΣ ΜΑΙΜΟΥΔΟΙΣ, ΤΙΣ ΜΑΟΥΜΟΥΔΕΣ, Ω ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ. ΒΡΕ ΗΛΙΘΙΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΣΑΣ, ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑΤΕ ΣΤΑ ΛΟΝΔΙΝΑ. (ΙΩΑΝΝΗΣ)

Comments are closed.