Θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια για την 11η Σεπτεμβρίου; Νέα στοιχεία και συνωμοσίες-Γιατί η CIA δεν ειδοποίησε το FBI – Ο ρόλος της Σαουδικής Αραβίας

Του Μάνου Χατζηγιάννη …

Είναι πιο εύκολο να θάβεις τα δυσάρεστα γεγονότα απ ‘ό, τι να τα αντιμετωπίσεις. Έτσι, σήμερα 11 Σεπτεμβρίου, οι τελετές που σηματοδοτούν τις επιθέσεις του 2001 στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον, απλώς θα τιμήσουν τους νεκρούς.

Στο Μανχάταν, οι τουρίστες και οι παρευρισκόμενοι θα συγκεντρωθούν εκεί που κάποτε υψώνονταν οι Διδυμοι Πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, και χαμηλώνοντας τα κεφάλια τους στη μνήμη των 2.606 θυμάτων θα αποδώσουν φόρο τιμής.

Αλλά για εκατοντάδες οικογένειες ακόμη και για κάποιους πράκτορες του FBI η γνωστή ως 9/11 φέρνει οργή και ερωτήματα όπως το ακόλουθο: Παραμένει μια συνωμοσία σιωπής μεταξύ των πρώην υπουργών των ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας σχετικά με τις επιθέσεις;

«Είναι απαίσιο. Δεν γνωρίζουμε ακόμα τι συνέβη’, δήλωσε ο Ali Soufan, ένας από τους επικεφαλής αντιτρομοκρατικούς πράκτορες του FBI, τους οποίους η CIA κρατούσε στο σκοτάδι για τις κινήσεις των μελλοντικών αεροπειρατών της Αλ Κάιντα.

Στον Σουφάν και πολλούς άλλους πρώην αξιωματούχους της εθνικής ασφάλειας, οι αναπάντητες ερωτήσεις σχετικά με τα γεγονότα που προκάλεσαν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, επισκιάζουν ακόμη και εκείνες για τη δολοφονία του Τζον Κέννεντυ, επειδή «η 11η Σεπτεμβρίου άλλαξε ολόκληρο τον κόσμο”. Οδήγησε στις εισβολές του Αφγανιστάν και στο Ιράκ, στον κατακερματισμό της Μέσης Ανατολής και στην παγκόσμια ανάπτυξη του ισλαμικού μιλιταρισμού και φονταμενταλισμού, αλλά επίσης ώθησε τις ΗΠΑ πιο κοντά στο να είναι ένα εικονικό αστυνομοκρατούμενο κράτος παρά μια ασφαλής πατρίδα.

«Είμαι λυπημένος και απογοητευμένος”, δήλωσε ο Mark Rossini, ένας από τους δύο πράκτορες του FBI στους οποίους ανατέθηκε η ομάδα του Οσάμα Μπιν Λάντεν, και ο οποίος λέει ότι οι υψηλές κεφαλές μυστικά τους εμπόδισαν να ενημερώσουν την έδρα τους για τους μελλοντικούς σχεδιαστές της Αλ Κάιντα που ήταν παρόντες στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2000 αλλά και πάλι το καλοκαίρι του 2001. «Είναι φανερό ότι οι επιθέσεις δεν έπρεπε να συμβούν και δεν υπήρξε δικαιοσύνη”, ανέφερε.

Οι συντάκτες ενός νέου βιβλίου για την 9/11 ελπίζουν να επαναπροσανατολίσουν την προσοχή του κοινού . Ολοκληρώνοντας τις πολλές επίσημες σχετικές έρευνες , ο John Duffy και ο Ray Nowosielski βρίσκουν τεράστιες τρύπες και αντιφάσεις στην επίσημη εκδοχή για την 11η Σεπτεμβρίου.

