Στον εισαγγελέα η Ρ.Δούρου για τις πλημμύρες στη Μάνδρα ως ύποπτη τελεσης 4 εγκλημάτων

Ως ύποπτη τέλεσης τεσσάρων αδικημάτων σε βαθμό πλημμελήματος καλείται να δώσει εξηγήσεις από τις εισαγγελικές αρχές η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.


Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και συνολικά περισσότεροι από 10 αιρετοί και κρατικοί υπάλληλοι καλούνται ως ύποπτοι για την εξ αμελείας ανθρωποκτονία 23 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων στη φονική πλημμύρα της Μάνδρας

Δέκα μήνες μετά την καταστροφικότερη πλημμύρα που στοίχισε τη ζωή σε 23 συμπολίτες μας και προκάλεσε τον τραυματισμό σε δεκάδες άλλους και την καταστροφή περιουσιών, έφτασε η ώρα της απόδοσης ποινικών ευθυνών.

Η εισαγγελέας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή να κληθούν σε ανωμοτί εξηγήσεις, με την ιδιότητα του υπόπτου,  περισσότερα από δέκα πρόσωπα. Σε βάρος τους προέκυψαν κατά την εισαγγελική έρευνα, ενδείξεις για παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους .

Εκτός από την  Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, ως ύποπτοι καλούνται για εξηγήσεις η δήμαρχος Μάνδρας , ο αρμόδιος στην περιοχή αντιπεριφερειάρχης, υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Μάνδρας,  οι αρμόδιοι υπάλληλοι του δασαρχείου Αιγάλεω και των πολεοδομιών Αιγαλέου και Ελευσίνας.

Οι ύποπτοι καλούνται με παραγγελία της εποπτεύουσας την προανάκριση, εισαγγελέως Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής για ενδεχόμενη τέλεση 4 κατηγοριών που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος:

Πρόκλησης Πλημμύρας από αμέλεια

Ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή

Σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή

Παραβίαση κανόνων οικοδομικής

Αν και τα αδικήματα, για τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις οι ύποπτοι, είναι σε βαθμό πλημμελήματος ωστόσο αν ασκηθούν ποινικές διώξεις, η περαιτέρω έρευνα  θα γίνει από ανακριτή λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και της συρροής των αδικημάτων.

Η δικογραφία περαιώθηκε από την Υποδιεύθυνση ασφαλείας Δυτ. Αττικής αρχές Σεπτεμβρίου και αποσταλεί στην εισαγγελέα λίγο πριν από τις 15 Σεπτέμβρη. Τάχιστα η εισαγγελέας ολοκλήρωσε τη μελέτη της ογκωδέστατος δικογραφίας και στις αρχές της εβδομάδας ζήτησε από τους αστυνομικούς να αποστείλουν άμεσα τις κλήσεις στους υπόπτους.

Οι εμπλεκόμενοι φέρονται, μεταξύ άλλων, με πράξεις ή παραλείψεις τους να μην προχώρησαν στα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα και να εξέδωσαν άδειες να χτιστούν ακίνητα πάνω στα ρέματα.

Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. ΓΝΗΣΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ, ΕΡΓΑΣΘΗΚΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ.
  ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΕ ΣΕ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΙΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ.

  ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΗ ΓΙΑ ΜΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΜΑΤΙ.
  "ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ" ΔΗΛΩΣΕ.

  ΔΙΟΡΙΣΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕΤΖΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ.
  ΕΠΙΣΗΣ ΑΔΕΛΦΟ, ΝΥΦΗ ΚΑΙ ΞΑΔΕΛΦΗ ΤΗΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οχι αλλη φορα αριστερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η ΤΕΛΕΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΙΤΕ Α Μ Ε Σ Α.......ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΘΗΣΤΕΡΟΥΝ.......ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ.......πχ....ΓΙΑ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ........ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ......ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΟΦΣΟΡ........κλπ.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]