Τον σκότωσαν για 330.000 ευρώ! – Το σχέδιο της γυναίκας «αράχνης», οι «εξωσωματικές» και η Ελβετία! (βίντεο)

Σχεδόν εννέα μήνες χρειάστηκαν προκειμένου να εξιχνιαστεί η δολοφονία του Γερμανού υπηκόου στην περιοχή της Αρκίτσας. Ο 55χρονος κυνηγός είχε βρεθεί νεκρός στις 10 Ιανουαρίου 300 μέτρα από τον οικισμό Τριανταφυλλιά μέσα σε έναν ελαιώνα.
Ήταν πυροβολημένος στο κεφάλι και στο στήθος, από κυνηγετικό όπλο, έξω από το αυτοκίνητό του. Όπως είχε αναφέρει τότε ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης, ο θάνατος του ήταν εγκληματική ενέργεια.

Απίστευτα είναι τα όσα έρχονται στην επιφάνεια μετά την σύλληψη του σατανικού ζευγαριού που κατηγορείται ότι σκότωσε τον περασμένο Ιανουάριο τον 55χρονο Γερμανό κυνηγό στην Αρκίτσα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Lamianow όλα ξεκίνησαν από ένα μεγάλο χρέος το οποίο είχε η 46χρονη γυναίκα προς τον πρώην σύντροφο της (τον Γερμανό). Οι δύο τους σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει είχαν ερωτική σχέση από το 2006-2009 ωστόσο διατήρησαν σχέσεις και μετά, μιας και η κατηγορούμενη ως ηθική αυτουργός του εγκλήματος χρωστούσε σύμφωνα με το ρεπορτάζ περίπου… 330.000 ευρώ στον 55χρονο.

Για την ακρίβεια και βάσει των πηγών του ρεπορτάζ , η γυναίκα είχε πάρει αρχικά ένα δάνειο 250.000 ευρώ από τον Γερμανό (όταν ακόμη διατηρούσαν σχέση) με σκοπό να ανοίξει ένα κατάστημα εστίασης. Οι δυο τους υπέγραψαν συμφωνητικό, βάσει του οποίου η γυναίκα για να εξοφλήσει το δάνειο έπρεπε να δίνει στον πρώην φίλο της το ποσό των 1000 ευρώ τον μήνα. Παράλληλα του παραχώρησε και το σπίτι, όπου διέμενε το θύμα.

Εν τέλει αυτό της το εγχείρημα δεν προχώρησε με αποτέλεσμα το χρέος προς τον -τότε- σύντροφο της να διατηρηθεί και να αυξηθεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές κατά την διάρκεια των ετών δανείστηκε και άλλες 80 περίπου χιλιάδες ευρώ με το συνολικό οφειλόμενο ποσό προς τον Γερμανό να φτάνει τις 330.000!

Ο 55χρονος βλέποντας κάποια στιγμή ότι το ποσό που είχαν συμφωνήσει δεν επιστρεφόταν, πίεζε την κατάσταση και η γυναίκα “αράχνη” όπως φαίνεται έφτασε στα άκρα. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όταν ο Γερμανός πρώην σύντροφος της μπλόκαρε τον έναν από τους δύο λογαριασμούς στον οποίο είχε πρόσβαση η γυναίκα μέσω… e-banking σε ελβετική τράπεζα.

Η γυναίκα έκανε σχέση με τον 56χρονο συγκατηγορούμενο της, ο οποίος είχε στο παρελθόν κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας.  Σχεδίασαν την δολοφονία του Γερμανού σκηνοθετώντας την μάλιστα να φανεί ως ληστεία. Φυσικός αυτουργός φέρεται να είναι ο 56χρονος ενώ η γυναίκα παρίστατο στη σκηνή του εγκλήματος.

