ΕΝΑ ΝΟΣΤΑΛΓΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ. ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΜΗΝΥΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ, ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

 
 
ΚΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΗΜΕΡΕΣ  ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.
 
 
 
 
 
ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ 
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΝΩ ΥΠΗΡΧΕ ΥΨΗΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ.

ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΞΑΓΙΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙ “ΠΑΙΔΙΑ”.
 
Σημερα 12 Αυγουστου του 2018 θα κανουμε ενα πολυ νοσταλγικο ταξιδι πισω στον χρονο. 

 
Θα σας μεταφερω στην δεκαετια του 1980 τοτε που ακομη ηταν ολοι ξενοιαστοι και τιποτε απολυτως δεν προμηνυε τον ολεθρο που θα επακολουθουσε τις επομενες δεκαετιες.
 
 

Θα γυρισουμε λοιπον 38 χρονια πισω τοτε που υπηρχαν ακομη καλοι και απλοι ανθρωποι με Ελληνοχριστιανικες ηθικες αξιες και αρχες.
 
 
Εκεινη την εποχη πηγαιναμε στο δημοτικο σχολειο. 
 
Αρκετοι απο εμας προλαβαν το εξαημερο δημοτικο σχολειο και τον υποχρεωτικο εκκλησιασμο. 

Υπηρχε ταξη και αγαπη για την πατριδα.
 
Αξεχαστα χρονια.

 
Φορουσαμε ολοι πανεμορφες μπλε ποδιες, ενω οσοι αγαπουσαμε την ομορφια και την ταξη μας εβαζαν οι μητερες μας ασπρους γιακαδες επανω στις ποδιες.
 
 
 
Την δεκαετια του 1980 επιτρεποταν στους δασκαλους στο σχολειο να χτυπουν ολους τους ατακτους μαθητες. 
 
Ενδεικτικο παραδειγμα ενας απο τους δασκαλους μας ο κυρ Στρατης. για να μην κουραζεται ειχε φερει την ντεμπλα του απο το κτημα και οποιος εκανε φασαρια απο τα πισω θρανια δοκιμαζε την ντεμπλα του κυρ Στρατη.    
 
Μεταξυ αλλων δεν υπηρχε διαδικτυο και τα παιχνιδια μας ηταν ζεστα και ανθρωπινα. 
 
Το πρωτο παιχνιδι στην προτιμηση των αγοριων  ηταν το πολυ αγαπητο και γνωστο σε ολους το ποδοσφαιρο, ενω επισης παιζαμε κρυφτο, κουτσο, αμπαριζα, τριλιζα κλπ. 

 
Αντιστοιχα τα κοριτσια επαιζαν μηλα, σχηνακι και φυσικα τα μικρα με τις κουκλες τους και αλλα κοριτσιστικα παιχνιδια. 

 
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΕΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΑΨΥΧΑ ΚΑΙ
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ PLAY STATIOΝ KAI ΕΝ ΜΕΡΗ 
ΤΟ INTEΡNET.
 

Η δεκαετια του 1980 ηταν η δεκαετια κατα την οποια τα περισσοτερα κοριτσια ηταν πολυ ηθικα και συνδυαζαν αριστα την παλαια (Χρηστα ηθη) μαζι με την νεα ταξη (μοδα, μπικινι κλπ).
 


Εδω μιλαμε για τον απολυτο συνδυασμο.
 
 

Εκτος απο πολυ καλους χαρακτηρες τα κοριτσια εκεινη την εποχη ειχαν πολυ υψηλο εμφανισιακο επιπεδο. 
 


Αποριας αξιον ειναι αυτην την εποχη εν ετη 2018 οτι μαζι με την τεραστια ηθικη και πνευματικη παρακμη εχει μειωθει παρα πολυ αισθητα και η εμφανιση των γυκαικων που κατοικουν στην Ελλαδα. 
 
Αρκετα κοριτσια κατα την δεκαετια του 1980 το πρωτο αγορι που γνωριζαν το παντρευοταν και εκαναν οικογενεια. 


Δεν ηταν πολλες εκεινη την εποχη οι ζωηρες. 
Οι περισσοτερες ειχαν ηθικες αρχες, δεν ειχαν διαβρωθει εντελως. 

Απαραιτητος την εποχη εκεινη ολα τα σοβαρα κοριτσια εβγαιναν εξω για διασκεδαση υπο την εποπτεια των αδερφων τους και αλλων συγγενων, η εμπιστων οικογενειακων φιλων σε λιγο μεγαλυτερη ηλικια.  
 

Η διασκεδαση μας κατα κυριο λογω ηταν ο κινηματογραφος και στα χρονια του λυκειου η ντισκο μαζι με το σινεμα. 
 
 
Ποιος μπορει να ξεχασει οτι ολοι τα καλοκαιρια κοιμομασταν με ανοιχτες τις πορτες διοτι δεν υπηρχε ο κινδυνος των λαθροκλεφτων, των λαθροβιαστων καθως και πασης φυσεως λαθροκακοποιων.
 
