Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 11,7% της ΝΔ – Πρόωρες εκλογές λόγω πΓΔΜ «βλέπει» το 66%

Διατηρεί το προβάδισμά της η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα Τα Νέα, συγκεντρώνοντας στην εκτίμηση ψήφου 36,9% ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 25,2%, με τη διαφορά μεταξύ τους να φτάνει στο 11,7%.

Τρίτο κόμμα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής με 8,1%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,7%, η Χρυσή Αυγή με 6% και η Ένωση Κεντρώων με 3,2%. Εκτός Βουλής μένουν Ποτάμι, ΛΑΕ αλλά και οι ΑΝΕΛ που συγκεντρώνουν το 1,3%.

Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει προβάδισμα και στην πρόθεση ψήφου με 27,4% έναντι 18,7% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 6% και ακολουθούν ΚΚΕ με 5%, Χρυσή Αυγή με 4,5%, Ένωση Κεντρώων με 2,4%, Το Ποτάμι με 1,7%, Λαϊκή Ενότητα και Πλεύση Ελευθερίας με 1,2% και Ελληνική Λύση και ΛΑΟΣ με 1%. Άλλο κόμμα απαντά το 3%, άκυρο/λευκό το 5% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 13,6%.

Μία εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα στην πΓΔΜ για την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών και το 66% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το αποτέλεσμά του μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές. Η πλειοψηφία του 71% διαφωνεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών ενώ το 21% μάλλον συμφωνεί.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο «κανένας» με 35% ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 28% και ο Αλέξης Τσίπρας 18%.

Στο ερώτημα της αξιολόγησης του πρωθυπουργού,  οι κρίσεις σε ποσοστό 70% είναι αρνητικές και 22% θετικές. Ομοίως αρνητική σε ποσοστό 71% είναι η αξιολόγηση της κυβέρνησης, με τις θετικές γνώμες να περιορίζονται στο 20%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αξιολογείται με 56% αρνητικές γνώμες και 31% θετικές.

Ως προς την κατάσταση της οικονομίας, το 73% την αξιολογεί αρνητικά, το 18% ουδέτερα και το 8% θετικά. Τέλος, στην πρόβλεψη για την οικονομία το 42% εκτιμά ότι τους επόμενους μήνες οι συνθήκες θα χειροτερέψουν, το 36% ότι θα μείνουν ίδιες και μόνο το 19% ότι θα καλυτερέψουν.     

loading...

5 thoughts on “Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 11,7% της ΝΔ – Πρόωρες εκλογές λόγω πΓΔΜ «βλέπει» το 66%

  1. ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΜΑΥΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΜΑΝΤΡΙΑ. ΛΟΙΠΟΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΜΑΙΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΕΛΛΗΝΑ ΞΥΠΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.

  2. ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΚΑΙ ΘΑ

    ΦΟΡΕΣΕΙ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ

  3. ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΑ ΚΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΣΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΠΟΣΟΣΤΑ?Η ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ Η ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΥΛΟΥΘΗΣΗ….

  4. ΒΑΛΤΕ ΒΡΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ , ΜΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΜΑΙΜΟΥ ΓΚΑΛΟΠ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ , ΟΛΟΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ ΕΙΣΤΕ Γ@Μ@ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ ΜΟΥ

  5. ΘΑ ΒΓΟΥΝ Ο ΨΕΥΤΟΕΥΤΑΞΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ο ΨΕΥΤΟΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΨΕΥΤΟΖΑΓΚΛΑΡΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Η ΨΕΥΤΟΜΑΝΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΨΕΥΤΟΜΟΡΦΕΑ
    ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΝ ΤΗ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΑΠΤΑΙΣΤΩΣ

Comments are closed.