Κατακραυγή Κατά Πούτιν Για Συγκάλυψη Της Ενοχής του Ισραήλ Στην Κατάρριψη του ΙΙ-20

Του Μιχαήλ Στυλιανού 19-9-2018
Επικρίσεις οξύτητας χωρίς προηγούμενο εισπράττει σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν από τον ρωσικό Τύπο -ακόμη και από τον φίλα προσκείμενο και από όργανα που απευθύνονται σε διεθνές κοινό- για την δυσνόητη ανοχή (ή εγκράτειά;) του απέναντι σε αυτό που κρίνεται ως μεθόδευση του Ισραήλ για την χθεσινή κατάρριψη ρωσικού αεροπλάνου και τον θάνατο των 15 ανδρών του πληρώματός του, στην Συρία.

Αντιπροσωπευτικός είναι ο εξής τίτλος της ηλεκτρονικής εφημερίδας Russia Insider σε δημοσίευμα του Sputnik:

« Πούτιν Προς Δυνάμεις Επιτιθέμενες Στην Συρία: Παρακαλώ Συνεχίστε Να Σκοτώνετε Τους Στρατιώτες Μου. Δεν Πρόκειται Να Κάνω Τίποτα Γι’ Αυτό»

Και ο υπότιτλος προσθέτει:

« Ο Πούτιν αρνείται και απλά να καταδικάσει το Ισραήλ για την απώλεια του ρωσικού ΙΙ-20 και του πληρώματος 15 ανδρών, στην εκτέλεση της εντελώς παράνομης και απρόκλητης επίθεσης των ισραηλινών αεροπορικών δυνάμεων στην Συρία».

Αντίθετα από τους στρατιωτικούς ο Ρώσος Πρόεδρος καταλογίζει τα πάντα «σε μια αλυσίδα ατυχημάτων»

Το Σπούτνικ αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Πούτιν εξέφρασε συλλυπητήρια για τον θάνατο των μελών του πληρώματος και σε πρες-κόνφερενς με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτωρα Ορμπάν και δήλωσε: «Όταν άνθρωποι πεθαίνουν, ιδιαίτερα υπό τόσο τραγικές συνθήκες, είναι πάντοτε μια τραγωδία, μια τραγωδία για όλους μας, για ολόκληρη την χώρα και για τις οικογένειες των νεκρών φίλων μας.»

Ο Πούτιν βεβαίωσε ότι η ρωσική πλευρά θα διερευνήσει εξονυχιστικά την υπόθεση. Και η στάση μας στην τραγωδία εκτίθεται στην δήλωση του υπουργείου Αμύνης, ανέφερε. Προσθέτοντας ότι την δήλωση εγκρίνει προσωπικά ο ίδιος.

«Τα μέτρα αντιποίνων της Ρωσίας –είπε απαντώντας σε ερώτηση- θα αποβλέπουν πρωτίστως στην ενίσχυση της ασφάλειας των Ρώσων στρατιωτικών στην Συρία, των στρατιωτικών μας εγκαταστάσεων στην Συριακή Αραβική Δημοκρατία»

Σε ερωτήσεις που αναφέρονταν στην προειδοποίηση του Ρώσου υπουργού Αμύνης στον Ισραηλινό ομόλογό του «επιφυλασσόμαστε του δικαιώματος να λάβουμε περαιτέρω μέτρα απάντησης» και που συσχέτιζαν την περίπτωση του αναγνωριστικού ΙΙ-20 με την κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους από τουρκικό καταδιωκτικό, ο Πούτιν σημείωσε ότι «αυτή είναι μια διαφορετική περίπτωση» και ότι το χθεσινό γεγονός μοιάζει με «μιαν αλυσίδα από τυχαίες τραγικές συμπτώσεις».

Ο επίλογος του δημοσιεύματος στο Russia Insider αναφέρει:

Το αεροσκάφος ΙΙ-20 καταρρίφθηκε από τις συριακές δυνάμεις, αφού είχε υποστεί επίθεση από ισραηλινά αεριωθούμενα, έξω από τις ακτές της Συρίας, δήλωσε ο υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκωφ, εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης. Κατά τον εκπρόσωπο τα ισραηλινά μαχητικά εσκεμμένα δημιούργησαν μιαν επικίνδυνη κατάσταση στη Λατάκια. Υπογράμμισε ότι τα συστήματα εναερίου ελέγχου του Ισραήλ ασφαλώς είχαν καταγράψει το ρωσικό αεροπλάνο κατά την προσγείωσή του.

Χαρακτηριστική της στάσης των ρωσικών μέσων ενημέρωσης της κοινής γνώμης είναι και η λεζάντα κάτω από την ακόλουθη φωτογραφία από την ρωσική βάση στην Συρία, που δημοσιεύει το Russia Insider:

Το ηθικό πρέπει να είναι πολύ υψηλό μεταξύ αυτών των ανδρών, που διατάχτηκαν να πολεμήσουν στην Συρία και τώρα ο Πούτιν τους αφήνει ξεκρέμαστους.

loading...

2 thoughts on “Κατακραυγή Κατά Πούτιν Για Συγκάλυψη Της Ενοχής του Ισραήλ Στην Κατάρριψη του ΙΙ-20

  1. ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΣΕΝ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ
    ΠΟΥ ΠΑΛΙ ΕΣΚΙΣΕ ΤΟ ΚΑΛΣΟΝ ΤΟΥ

  2. ΒΡΕΕ ''ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ'' ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΛΕΩ…

Comments are closed.