 

Τα Σαββατοκυριακα μολις αρχιζε η ανοιξη καναμε ολοι μαζι πεζοι τις βολτες μας στο λιμανι, με τα πανεμορφα κοριτσια μας να στολιζουν με μοναδικο τροπο την πολη μας.  
 
 
Τα κοριτσια μας, οι αδερφες μας, οι εξαδερφες μας, οι συμμαθητριες μας και οι φιλες μας, αυτα τα σπανια και ανεκτιμητα διαμαντια ηθικης και ομορφιας στολιζαν με ανεπαναληπτο τροπο, το καστρο μας, τα δαση μας, τους θερινους κινηματογραφους και τα πανεμορφα καλοκαιρια μας με τα ατελειωτα μελτεμια. 
 
 
Εκεινη την δεκαετια ευχαριστουσα καθημερινα τον Χριστο γιατι με αφησε να γεννηθω Ελληνας μεσα στον παραδεισο και να απολαμβανω την μοναδικη θαλασσα με τα μελτεμια, τα πανεμορφα δαση, τα καστρα, και τις μυρωδιες-ευωδιες των βροχοπτωσεων και της ανοιξης.
 
Πανω απο ολα ομως ευχαριστουσα τον Χριστο
διοτι μου επετρεψε να γεννηθω ανδρας στην ενδοξοτερη χωρα του κοσμου και να βρισκομαι αναμεσα στις ωραιοτερες γυναικες της γης καθως αρκετες απο αυτες ηταν σπανια εργα τεχνης και ηθικης.  
 



Τα κοριτσια μας εκεινες τις εποχες ειχαν φυσικη ομορφια, ολα επανω στο σωμα τους και στο προσωπο τους ηταν φυσικα, ποτε δεν εκαναν πλαστικες επεμβασεις πολλα μακιγιαζ κλπ.  
 

Πανω απο ολα τα ειχαν φυσιολογικη διαπλαση και αρχες.
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΤΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΩΡΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ. Η ΑΣΥΓΚΡΙΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΝΕΑΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΑ ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΑ.
 
ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ.
 
 
ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΒΟΗΘΟΥΣΑΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ.
 
 
ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΤΑ ΨΩΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΕΝΩ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ, ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ. 
 
 
ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΞΕΝΟΙΑΣΤΗ ΕΠΟΧΗ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΟΙ ΔΟΥΚΕΣ ΤΟΥ ΧΑΖΑΡΝΤ
 
 
Η σειρα οι Δουκες του Χαζαρντ μεγαλωσε πολλα παιδια απο εμας διοτι ειχε διαρκεια επτα ολοκληρες τηλεοπτικες σαιζον, ενω ταυτοχρονα ειχε πολυ μεγαλο ενδιαφερον. 
 
 
Για 147 ολοκληρα επεισοδια μεσα απο μια σειρα η οποια ηταν περιπετεια και κωμωδια διδαχτηκαμε με πολυ ευχαριστο τροπο το ιεροτατο Αξιωμα του Αριστοκλη.

 
Αξιος τιμης σε μια πολη ειναι οποιος δεν αδικει. Ομως ολα τα αξιωματα και τις τιμες μιας πολεως της αξιζουν ολοι οσοι σταματουν τις αδικιες (Αριστοκλης, Νομοι).
 
 
Ολες οι αδικιες στην πολιτεια του Χαζαρντ γινονταν απο τον επιτροπο Μπος Χογκ και τον Σεριφη Ροσκο Π. Κολτρειν.
 
 
Αυτοι οι δυο προσπαθουσαν κατα κυριο λογο με πλεκτανες τις οποιες εστηναν εις βαρος των Ντιουκς να καλυψουν τις δικες τους απατες και κομπινες.
 
Αλλες φορες το κινητρο τους ηταν διπλο.


Απο την μια ηθελαν να καλυφθουν για τις παρανομιες. 

Απο την αλλη οταν τους εξαπατουσαν οι απατεωνες με τους οποιους συνεργαζοταν, διοτι δεν ηταν ικανοι να υπερασπισουν τα συμφεροντα τους, αναγκαζοταν να εμπλεξουν στις βρωμικες δουλειες τους Ντιουκς.
 
 
Οι Ντιουκς παντοτε με πολυ κοπο ακομη και με κινδυνους ολες τις φορες επετυχαν να αποδειξουν την αθωοτητα τους και να πιασουν τους πραγματικους εγκληματιες και απατεωνες.
 
Επισης παντοτε η οικογενεια των Ντιουκς σε οποιον αλλο πολιτη του Χαζαρντ ειχε γινει αδικια απο τον Μπος Χογκ και τον Ροσκο Π. Κολτρειν, αγωνιζοταν ολα τα μελη της οικογενειας με ολες τις δυναμεις τους για να υπερασπισουν τους αδικημενους και για να αποδειξουν της σκευωριες που ειχαν γινει.
 
