Αποκάλυψη-«βόμβα» από τον Σ. Τζούμα: «Ο καρκίνος του Χριστόδουλου δεν ήταν φυσιολογικός» – «Οι μυστικές υπηρεσίες έβαλαν το χέρι τους»

Tίποτα δεν έγινε τυχαία στην περίπτωση του Μακαριστού Χριστόδουλου. Κάποιοι ήθελαν να τον βγάλουν από την μέση, καθώς ο λόγος του και η παρουσία του ενοχλούσαν.

Αν ζούσε όλα αυτά τα χρόνια, ίσως η κατάσταση να ήταν διαφορετική. Ο Μακαριστός ήταν αγαπητός στους Έλληνες, επηρέαζε την κοινή γνώμη και ενοχλούσε το κατεστημένο.
Ο Χριστόδουλος ήταν ανεξέλεγκτος, δεν έμπαινε σε καλούπια». Με αυτή τη φράση ο επικοινωνιολόγος Σωτήρης Τζούμας, ένας από τους πιο στενούς και πιστούς συνεργάτες του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, σχολιάζει στη «δημοκρατία» το αποκαλυπτικό τηλεγράφημα του Οκτωβρίου του 2007 της αμερικανικής πρεσβείας για την ασθένεια του Χριστόδουλου και το Μακεδονικό.

«Αυτά που συμβαίνουν σήμερα με τα WikiLeaks» σημειώνει ο Σωτήρης Τζούμας, «τα έλεγα πριν από μια δεκαετία, ότι ο Χριστόδουλος ήταν στόχος των μεγάλων δυνάμεων και των ισχυρών, και δεν τον ήθελαν. Ιδού, λοιπόν! σήμερα επιβεβαιωνόμαστε επισήμως». «Ο Χριστόδουλος», λέει ο κ. Τζούμας, «από την αρχή είχε δείξει ότι δεν πρέπει να είμαστε ενδοτικοί στο θέμα της Μακεδονίας, διότι, αν αφήσουμε το όνομα, τότε είναι η αρχή του τέλους αυτής της κατάστασης. Είναι σαν να αρχίσουμε να δίνουμε κομμάτι της Ελλάδας μόνο και μόνο με την παραχώρηση του ονόματος».

Το τελευταίο διάστημα επανήλθε το καυτό θέμα με την αποκάλυψη των Wikileaks σε σχέση με τον Χρισόδουλο.

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας πριν αρκετούς μήνες το συγκεκριμένο ζήτημα.

Έξω φρενών ήταν οι Αμερικάνοι με την ανένδοτη στάση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στο Σκοπιανό, όπως προκύπτει από απόρρητα τηλεγραφήματα της Αμερικανικής Πρεσβείας που έχει δημοσιοποιήσει το Wikileaks!

ΗΠΑ: Η ΔΙΑΔΟΧΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Σε αμερικανικό εμπιστευτικό τηλεγράφημα στις 23-10-2007, που υπογράφει ο τότε Επιτετραμένος της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα Thomas M. Countryman, περιγράφονται οι θετικές ανησυχίες για τη διαδοχή του Χριστόδουλου, που ετοιμαζόταν τότε να επιστρέψει από το Memorial Hospital των ΗΠΑ χωρίς να έχει γίνει μεταμόσχευση…

Η Αμερικανική Πρεσβεία περιμένει ότι μέσα σε έξι το πολύ μήνες θα έχει πεθάνει και ανοίγοντας εκ των πραγμάτων το ζήτημα διαδοχής σημειώνει, ότι η διαδοχή Χριστοδούλου κυρίως θα επηρεάσει το Σκοπιανό:

«Η διαδικασία επιλογής ενός διαδόχου κατά πάσα πιθανότητα θα επηρεάσει την συζήτηση θεμάτων πολιτικής, και κυρίως το Μακεδονικό ζήτημα του ονόματος

Σύμφωνα με άλλο εμπιστευτικό αμερικανικό τηλεγράφημα με ημερομηνία 26 Οκτωβρίου 2007 (ημέρα διπλών εορτασμών απελευθέρωσης Θεσσαλονίκης και Αγίου Δημητρίου…) ο Thomas M. Countryman αποκαλύπτει άθελά του ότι οι Αμερικανοί επιδίωκαν από τότε το απίθανο όνειρο να υπάρξουν Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) ανάμεσα σε Ελλάδα και Σκόπια, ακόμη και πριν την Συμφωνία του Ονόματος:

«…θα θέλαμε να δούμε και τις δύο πλευρές να συμμετέχουν σε σοβαρή συζήτηση των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ακόμη και πριν από τη συμφωνία για το όνομα«!

ΣΚΟΠΙΑ ΣΕ ΗΠΑ: ΒΡΕΙΤΕ ΔΙΑΔΟΧΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Στο ίδιο τηλεγράφημα αναφέρεται επίσης ότι ο άτυπος «Πρέσβης” των Σκοπίων στην Ελλάδα Blagoj Handziski, δήλωσε στις 24-10-2007 στους Αμερικανούς στην Αθήνα, ότι ήταν πεπεισμένος πλέον πως η Ελλάδα του Κώστα Καραμανλή θα ασκούσε Βέτο στην εισδοχή του κρατιδίου στο ΝΑΤΟ, κατά την προσεχή Σύνοδο Κορυφής στο Βουκουρέστι (τότε που η Παγκόσμια Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα έκανε την πρώτη νέα μεγάλη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο «Αλεξάνδρειο – Παλαί ντε Σπορ”), ενώ συμβούλευε τους Αμερικάνους να ελιχθούν κατάλληλα ανάμεσα στους υποψηφίους διαδόχους του τότε ασθενούς Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, ο οποίος θα έκανε – όπως τονίζεται στο τηλεγράφημα – εκστρατεία για τα εθνικά θέματα!

