Άσυλο ζήτησε στην Ελλάδα πρώην βουλευτής του κουρδικού HDP – Διέφυγε στην Ελλάδα – Κρατείται στην Αλεξανδρούπολη!

Πολιτικό άσυλο από την Ελλάδα φέρεται να ζήτησε η πρώην βουλευτής του Κουρδικού Κόμματος της Τουρκίας, Λέιλα Μπιρλίκ, η οποία κατηγορείται για στενές σχέσεις με το PKK.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Hurriyet», η πρώην βουλευτής βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα της Αλεξανδρούπολης, όπου και κρατείται.

Η ίδια κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές για «στενές σχέσεις με το PKK», το οποίο στη γειτονική χώρα θεωρείται ως τρομοκρατική οργάνωση.

Η Λέιλα Μπιρλίκ αναγκάστηκε να περάσει παράνομα στην ελληνική πλευρά των συνόρων του Έβρου διότι υπάρχει απαγόρευση εξόδου της από την Τουρκία από το καθεστώς Ερντογάν.

Αστυνομικές αρχές επιβεβαίωσαν την είδηση, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να δώσουν περισσότερες πληροφορίες, και παρέπεμψαν στη διπλωματική οδό, δηλαδή το ΥΠΕΞ. Ήδη τουρκικές ιστοσελίδες όπως το Super Haber έχουν δημοσιοποιήσει το γεγονός.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Αλεξανδρούπολη, η βουλευτής επιχειρεί να έρθει σε επαφή με συντρόφους της από την Αθήνα, προκειμένου να αποφύγει κάθε ενδεχόμενο επαναπροώθησής της στην Τουρκία.

Η Λέιλα Μπιρλίκ κατηγορείται ότι συνεργάζεται με το PKK, αλλά ωστόσο στο εσωτερικό της χώρας δεν υπάρχει ένταλμα εναντίον της.

Η βουλευτής είχε συλληφθεί στις 4 Νοεμβρίου με την κατηγορία της «προσβολής του προέδρου» και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 1 έτους και 9 μηνών, ενώ απελευθερώθηκε τέσσερις μήνες αργότερα. Στο παρελθόν είχε καταδικαστεί επίσης για συμμετοχή σε «τρομοκρατική» ομάδα.

Σημειώνεται ότι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, αρκετοί κατηγορούμενοι προσέφυγαν στην Ελλάδα ζητώντας άσυλο, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή των οκτώ Τούρκων αξιωματικών.

Οι Τούρκοι ζητούν ήδη την έκδοσή της.

loading...

3 thoughts on “Άσυλο ζήτησε στην Ελλάδα πρώην βουλευτής του κουρδικού HDP – Διέφυγε στην Ελλάδα – Κρατείται στην Αλεξανδρούπολη!

  1. …στον αγυριστο να παει η σκροφα και ο καθε κουρδος και ολο το γαμημενο το ισλαμ,οι προγονοι της ειναι που γενοκτονησαν τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ στην ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ…ουστ σκατοπανα!!!

  2. Γιατί δεν κατέφυγε στην Βουλγαρία ή στη Ρουμανία;;;!………………… Μήπως για να προστεθούν στους μπελάδες μας καί άλλοι Μπελάδες;!!!……………………. ..Λ.

  3. …βρε,η πουτανα η μογγολα,πρακτορας τους ειναι…!!!

Comments are closed.