Τα ταξίδια στην Ελβετία και οι… εξωσωματικές

Το σατανικό ζευγάρι αφού σκότωσε τον 55χρονο Γερμανό μετά από λίγο καιρό προσπάθησε να επωφεληθεί και της… περιουσίας του. Η… βιασύνη τους ωστόσο να επωφεληθούν των χρημάτων που υπήρχαν στον κοινό λογαριασμό της στην Ελβετία ήταν και το μεγάλο λάθος τους διότι είχαν μπει ήδη στο στόχαστρο της ελληνικής αστυνομίας και παρακολουθούνταν. Η γυναίκα άρχισε να κάνει ταξίδια για την Ελβετία προκειμένου να αντλήσει από τον κοινό λογαριασμό που είχε με τον Γερμανό 78.000 ευρώ. Επειδή ωστόσο υπήρχαν οι περιορισμοί στις μεταφορές χρηματικών ποσών και υπήρχε η δυνατότητα να μεταφερθούν μέχρι 10.000 ευρώ, η γυναίκα στα συχνά της ταξίδια προς την Ελβετία έφερνε 9.999 ευρώ. Σε έναν από τους ελέγχους που υπέπεσε μάλιστα και αφού της ζητήθηκε ο λόγος της μεταφοράς αυτού του ποσού, τόνισε πως τα χρειάζονται προκειμένου να προβεί σε εξωσωματική γονιμοποίηση.

Προσπάθησε να “λαδώσει” για βάλει χέρι και στα τιμαλφή!

Στο μεταξύ το ζευγάρι γνώριζε και για τα πανάκριβα τιμαλφή τα οποία είχε στην διάθεση του ο 55χρονος ωστόσο το σπίτι του σφραγίστηκε από τις αρχές μετά το έγκλημα και έτσι δεν μπορούσαν να “βάλουν χέρι”. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως η 46χρονη γυναίκα αποπειράθηκε να “λαδώσει” τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να “προσεγγίσει” τα τιμαλφή για να τα φέρει στην κατοχή της.

Αρνούνται τις κατηγορίες

Το σατανικό ζευγάρι αρνείται τις κατηγορίες ότι σκότωσε τον 55χρονο Γερμανό ωστόσο είναι απόλυτα δεδομένο ότι δεν γνωρίζουν το πλήρες μέγεθος της ογκοδέστατης δικογραφίας που τους βαρύνει. Η Ασφάλεια Λαμίας σε συνεργασία με την Ιντερπόλ τις γερμανικές και ελβετικές αρχές τους παρακολουθούσε σχεδόν από την πρώτη στιγμή το ζευγάρι με τα στοιχεία τα οποία υπάρχουν εις βάρος τους να είναι αδιαμφισβήτατα.

Βέβαια όλα θα ξεκαθαρίσουν από τις δικαστικές αρχές.

Θα απολογηθούν την Τρίτη

Να σημειώσουμε πως ο άνδρας κατηγορείται για το φονικό και η γυναίκα για ηθική αυτουργία. Οι αρχές προχώρησαν στην σύλληψη των δύο ατόμων το βράδυ της Πέμπτης (λίγο μετά τις 21.00). Το πρωί της Παρασκευής πέρασαν την πόρτα του δικαστικού Μεγάρου Λαμίας παίρνοντας προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν το πρωί της ερχόμενης Τρίτης.

Η παρουσίαση της υπόθεσης από την αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας (σε λίγο και video)

Δηλώσεις του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγου Μιλτιάδη Πουρσανίδη, του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, Αστυνομικού Διευθυντή Αστέριου Μαντζιώκα και του Προϊσταμένου του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημοσίων Σχέσεων, Αστυνόμου Β’ Σταύρου Κουτουλογένη, σχετικά με εξιχνίαση ανθρωποκτονίας αλλοδαπού, η οποία διαπράχθηκε τον Ιανουάριο 2018, σε ευρύτερη περιοχή της Αρκίτσας Φθιώτιδας.

Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγος Μιλτιάδης Πουρσανίδης:

Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας,

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, αποτέλεσε βασική μου προτεραιότητα να διαλευκανθεί η ανθρωποκτονία που διαπράχθηκε τον Ιανουάριο του 2018, σε βάρος 56χρονου αλλοδαπού, στην ευρύτερη περιοχή της Αρκίτσας Φθιώτιδας.

Οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες βρέθηκε νεκρό το θύμα, παρουσίαζαν τέτοια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που οδήγησαν τις έρευνες μας σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Απαιτήθηκε λοιπόν να αξιολογήσουμε όλα τα δεδομένα που συνέλεξαν με μεθοδικότητα οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να εξιχνιάσουμε την δολοφονία και να οδηγήσουμε σήμερα ενώπιον της Δικαιοσύνης τους δύο εμπλεκόμενους.

Θα ήθελα να επισημάνω ότι οι έρευνες, οι οποίες ήταν πολύμηνες και κοπιαστικές, είχαν τελικά αίσιο αποτέλεσμα, χάρη στον επαγγελματισμό και τον υπηρεσιακό ζήλο όλων των συναδέλφων μας, που συμμετείχαν σε αυτές.

Με την ευκαιρία της σημερινής παρουσίασης, σας διαβεβαιώνω, για ακόμη μία φορά, ότι κύριο μέλημά μας αποτελεί η προστασία της σωματικής ακεραιότητας και της περιουσίας των συμπολιτών μας και με γνώμονα την προάσπιση του σημαντικότερου κοινωνικού αγαθού, του αγαθού της ασφάλειας, θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε δράσεις και να επιχειρούμε σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειάς μας.

Κλείνοντας την δική μου τοποθέτηση, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Διοικητή και το προσωπικό του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, καθώς και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, για τον άρτιο χειρισμό της υπόθεσης.

Εκτενέστερη ανάλυση των ανωτέρω υποθέσεων, θα πραγματοποιηθεί ακολούθως από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Προϊστάμενος Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, Αστυνόμος Β’ Σταύρος Κουτουλογένης:

Κυρίες και κύριοι, καλησπέρα σας και από εμένα,

Σας καλέσαμε σήμερα εδώ προκειμένου να σας παρουσιάσουμε αποτελέσματα αστυνομικών ερευνών, στο πλαίσιο των οποίων καταφέραμε να εξιχνιάσουμε την ανθρωποκτονία αλλοδαπού, η οποία διαπράχθηκε τον περασμένο Ιανουάριο σε ευρύτερη περιοχή της Αρκίτσας Φθιώτιδας.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη και ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, εμπλεκόμενοι στην υπόθεση είναι μία 46χρονη ημεδαπή, η οποία κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός, καθώς και ένας 56χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες (27-09-2018), δυνάμει σχετικών Ενταλμάτων σύλληψης της κας Ανακρίτριας Λαμίας.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, απογευματινές ώρες της 10-01-2018, 56χρονος αλλοδαπός βρέθηκε νεκρός εντός ελαιοπερίβολου, στην θέση Στουρνάρα του οικισμού Τριανταφυλλιάς στην Αρκίτσα Φθιώτιδας (σχετικό το από 11-09-2018 Δελτίο Τύπου).

Ειδικότερα, ο θανών βρέθηκε σε ύπτια θέση, πλησίον Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου του, φέροντας τραύματα από σκάγια κυνηγετικού όπλου, σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Όπως εξακριβώθηκε η ανθρωποκτονία διαπράχθηκε απογευματινές ώρες της 09-01-2018, ενώ ο χώρος του εγκλήματος εξερευνήθηκε διεξοδικά και συνάμα παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής της σορού του θανόντα.

Την προανάκριση ανέλαβε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας και από το πρώτο στάδιο των ερευνών, αποκλείστηκε το ενδεχόμενο της αυτοχειρίας, αφού στο σημείο δεν είχε βρεθεί το όπλο του θύματος (ήταν κυνηγός), ενώ επίσης αποκλείστηκε και το ενδεχόμενο του ατυχήματος, διότι οι βολές που προκάλεσαν τον θάνατό του ήταν δύο και διαπιστώθηκε πως είχαν διαφορετική φορά μεταξύ τους.

Από την ενδελεχή αυτοψία του τόπου του εγκλήματος, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες της ανθρωποκτονίας, ήταν γνώριμοι του θύματος και επιχείρησαν να «σκηνοθετήσουν» την δολοφονία ώστε να την εμφανίσουν ως ληστεία για να αποπροσανατολίσουν έτσι τις αστυνομικές έρευνες.

