Και σε εσάς που τους ψηφίζατε, εύχομαι διακοπή ρεύματος και να σας καεί το ψυγείο, ο αποκωδικοποιητής και η plasma.

Αύγουστος …Που οι μισοί δεν έχουν πάει καν διακοπές, οι αλλοι μισοί πήγαν λίγο και γύρισαν, οι ανοίγουν τα σχολεία και θα αρχίσουν τα παπούτσια, τα ρούχα, τα σχολικά, τα αγγλικά, πάει ο άλλος και σε ενα ακίνητο που έχει ήδη πληρωθει φορολογικά έτσι και αλλιώς, και βαράει ΕΝΦΙΑ για να
βγάλει και να ταΐζει καρανικες, κομματικούς στρατούς, γύφτους και λαθροσαβουρες για να μη μας βριζουν καλύτερα, και διαλυμένο κρατικό μηχανισμό και νοσοκομεία που υπολειτουργούν. […]. […] […]. Και σε αυτούς, και στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ. Και σε εσάς που τους ψηφίζατε, εύχομαι διακοπή ρεύματος και να σας καεί το ψυγείο, ο αποκωδικοποιητής και η plasma.

Το γεγονός ότι ο ΕΝΦΙΑ υπάρχει (σε πολύ μικρότερη κλίμακα) σε όλες τις χώρες απλά δείχνει ότι δυστυχώς όλες λίγο-πολύ οι κυβερνήσεις (και του δυτικού κόσμου) έχουν διαφθαρεί και προκειμένου να μοιράζουν χρήματα (που δεν μπορούν να βρουν από αλλού) σε δικούς τους (για διορισμούς κλπ.) δεν διστάζουν να καταστρατηγούν τα συντάγματα των χωρών τους. Τα ακίνητα ΔΕΝ αποφέρουν υποχρεωτικά εισόδημα. Κατά συνέπεια, ο ιδιοκτήτης ενός ακινήτου από το οποίο ΔΕΝ προσκομίζει εισόδημα, ΔΕΝ μπορεί και να είναι υπόχρεος φόρου σε αυτό. Εάν προσκομίσει εισόδημα (π.χ. ενοίκια) τότε και μόνο θα πρέπει να φορολογηθεί στο εισόδημα που απέκτησε από το ακίνητό του. Η λογική που περιγράφω ισχύει σε όλες τις -δημοκρατικές- χώρες του κόσμου για την κινητή περιουσία (π.χ. καταθέσεις, μετοχές κλπ.) Εάν η λογική του ΕΝΦΙΑ ήταν δίκαιη, τότε θα έπρεπε να φορολογείται και το ΚΕΦΑΛΑΙΟ στις τράπεζες, στα μαξιλάρια, και στις γλάστρες, εκτός από το φόρο στους τόκους των καταθέσεων που δίνουν οι τράπεζες και που πράγματι (και καλώς) φορολογείται. Γιατί λοιπόν δεν φορολογείται το ΚΕΦΑΛΑΙΟ που έχει ο καθένας στις τράπεζες και μάλιστα με τους ίδιους συντελεστές που ισχύουν για τον ΕΝΦΙΑ;;; η ίδια λογική και εδώ: όσα πιο πολλά έχεις, τόσο πιο πολλά να πληρώνεις. Αλλά κανείς δεν μιλά για κάτι τέτοιο, αν και βέβαια είναι φανερό πού θα ήθελε να το πάει η κουμουνιστική κυβέρνηση με το περιουσιολόγιο. Τέλος πια με τις σαχλαμάρες του κάθε “εξπερτ” της οικονομίας σαν τον Βαρουφάκη ένα πράμα. Και 2 τελευταία: πρώτον, ο φόρος ακινήτων δυστυχώς δεν είναι μοντέρνα εφεύρεση: το είχαν εφεύρει και οι Βαυαροί, και το 1862 η εθνοσυνέλευση ψήφισε νόμο σύμφωνα με τον οποίο όλοι οι Ελληνες ιδιοκτήτες ακινήτων έπρεπε να πληρώσουν φόρο ανάλογα με το “εικονικό εισόδημα” που θα μπορούσε να τους αποφέρει αν το νοίκιαζαν, χωρίς να κοιτάξουν αν υπήρχαν πρόθυμοι ενοικιαστές. Υπολόγιζαν οι Βαυαροί με τους Έλληνες γλύφτες τους το πόσο θα ήθελαν οι ίδιοι να νοικιαστεί το κάθε ακίνητο, και επέβαλαν φόρο επί αυτού του ποσού που τους κατέβαινε στη γκλάβα. Μόνη εξαίρεση, όλως τυχαίως, τα Ανάκτορα και οι Ιεροί Ναοί. Το τέλος αυτού του γελοίου φόρου ουσιαστικά ήρθε με την κυβέρνηση Μεταξά, και από τότε καμμία δεξιά κυβέρνηση δεν έφερε τέτοιο ληστρικό φόρο μέχρι το 1981, οπότε και ήρθε η δεύτερη χειρότερη λαίλαπα στην Ελλάδα (η χειρότερη με διαφορά είναι ο τσυριζα και ο καμμένος). Τέλος, για όλους εσάς τους οικονομολόγους του καφενείου στην Ελλάδα: ακόμη και οι απόφοιτοι οικονομικών σχολών στην Ελλάδα είναι μέτριοι ή χάλια.

loading...

1 thought on “Και σε εσάς που τους ψηφίζατε, εύχομαι διακοπή ρεύματος και να σας καεί το ψυγείο, ο αποκωδικοποιητής και η plasma.

  1. ΟΙ PLASMA ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝΕ ΚΛΑΝΙΑΡΗ. ΤΩΡA ΕΧΟΥΜΕ LED T.V

Comments are closed.