Ο Duffy, ένας συγγραφέας και περιβαλλοντικός ακτιβιστής, και ο Nowosielski, σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ, έχουν βρει τρύπες στην επίσημη ιστορία, για την 9/11. Το 2009 πέτυχαν μια εκπληκτική τηλεοπτική συνέντευξη με τον Richard Clarke, σύμβουλο του Λευκού Οίκου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας κατά τη διάρκεια των διοικήσεων του Bill Clinton και του George W. Bush. Σε αυτην, ο Clarke αποκάλυψε ότι οι κορυφαίοι αξιωματούχοι της CIA, συμπεριλαμβανομένου του Τζέιμς Τένετ, είχαν αποκρύψει κρίσιμες πληροφορίες από τον ίδιο σχετικά με τις κινήσεις της Αλ Κάιντα, συμπεριλαμβανομένης της άφιξης των ΗΠΑ των μελλοντικών αεροπειρατών Khalid al-Mihdhar και Nawaf al-Hazmi.

Το 2002, ο Tenet ορκίστηκε στο Κογκρέσο ότι δεν γνώριζε την επικείμενη απειλή επειδή ήρθε σε μια αναφορά που δεν είχε επισημανθεί ως “επείγον” και «κανείς δεν το διάβασε». Αλλά η εκδοχή του κατέπεσε σαν χάρτινος πύργος πέντε χρόνια αργότερα όταν οι γερουσιαστές Ron Wyden και η Kit Bond αναγκάστηκαν σε μια συνοπτική παρουσίαση της εσωτερικής έρευνας της CIA της 9/11, η οποία ανέφερε ότι «περίπου 50 έως 60 άτομα διαβαζαν μια ή περισσότερες από τις έξι αναφορές του Οργανισμού που περιέείχαν ταξιδιωτικές πληροφορίες σχετικά με αυτούς τους τρομοκράτες”.

Ο Κλάρκ υπήρξε καταιγιστικός μιλώντας για τουλάχιστον 50 αξιωματούχους της CIA που ήξεραν…

Όλα αυτά τα χρόνια, είναι ακόμα ασαφές γιατί η CIA θα κρατούσε κρυφές τόσο σημαντικές λεπτομέρειες για τις κινήσεις της Αλ Κάιντα από το FBI. Ο Clarke και άλλοι εμπειρογνώμονες υποπτεύονται ότι η υπηρεσία κατασκοπείας είχε σχέδιο για να στρατολογήσει τους Hazmi και Mihdhar και ίσως άλλους πράκτορες της Al-Qaeda ως διπλούς πράκτορες. Εάν το FBI ανακάλυπτε ότι αυτοί ήταν στην Καλιφόρνια, θα είχε προχωρήσει στη σύλληψή τους.

Είναι η μόνη λογική εξήγηση για τον λόγο για τον οποίο η παρουσία των Hazmi και Mihdhar κρατήθηκε κρυφή από αυτόν μέχρι και μετά τις επιθέσεις, είπε ο Clarke. «Μας είπαν τα πάντα – εκτός από αυτό», λέει στο βίντεο.

Ο Tenet απαντώντας εξέδωσε μια δήλωση που ονομάζει τη θεωρία του Clarke «απερίσκεπτη και βαθιά λανθασμένη”. Αλλά τώρα ο Clarke έχει στήριξη. Οι Duffy και Nowosielski βρήκαν και άλλους βασικούς πρώην αντιτρομοκρατικούς πράκτορες του FBI και αξιωματούχους που έχουν αναπτύξει βαθιές αμφιβολίες για την ιστορία του Tenet. Το μόνο στοιχείο στο οποίο διαφωνούν είναι ποιοι υπάλληλοι ήταν υπεύθυνοι για την υποτιθέμενη υποκίνηση.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά υπάρχει και το συνεχιζόμενο μυστήριο της συνέργειας της Σαουδικής Αραβίας με τους αεροπειρατές. Οι Duffy και Nowosielski προσφέρουν μια επικαιροποιημένη ενημέρωση σχετικά με τα στοιχεία που έχουν μάθει για την υποστήριξη της Σαουδικής Αραβίας στην Αλ Κάιντα τα τελευταία χρόνια. Πίσω στο 2004, η επίσημη Επιτροπή για τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 δήλωσε ότι δεν βρήκε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η «Σαουδική κυβέρνηση ως θεσμικό όργανο ή ανώτεροι αξιωματούχοι της Σαουδικής Αραβίας χρηματοδοτούσαν ξεχωριστά” την Αλ Κάιντα.