Αναλυτικότερα, δεν βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο του θύματος, όπως επίσης και το κυνηγετικό του όπλο, ενώ οι τσέπες του παντελονιού του φαίνονταν να έχουν ερευνηθεί και δεν εντοπίστηκαν στα ρούχα του πορτοφόλι ή χρήματα.

Αντιθέτως είχαν βρεθεί χρήματα στο αυτοκίνητό του, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο και ασφαλισμένο πλησίον του τόπου που δολοφονήθηκε, ενώ τα κλειδιά του οχήματος είχαν απορριφθεί λίγα μέτρα πιο μακριά.

Το γεγονός πως το θύμα είχε πυροβοληθεί δύο φορές από πολύ κοντινή απόσταση και πισώπλατα, κατεδείκνυε ότι γνώριζε τον δολοφόνο του ο οποίος ήταν άτομο της εμπιστοσύνης του.

Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη τα προαναφερόμενα δεδομένα, σχετικά με τις συνθήκες τον τόπο και τον τρόπο διάπραξης της ανθρωποκτονίας, η έρευνα επικεντρώθηκε στο στενό φιλικό περιβάλλον του θύματος και σε προσωπικές διαφορές οικονομικού χαρακτήρα.

Κατά τη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας, αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν στοιχεία, με φυσικές και επιστημονικές μεθόδους έρευνας, βάσει των οποίων κατέστη δυνατός ο σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος των δύο εμπλεκομένων, οι οποίοι περιέπεσαν σε αντιφάσεις, σε σχέση με κρίσιμα σημεία της ερευνητικής διαδικασίας.

Ως προς ποινικό παρελθόν του 56χρονου, προκύπτει ότι Ιανουάριο του 2000, είχε συλληφθεί με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος αλλοδαπού και παραβάσεων νομοθεσίας περί όπλων, στη περιοχή της Αταλάντης Φθιώτιδας.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί αρμοδίως.

Στο σημείο αυτό θα δώσω τον λόγο στον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, Αστυνομικό Διευθυντή Αστέριο Μαντζιώκα, ενώ μαζί μας είναι και ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χρήστος Μουτσώκος, ο οποίος θα απαντήσει σε τυχόν ερωτήματά σας.

Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, Αστυνομικός Διευθυντής Αστέριος Μαντζιώκας:

Κυρίες και κύριοι, καλησπέρα σας.

Είναι αλήθεια ότι η εξιχνίαση της συγκεκριμένης ανθρωποκτονίας, παρουσίαζε πράγματι πολλές δυσκολίες.

Πρώτα έπρεπε να σκιαγραφήσουμε το profile του θύματος, το οποίο είχε έρθει πριν πολλά χρόνια από το εξωτερικό και διέμενε στην χώρα μας, χωρίς να υπάρχει κοντά του κάποιο συγγενικό του πρόσωπο.

Όπως προαναφέρθηκε, αφού αποκλείσαμε τα ενδεχόμενα της αυτοχειρίας και του ατυχήματος, εστιάσαμε στο φιλικό περιβάλλον του θανόντος, ο οποίος γνώριζε για πολλά χρόνια την 46χρονη, ενώ μεταγενέστερα γνωρίστηκε και με τον 56χρονο.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, αξιοποιήσαμε εγκληματολογικά και άλλα πειστήρια, ενώ αναπτύχθηκε και συνεργασία, μέσω της Interpol , με Αστυνομικές Αρχές της Γερμανίας και της Ελβετίας.

Στο τελικό στάδιο της έρευνας, επικεντρώσαμε το ενδιαφέρον μας στους δύο εμπλεκόμενους, διακριβώσαμε το κίνητρο της ανθρωποκτονίας και καταφέραμε να συλλέξουμε όλα τα στοιχεία και δεδομένα, βάσει των οποίων σχηματίσαμε σε βάρος τους δικογραφία και τους συλλάβαμε χθες, κατόπιν σχετικών Ενταλμάτων σύλληψης.

Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω τον Διοικητή και το προσωπικό του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, καθώς και όλους τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην διαλεύκανση αυτού εγκλήματος, ο απόηχος του οποίου απασχόλησε την τοπική κοινωνία μας και να τονίσω ότι οι Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Σας ευχαριστούμε για την σημερινή σας παρουσία.

loading...