Κατρούγκαλος: Καμία νέα περικοπή στις συντάξεις δεν έχει εφαρμοστεί μετά το 2016 - Η περικοπή ισχύει νομοθετικά επειδή ήρθε ο εκβιασμός του ΔΝΤ - ΒΙΝΤΕΟ

"Το ασφαλιστικό σύστημα ήταν μία ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας και έπρεπε να αντιμετωπιστεί ως ένα θέμα της εθνικής οικονομίας και της δυνατότητας οι νέοι άνθρωποι να πάρουν σύνταξη μετά το τέλος του εργασιακού τους βίου", δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.


Ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι "τα δύο μεγάλα κόμματα του παρελθόντος δεν είχαν μπορέσει να φτιάξουν ένα κοινωνικό κράτος ανάλογο με το ευρωπαϊκό και έπεσε ο κλήρος σε εμάς".

Αναφορικά με το Νόμο που φέρει το όνομά του, ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι "το ύψος των συντάξεων αναμφισβήτητα είναι πολύ χαμηλό, είναι αυτό που μπορεί να αντέξει η οικονομία αυτή τη στιγμή. Όταν ο μέσος μισθός έχει πάει στα 900 ευρώ, δεν θα μπορούσαν να είναι υψηλότερες οι συντάξεις", εκτιμώντας ότι δεν θα υπάρξουν περικοπές στις συντάξεις.

"Ο ασφαλιστικός νόμος δεν προέβλεπε περικοπές. Καμία νέα περικοπή δεν έχει εφαρμοστεί μετά το 2016. Η περικοπή ισχύει νομοθετικά επειδή ήρθε ο εκβιασμός του ΔΝΤ που μετά την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια δεν έχουμε λόγο να τη δεχτούμε. Αυτή η πρόβλεψη θα ανατραπεί", ανέφερε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι "οι συντάξεις χηρείας είναι ένα από τα χειρότερα σημεία του νόμου,όχι δική μας επιλογή. Αυτό ήρθε μετά από εκβιασμό του ΔΝΤ. Από τη στιγμή που ψηφίστηκε ο νόμος που φέρει το όνομά μου, έχουμε προσπαθήσει αρκετές φορές να βελτιώσουμε το μελανό στίγμα του νόμου. Το έχουμε καταφέρει και θα συνεχίσουμε".

"Έπρεπε να γίνει θεσμική τομή στο ασφαλιστικό σύστημα. Το ότι πρέπει να έχουμε ίδιους κανόνες για όλους είναι κάτι το αναμφισβήτητο", τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος.

"Στο νόμο συνδέσαμε την άνοδο της οικονομίας με την αύξηση των συντάξεων . Το νέο σύστημα οδηγεί σε ορισμένες περιπτώσεις σε χαμηλότερες συντάξεις, στους χαμηλόμισθους υψηλότερες συντάξεις. Είναι ένα νέο σύστημα που από τη λογική του ευνοεί τους φτωχότερους και τα χαμηλά μεσαία στρώματα", πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο:

Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

 1. Τώρα τι του λες , φτάνει ποια όχι άλλο χόρτο ,τώρα ξυπνήσαμε και σας πήραμε χαμπάρι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κατρουγκαλοσ ο μεγαλυτεροσ ψευτησ κανει το μαυρο ασπρο σου φερνει εμμετο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. φάτε σκατά δωρεάν,
  κερνάει ο σύριζα με δικά σας λεφτά !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΣΚΑΣΕ ΜΑΛΑΚΑ.....ΣΚΑΣΕ ΗΛΙΘΕΙΕ......ΣΚΑΣΕ ΒΛΑΜΕΝΕ........ΣΚΕΣΕ ΠΟΥΤΑΝΑΚΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.........ΣΚΑΣΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κατρούγκαλε, σκέψου πόσο δημοκρατικό είναι, με μια αριστερή Κυβέρνηση, εσύ να παίρνεις 10,000 ευρώ το μήνα [και όλα δωρεάν] και κάποιοι υπάλληλοι και Συνταξιούχοι 5000 ΄το χρόνο; ενώ εσείς ευθύνεστε για την καταστροφή ενώ αυτοί όχι,
  Αν έχεις φιλότιμο απαντάς, τα υπόλοιπα θα τα πούμε στις ερχόμενες εκλογές,

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]