Προσλήψεις made in SYRIZA για ψήφους

Tα «ρέστα» της με μαζικά προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης αλλά και άλλες προσλήψεις στο Δημόσιο, παίζει εσχάτως η κυβέρνηση, «εργαλειοποιώντας» δράσεις που όφειλαν να έχουν γίνει εδώ και καιρό

Μπορεί το κράτος να αποδείχθηκε δυσλειτουργικό ως προς την αντιμετώπιση μιας μεγάλης καταστροφής όπως ήταν οι φωτιές, όμως εμφανίζεται ιδιαίτερα οργανωμένο όταν πρόκειται για προγράμματα προσλήψεων σε δήμους, υπουργεία, νοσοκομεία, Ταμεία και κρατικές επιχειρήσεις στην τελική ευθεία προς τις εκλογές.

Ειδικότερα, τα ρέστα της με μαζικά προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, που κλείνουν όμως το μάτι για μακροχρόνια εργασία αλλά και άλλες προσλήψεις στο Δημόσιο, παίζει εσχάτως η κυβέρνηση, «εργαλειοποιώντας» δράσεις που όφειλαν να έχουν γίνει εδώ και καιρό και να απευθύνονται όχι σε λίγους και ημέτερους αλλά σε όλους τους πολίτες. Δεν είναι τυχαίο ότι μόνο τις επόμενες 40 ημέρες θα ξεπεράσουν τις 6.500 οι προσλήψεις μόνιμων και εποχικών υπαλλήλων σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), ασφαλιστικά ταμεία, στις συγκοινωνίες, στην υγεία και αλλού. Οι μόνιμες θέσεις που ήδη έχουν προκηρυχθεί φτάνουν τις 2.800, με τους εποχικούς να ξεπερνούν τις 3.700 σε σειρά ειδικοτήτων.

Το μεγαλύτερο μπαράζ προσλήψεων (1.200) αναμένεται στον χώρο της υγείας και εντάσσεται σε πρόγραμμα που φέρει τη σφραγίδα του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού και αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. Ο τελευταίος επιδιώκει μέσα από τις συγκεκριμένες διαδικασίες να δημιουργήσει έναν μίνι στρατό στα νοσοκομεία της χώρας που θα εξυπηρετεί σε όλα τα επίπεδα, με τις πρώτες γκρίνιες για τον τρόπο επιλογής των προσώπων και για συγκεκριμένες καταστάσεις να έχουν ήδη ξεκινήσει. Οι προκηρύξεις θα αναρτηθούν εντός Σεπτεμβρίου και θα αφορούν κυρίως χαμηλές βαθμίδες εργαζόμενων, όπως νοσηλευτές, πληροφορικάριους, λογοθεραπευτές, διοικητικό προσωπικό κ.ά. Επίσης, θα προσληφθούν 1.000 εποχικοί υπάλληλοι έως τον Οκτώβριο στο ΕΚΑΒ, στον ΕΟΦ, στις ΔΥΠΕ, 215 γιατροί και φαρμακοποιοί στον ΕΟΠΥΥ κ.ά.

Μεγάλο σχέδιο σε εξέλιξη βρίσκεται και σε ό,τι αφορά τις τοποθετήσεις 1.000 συμβασιούχων σε παιδικούς σταθμούς δήμων της χώρας, σε προσλήψεις που ήδη ξεκίνησαν και θα ολοκληρωθούν στα μέσα του επόμενου μήνα – το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Παράλληλα, 500 θα είναι οι εποχικοί εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δήμων, 160 προσλήψεις θα γίνουν στο υπουργείο Οικονομικών και 140 στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κυρίως δικηγόρων και οικονομολόγων. Προσλήψεις επίσης θα υπάρξουν στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, σε δήμους, στη ΡΑΕ κ.α.

Θα προσλάβουν 30.333 με υπογραφή Αχτσιόγλου

Μέσα στο κατακαλόκαιρο, και συγκεκριμένα την 1η Αυγούστου και με διάρκεια υποβολής αιτήσεων έως και τη Δευτέρα 20 του μηνός, ξεκίνησε το φαραωνικό πρόγραμμα πρόσληψης 30.333 ανέργων από τον ΟΑΕΔ σε θέσεις πλήρους απασχόλησης και για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών. Πρόκειται για δράση που επίσπευσε κατόπιν εντολών του Μεγάρου Μαξίμου η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου και το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναμενόταν να ωριμάσει προς τα τέλη του 2018, όμως οι ανάγκες της κυβέρνησης πίεσαν τις καταστάσεις και εμφανίστηκε πρόωρα. Τo πρόγραμμα εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και του Ελληνικού Δημοσίου μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

https://www.protothema.gr/

loading...

1 thought on “Προσλήψεις made in SYRIZA για ψήφους

  1. ΠΡΟΣ ΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ?ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΠΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ?ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΕΡΑΙΤΩΣ ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ?ΓΙΑΤΙ ΕΣΤΙΑΖΕΤΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ?ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ?

Comments are closed.