 
Ενδεικτικο ειναι οτι ακομη και οι ιδιοι οι σκευωροι ο Μπος με τον Ροσκο, οταν εβλεπαν οτι το ειχαν παρακανει με τις απατες και τις κομπινες τους καποιες φορες αποκαθιστουσαν οι ιδιοι την ταξη και το δικαιο.
 
Η σειρα Ντιουκς δεν ειχε μονον πολυ υψηλα ηθικα αξιωματα αλλα ειχε και παρα πολυ γελιο και περιπετεια.


Ειχαμε φλατ αουτ οδηγηση,πολλα μεγαλα αλματα και πολυ τρελα κυνηγητα στους χωματοδρομους του Χαζαρντ, τα οποια οδηγουσαν τις περισσοτερες φορες τον Σεριφη Ροσκο και τους βοηθους του μεσα στις λημνες του Χαζαρντ.
 
Μαλιστα δυο φορες ο Σεριφης Ροσκο διοτι εχασε τον ελεγχο ανεβηκε με το αυτοκινητο του επανω σε δεντρο.
 

Σε ενα απο τα πολυ τρελα κυνηγητα μεταξυ του Σεριφη και των Ντιουκς η κατασταση ξεφυγε απο καθε οριο με αποτελεσμα να περασουν τα συνορα της πολιτειας του Χαζαρντ. 
 

Η καταδιωξη συνεχιστηκε μεσα στην γειτονικη πολιτεια οπου εκει Σεριφης ηταν ο Σπαικ Λουμις. 
 
Ο Σπαικ Λουμις ηταν αυστηρος, ενω γινοταν αμειλικτος με τους παραβατες του οριου ταχυτητας και με ολους οσους μετεφεραν παρανομο ουισκι.
 

Την ωρα που ειχαν περασει οι Ντιουκς με τον ροσκο τα συνορα της πολιτειας του Χαζαρντ και ειχαν εισελθει στην γειτονικη πολιτεια ετυχε να εχει μπλοκο ο Σεριφης Σπαικ Λουμις. 
 

Οι Ντιουκς θα μπορεσουν να διαφυγουν απο το μπλοκο του Λουμις κατι το οποιο δεν επετυχε ο Ροσκο.
 
Η ποινη απο τον Σεριφη Λουμις για ολους τους παραβατες του οριου ταχυτητας ηταν παντοτε η ιδια. 
 
Αυτη ηταν οτι με ενα τεραστιο καρφι ο Λουμις
ξεριζωνε τις πορτες και τα καπο των αυτοκινητων. 
 
 
Ομως Σεριφης Ροσκο καθως ηταν ανημπορος να αντιδρασει απεναντι στον πολυ σκληροτραχηλο σεριφη, παρακολουθουσε την καταστροφη του περιπολικου του κανοντας το γνωστο του γελιο το οποιο τον καθιερωσε μεσα στις καρδιες πολλων εκατονταδων εκατομμυριων τηλεθεατων.
 
 
Ηταν η πρωτη φορα στην ζωη μου σε ηλικια 11 ετων κατα την οποια γελασα μεχρι δακρυων. Ακομη ποιος μπορει να ξεχασει την εξαδερφη των Ντιουκς την Νταιζη., η οποια ειχε κλεψει τις καρδιες ολων των εφηβων.

Τελικα μεγαλονωντας και βλεπωντας την σειρα σε επαναληψη διαπιστωσα οτι η Νταιζη δεν ηταν και τοσο ωραια οσο φανταζε στα παιδικα μας ματια. 

Κανοντας μια συγκριση με την συμμαθητρια μου την Σοφια που ειχε τον ιδιο τυπο, η Νταιζη (Καθριν Μπαχ) , ηταν παρα πολυ κατωτερη.

Τα παιδια που αγαπανε πολυ το γελιο μπορουν να γινουν καλοι ανθρωποι μεσα απο την σειρα που για 147 επεισοδια η οικογενεια των Dukes διδασκει καθε την ηθικη,την τιμιοτητα και την δικαιοσυνη.

Δεν υπαρχουν τετοιες σειρες πλεον για τα παιδια. 

Οτι υπαρχει σημερα ειναι για να τα διαφθειρει και να τα καταστρεφει. 

Επισης η σειρα ειναι και για μεγαλους. 


Δυο χρόνια χωρίς τον πατέρα Σάββα Αχιλλέως






















ΟΣΕΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ 

ΑΣ

ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ 

ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1980 ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ 
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ. 
ΤΟΤΕ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΚΟΜΗ ΑΡΚΕΤΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
ΜΕ ΗΘΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ.

 

        ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ Η ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ        
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ Φ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ Η ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ

ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ Η ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ

         ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

 OXI AΛΛΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

OXI AΛΛΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ
EΔΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΙΝΚΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ 
ΤΙΣ ΕΠΤΑ ΣΕΖΟΝ :

loading...