Ένα χρόνο αργότερα, η έκθεση του γενικού επιθεωρητή της CIA έσπευσε να ανοίξει ένα άλλο παράθυρο, λέγοντας ότι κάποιοι υπάλληλοι της υπηρεσίας “είχαν υποθέσει ότι οι συμπατριώτες διαφωνούντες εντός της κυβέρνησης (δηλαδή θρησκευτικοί εξτρεμιστές) μπορεί να υποστήριξαν τον Μπιν Λάντεν”. Οι επακόλουθες έρευνες αποκάλυψαν ότι αξιωματούχοι του υπουργείου ισλαμικών υποθέσεων του βασιλείου βοήθησαν ενεργά τους αεροπειρατές να εγκατασταθούν στην Καλιφόρνια.

Τέτοιες πληροφορίες ώθησαν αρκετές εκατοντάδες οικογένειες των θυμάτων επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου να καταθέσουν αγωγή εναντίον της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Νέα Υόρκη πέρυσι, ζητώντας απροσδιόριστες χρηματικές αποζημιώσεις.

Ο Andrew Maloney, δικηγόρος των οικογενειων δήλωσε μολις την περασμένη εβδομάδα: «Ήξεραν ότι ήταν η Αλ Κάιντα την ημέρα που έφθασαν στο Λος Άντζελες. Έτσι, οποιαδήποτε ιδέα από τη σαουδαραβική κυβέρνηση που υποστήριζε: «Ω, βοηθούμε απλά όλους τους Σαουδάραβες εδώ» είναι ψευδής. Αυτοί ήξεραν. Και η CIA ήξερε. ”

Ο Maloney έχει συλλέξει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία και βρίσκεται στη διαδικασία της μετάφρασης. «Υπάρχουν μερικά ενδιαφέροντα πράγματα και στο δικαστήριο τον Οκτώβριο θα πιέσουμε για περισσότερα έγγραφα” ανέφερε.

Στοχοποεί ιδιαίτερα τον Fahad al-Thumairy, έναν πρώην προξενικό υπάλληλο του Λος Άντζελες και τον ιμάμη ενός τζαμιού στο Culver City της Καλιφόρνια. Το 2003, ο Thumairy παρεμποδίστηκε αφού προσγειώθηκε στο Λος Άντζελες σε πτήση από τη Γερμανία και απελάθηκε από τις ΗΠΑ «λόγω ύποπτων τρομοκρατικών συνδέσμων”. “Ωστόσο, εργάζεται ακόμα για την κυβέρνηση στο Ριάντ”!!!, δήλωσε ο Μαλούνι.

Ένα άλλο πρόσωπο που στοχοποιεί είναι ο Omar al-Bayoumi, ένας ύποπτος Σαουδάραβας κατάσκπος στις ΗΠΑ, ο οποίος ήταν επίσης σε επαφή με τους αεροπειρατές.

Οι πρόσθετοι στόχοι του Maloney είναι άλλοι αξιωματούχοι και έγγραφα του FBI, της CIA, του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Οικονομικών. «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, πρώην πράκτορες – δεν θα προσδιορίσω ποιοι ή ποιες υπηρεσίες – που μας μίλησαν”, είπε.

Η πρόσβαση σε αυτές, είπε, θα απαιτούσε πιθανώς εκτελεστική εντολή από τον Πρόεδρο Donald Trump κάτι εντελώς απίθανο, δεδομένης της ισχυρής στήριξης της κυβέρνησης Τραμπ για τη Σαουδική Μοναρχία.

Μπορεί να υπάρξει δημόσια υποστήριξη για τις προσπάθειες του Malone; Μια δημοσκόπηση του 2016 διαπίστωσε ότι μια μικρή πλειοψηφία Αμερικανών (54,3%) πιστεύει ότι η κυβέρνηση κρύβει κάτι για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Από την άλλη, ένας σημαντικός αριθμός έχει αγκαλιάσει τις θεωρίες συνωμοσίας ότι οι επιθέσεις ήταν «μια εσωτερική δουλειά» από την κυβέρνηση Μπους και / ή το Ισραήλ .

loading...