Αποκάλυψη: Γιατί ματαίωσε την επίσκεψη του στην Ελλάδα ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Mike Pence

Ακόμη μια κακή είδηση για το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά για τον Τσίπρα, αποτελεί η απόφαση του Αμερικανού Αντιπροέδρου Μάικ Πένς να μην παραστεί τελικά στα εγκαίνια της φετινής ΔΕΘ.

Ήδη, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί δεδομένη την ματαίωση της επίσκεψης Πενς στις αρχές Σεπτεμβρίου και ότι αυτή θα σηματοδοτούσε σε επίπεδο επικοινωνιακής εκμετάλλευσης και προπαγάνδας από τις «μονταζιέρες» του Καθεστώτος στα Μέσα Ενημέρωσης. Αντίθετα η παρουσία του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπορ Ρος (αντί του Μάικ Πένς) αν και είναι σημαντική, σε καμιά περίπτωση δεν προσφέρεται για (πολιτικούς) πανηγυρισμούς από την πλευρά του Μαξίμου

Η επιβεβαίωση της ματαίωσης της επίσκεψης του Αμερικανού αντιπροέδρου έρχεται στην χειρότερη συγκυρία για τον ένοικο του Μαξίμου, αφού φαίνεται πως κανένα χαρτί «πολιτικής αντεπίθεσης» δεν του βγαίνει.

Οι φιέστες για την «Έξοδο από τα Μνημόνια» έγιναν στάχτη και αποκαΐδια στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι, οι δημοσκοπικές επιπτώσεις από το Σκοπιανό σπρώχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα Τάρταρα και «εξαφανίζουν» του ΑΝΕΛ (στην Βόρειο Ελλάδα) ενώ ούτε και ο πιο φανατικός ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πειστεί πως η απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών από του μπουντρούμια του Ερντογάν ήταν αποτέλεσμα των ενεργειών της Ελληνικής Διπλωματίας.

Εάν μάλιστα κανείς αναλογιστεί το κύμα των υποχρεώσεων που θα βρουν μπροστά τους τα νοικοκυριά τις επόμενες εβδομάδες (ΕΝΦΙΑ, Εκκαθαριστικά, Τέλη Κυκλοφορίας, Δόσεις Δανείων κ.λ.π.) αντιλαμβάνεται πόσο ζοφερό είναι το κλίμα για μια κυβέρνηση που κινείται στα όρια της αποσύνθεσης.

Η ματαίωσης της επίσκεψης Πενς και οι Εκλογές
Υπάρχει πάντως και μια σημαντική παράμετρος στην ματαίωση της επίσκεψης Πενς σε ότι έχει να κάνει και με τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις.

Αφού όπως εκτιμούν πολιτικοί παρατηρητές η Αμερικανική πλευρά ΔΕΝ αποκλείει την πιθανότητα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες μέσα στο Φθινόπωρο.

Και για αυτό τον λόγο ΔΕΝ επιθυμεί να «εμπλακεί» στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις – έστω και δια της προγραματισμένης παρουσίας του Νο 2 του Λευκού Οίκου στην Αθήνα παραμονές πιθανών εκλογών.

Η στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα και στην Κυβέρνηση του το τελευταίο διάστημα, η οποία είχε να κάνει με μια σειρά δύσκολων αποφάσεων του σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής (Σκοπιανό κ.λ.π) αποφάσεις που ταυτίζονται με τα Αμερικανικά συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή, σε καμιά περίπτωση δεν επιθυμούν οι Αμερικανοί να εκληφθεί ως ενέργεια «παρέμβασης» στην εσωτερική πολιτική κατάσταση της χώρας.

Για αυτό τον λόγο και οι κινήσεις του, υπερδραστήριου, Αμερικανού πρέσβη Geoffrey Pyatt είναι ιδιαιτέρως προσεκτικές και ισορροπημένες – ειδικά το τελευταίο διάστημα.

H.Κ.Tζαφέρης

πηγη

loading...

1 thought on “Αποκάλυψη: Γιατί ματαίωσε την επίσκεψη του στην Ελλάδα ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Mike Pence

  1. Οι αμερικανοί είναι σύμμαχοι των Τούρκων και θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να κρατήσουν την Τουρκία στο πλευρό τους.
    Θα δούμε εντός των ημερών απίστευτες κωλοτούμπες από τον τραμπ.
    Τελικά ο ερντογαν είναι απίστευτος παίκτης!
    Και τα f35 θα πάρει και οι αμερικανοί θα του κάνουν τεμενάδες, ενώ από τη συμμαχία του με τον Πούτιν θα αποκομίσει το μέγιστο όφελος.
    Αλίμονο για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, ειδικά με τέτοιον πρωθυπουργό …

Comments are closed.