ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 8ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ! ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ!

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ “ΝΑΥΤΙΛΟΜΕΝΟΥΣ” ΤΟΥ ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΙΟ




Του Σάββα Καλεντερίδη

Οδηγίες προς τους διοργανωτές των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία

Στα δυο μεγάλα, πάνδημα, ειρηνικά και δημοκρατικά συλλαλητήρια, τα οποία επιχείρησαν να αμαυρώσουν με απαράδεκτες δηλώσεις διεφθαρμένοι* ως το κόκκαλο πολιτικοί, συνεπικουρούμενοι από κρατικά και κομματικά μέσα προπαγάνδας, συμμετείχα ως απλός πολίτης και συνέβαλα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου στην επιτυχία τους.

Αυτό που είχα δημοσίως δηλώσει, είναι ότι οι διοργανωτές θα πρέπει να έχουν υπ’ όψιν τους και να τηρήσουν απαρέγκλιτα τα εξής:

Πρώτον, τα συλλαλητήρια γίνονται μόνο για το εθνικό θέμα, τη Μακεδονία και στόχο έχουν την πάνδημη καταγγελία της προδοτικής συμφωνία των Πρεσπών, την οποία ούτως ή άλλως, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, καταδικάζει η πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας και περίπου το 70% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεύτερον, δεν πρέπει να έχουν αντικυβερνητικό χαρακτήρα, γιατί τότε θα χάσουμε τη στήριξη των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνων που θεωρούν σημαντικότερο το να παραμείνει το κόμμα τους στην κυβέρνηση, από το να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια, για να ρίξουν την κυβέρνηση.

Τρίτον, θα πρέπει να αποφευχθούν τα συνθήματα του τύπου «Θα πάρουμε τα όπλα, να μπούμε στα Σκόπια», «Αλήτες προδότες** πολιτικοί», «Σκοπιανέ, δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ», «γυφτοσκοπιανοί» και άλλα τέτοια, που αφαιρούν και δεν προσθέτουν στο εγχείρημα.

Τέταρτον, στη διοργάνωση και στον ορισμό των ομιλητών θα πρέπει να αποφευχθεί η εμπλοκή πολιτικών προσώπων που έχουν φιλοδοξίες, γιατί τότε δίδεται τροφή στους πολέμιους των συλλαλητηρίων και τους προπαγανδιστές τους να μιλάνε για «Μακεδονομάχους» που χρησιμοποιούν το θέμα της Μακεδονίας, για να επενδύσουν πολιτικά σε προσωπικό επίπεδο.

Πέμπτον, οι διοργανωτές θα πρέπει να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ακόμα και με διαβουλεύσεις με τα κόμματα, για να εξασφαλίσουν το ακομμάτιστο των συλλαλητηρίων.

Καμία σημαία, πλην της Ελληνικής, κανένα σύμβολο, πλην εκείνων της Μακεδονίας, κανένα «τρικάκι» που παραπέμπει απ’ ευθείας ή δια της τεθλασμένης σε συγκεκριμένο πολιτικό ή ιδεολογικό χώρο και σχηματισμό.

Στα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της κυρίως Αθήνας, συμμετείχαν Έλληνες όλων των κομματικών και ιδεολογικών αποχρώσεων, δεξιοί και αριστεροί, πλούσιοι και φτωχοί, σπουδαγμένοι και λιγότερο μορφωμένοι, εργάτες και εργοδότες…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...

1 thought on “ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 8ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ! ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ!

  1. οι πατριωτες του κωλου ζηταν λεει δημοψηφισμα ΓΙΑΤΙ? ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΚΑΤΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ?
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ Ή ΟΧΙ.

    ΟΞΩΩΩΩ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Comments are closed.