Τι αναφέρει ο κ. Τζούμας

Ο Σωτήρης Τζούμας διηγείται στη «δημοκρατία» την τελευταία δημόσια παρέμβαση του μακαριστού για τη Μακεδονία, στο τελευταίο ταξίδι του στην Εδεσσα, τον Μάιο του 2007, μόλις λίγες ημέρες πριν από την αδιαθεσία και την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, που σήμανε την αρχή του τέλους. «Είχε πει ότι τυχόν παραχώρηση του ονόματος θα είναι σαν να δίνουμε τα “άγια τοις κυσί” [σ.σ.: από τα λόγια του Ιησού στην ομιλία του στο όρος. Ολόκληρη η σύσταση είναι: “Μη δώτε το άγιον τοις κυσί μηδέ βάλητε τους μαργαρίτας υμών έμπροσθεν των χοίρων” (Ματθ. 7.6.)]. Ηταν τότε που ο Χριστόδουλος δάκρυσε και είπε ότι η Μακεδονία θα σώσει την Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον στενό συνεργάτη του μακαριστού, «ο Χριστόδουλος από την αρχή φάνηκε ότι θα ήταν ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος. Ο Χριστόδουλος ήταν ο φόβος και ο τρόμος όλων των πολιτικών. Δεν τον ήθελαν ισχυρό, δεν τον ήθελαν να έχει απήχηση στον λαό, κι όμως και με τον θάνατό του απέδειξε πόσο μεγάλη αγάπη τού είχε ο λαός. Τίποτα δεν διέρρηξε την αγάπη του με τον λαό».

Ο Σωτήρης Τζούμας εκτιμά ότι από την εποχή Σημίτη «είχαν αρχίσει να εφαρμόζονται τα σχέδια για τα οποία προειδοποιούσε ο Χριστόδουλος, όχι μόνο για τις ταυτότητες, αλλά και για τους γάμους των ομοφύλων και την αναγνώριση φύλου, τα οποία η κυβέρνηση Τσίπρα υλοποιεί χωρίς εμπόδια, διότι δεν βγαίνουν οι άνθρωποι να αντιδράσουν στους δρόμους. Δεν κινείται τίποτα, διότι τα οικονομικά προβλήματα έχουν γονατίσει την Ελλάδα και ο Ελληνας έχει πάνω απ’ όλα την επιβίωσή του».

Δέκα χρόνια μετά την κοίμηση του μακαριστού Χριστοδούλου, έπειτα από σύντομη εξάμηνη, αλλά θαρραλέα μάχη με τον καρκίνο, τα ερωτήματα γύρω από την ασθένεια, αλλά και την ξαφνική «φυγή» του, συνεχίζουν να αιωρούνται… «Ο Χριστόδουλος έφυγε από αυτή τη ζωή και στη συνείδηση του κόσμου παραμένει μεγάλος και άγιος. Και θα μας δείξει ο Θεός ότι αυτός ο άνθρωπος θα κάνει κάτι θαυματουργό» λέει ο Σωτήρης Τζούμας.

Τι πιστεύει, όμως, για την ασθένεια του μακαριστού Αρχιεπισκόπου; «Ο Χριστόδουλος τεχνηέντως αρρώστησε, γιατί επιμένω ότι ο Χριστόδουλος δεν “έφυγε” με φυσικό τρόπο, αλλά κάποιος δάκτυλος επέσπευσε τη φυγή του.

Δεν θα ξεχάσω και αυτό που είπε ο Ιάπωνας ηπατολόγος, ότι αυτό το είδος καρκίνου το συναντάμε σε θύματα μυστικών υπηρεσιών, δηλαδή δεν είναι δυνατόν να έχει αυτός ο άνθρωπος δύο πρωτογενείς καρκίνους, οι οποίοι είναι ξαφνικά αυτού του διαστήματος και αυτής της ηλικίας.

Βεβαίως, είχε βεβαρημένο ήπαρ λόγω των κιλών, αλλά δεν ήταν για να δημιουργηθεί ένας καρκίνος στο ήπαρ και ένας καρκίνος στο έντερο».

pentapostagma.gr/
loading...

3 thoughts on “Αποκάλυψη-«βόμβα» από τον Σ. Τζούμα: «Ο καρκίνος του Χριστόδουλου δεν ήταν φυσιολογικός» – «Οι μυστικές υπηρεσίες έβαλαν το χέρι τους»

  1. ΕΤΣΙ.
    ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΟ ΣΙΚΟΤΙ.

  2. Ανοητε 2.02 μ.μ. σταματα να λες μαλακιες.Πραγματικα ο Χριστοδουλος ηταν ο πραγματικος πατριωτης.

  3. ΜΑΛΛΟΝ Η ΞΣΚΟΥΦΩΤΗ ΠΟΣΘΗ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΟΥ ΕΠΙΒΗΤΟΡΑ ΣΟΥ 2.02 ΣΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΑ ΠΕΡΙΚΛΑΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΣΚΟΤΩΜΕΝΟ ΣΚΩΤΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΚΤΟ ΣΟΥ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ? ΑΚΟΥ ΣΙΚΟΤΙ ΤΟ ΖΩΟΝ ΜΕ ΡΟΥΧΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΣΕΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΑΠΙΕ ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΟ=ΞΕΣΚΙΣΜΕΝΕ

Comments are closed.