H άγρια κόντρα Σγουρού -Ψινάκη στο Περιφερειακό Συμβούλιο και η ''σπόντα'' για τη Μύκονο

Άγρια κόντρα ξέσπασε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής που συνεδρίασε την Τρίτη το βράδυ με αφορμή τις πυρκαγιές στο Νέο Βουτζά και στο Μάτι. Ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης παίρνοντας τον λόγο κατηγόρησε την αντιπολίτευση στην Περιφέρεια Αττικής ότι δεν γνωρίζει τι πραγματικά συνέβη στο Μάτι.


Το γεγονός αυτό προκάλεσε την οργή του Γιάννη Σγουρού, ο οποίος κατηγόρησε τον Ηλία Ψινάκη ότι δεν ήταν στη θέση του αλλά στη Μύκονο.
"Ποιος είστε κύριε" ανέφερε ο δήμαρχος Μαραθώνα.

"Σίγουρα δεν με ξέρετε από τα σόου στη Μύκονο" απάντησε ο Γιάννης Σγουρός

Ο πρώην Περιφερειάρχης Αττικής επέκρινε με σφοδρότητα την πλήρη και ολοκληρωτική ανυπαρξία της Περιφέρειας Αττικής στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι .

Η συζήτηση ήταν ειδική και μονοθεματική και έγινε με καθυστέρηση 36 ημερών από την πυρκαγιά παρά το γεγονός ότι όλες οι παρατάξεις είχαν ζητήσει να γίνει αμέσως μετά τη λήξη του τριήμερου εθνικού πένθους.

Ο πρώην Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε ότι οι πολίτες δικαιούνται απαντήσεις για το τι συνέβη εκείνη την αποφράδα ημέρα, ότι ο ρόλος του περιφερειάρχη είναι να βγαίνει στην πρώτη γραμμή της μάχης στο πλευρό των πολιτών και όχι να κρύβεται στην οπισθοφυλακή ή να συμμετέχει σε fake συσκέψεις καθ’ υπόδειξη του κόμματος, όπως εκείνη με τον Πρωθυπουργό το βράδυ της πυρκαγιάς.

«Οι καλοί αιρετοί είναι όπως καπετάνιοι, ξεχωρίζουν στις στραβές και στα δύσκολα, στις φουρτούνες, όχι στις μπουνάτσες» σημείωσε, ενώ σχολιάζοντας την αποστροφή της περιφερειάρχου ότι έτυχε η στραβή στη βάρδια της, σημείωσε ότι «Αυτή ακριβώς είναι η πηγή του προβλήματος. Αντιμετωπίζετε τη θητεία του αιρετού ως βάρδια. Την αυτοδιοίκηση ως στρατιωτική θητεία. Γι’ αυτό και βλέπετε τη διοίκηση της Περιφέρειας ως αγγαρεία. Είστε στρατευμένη στην αυτοδιοίκηση. Η Αυτοδιοίκηση είναι έργο, δεν είναι πάρεργο».

Ο Γ. Σγουρός τόνισε ότι η Περιφέρεια δεν φαίνεται να αξιολόγησε σωστά τον κίνδυνο της πυρκαγιάς, σύμφωνα με το δελτίο της Πολιτικής Προστασίας, αν και τα μηνύματα είχαν ληφθεί ήδη από τις πυρκαγιές του 2017, που ήταν οι δεύτερες χειρότερες της δεκαετίας και ακόμη και αν και από τις συνεδριάσεις των συντονιστικών οργάνων, ήταν ορατές οι ελλείψεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, των δασαρχείων και των δήμων, εξαιτίας της κρατικής υποχρηματοδότησης.

Ακόμη ζήτησε στοιχεία για την επικοινωνία που υπήρξε ανάμεσα στην πυροσβεστική υπηρεσία και την Περιφέρεια Αττικής την 23η Ιουλίου και για το εάν είχε δοθεί εισήγηση εκκένωσης στο Μάτι κι αν ναι, από ποιόν, σε ποιον και πότε, προσθέτοντας ότι η σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου στις 8 το βράδυ, όταν η πυρκαγιά είχε ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο, είναι χαρακτηριστική ένδειξη της ανοργανωσιάς και του αλαλούμ που επικράτησε, καθώς την ίδια ώρα ο κόσμος ήταν εγκλωβισμένος στις παραλίες και αναζητούσε διέξοδο διαφυγής.

Στην τοποθέτησή του ο Γ. Σγουρός πρότεινε η Περιφέρεια Αττικής να διαθέσει 50 εκ. € από το αποθεματικό των 350 εκ. € που ο ίδιος δημιούργησε για την αποκατάσταση των ζημιών, την προστασία από τις πλημμύρες και για έργα υποδομών στις πληγείσες περιοχές σε Ανατολική και Δυτική Αττική.

Ακόμη, πρότεινε μεταξύ άλλων ως μέτρο πρόληψης των πυρκαγιών την υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ ΑΕ σε περιοχές υψηλού κινδύνου στην Αττική, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι ένα μεγάλο ποσοστό προέρχεται από αυτή την αιτία, ενώ αναφερόμενος στην «επόμενη μέρα» εισηγήθηκε την εκπόνηση μελετών από πανεπιστημιακά ιδρύματα, αφενός μεν για τη διακρίβωση των κινδύνων που υπάρχουν από τα καμένα με στόχο την προστασία της υγείας των κατοίκων και την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ισορροπίας και αφετέρου για τον τύπο των δένδρων που πρέπει να φυτευτούν στα πλαίσια της αναδάσωσης για προστασία από μελλοντικές φωτιές.

Πηγή: airetos.gr
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. Αρχιερευσ Ελλην!30 Αυγούστου 2018 - 2:43 π.μ.

  Η ΟΙΚΟΝΙΖΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΟΠΙΟΥΣ ΕΜΑΖΕΨΕ Η ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΜΑΘΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΓΡΑΒΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΣΤΗΛΕ ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΜΕ ΟΠΙΟΝΔΙΠΟΤΕ ΤΡΩΠΟ!!!!!!!!! ΜΗΝ ΝΟΜΗΖΕΤΑΙ ΟΤΗ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΜΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΑΛΙΤΑΡΑΔΕΣ ΟΧΙ! ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΛΙΤΑΡΑΔΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!!!!!!!!ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΖΩΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΞΥΠΝΑ ΕΣΥ ΓΙΔΙ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΙΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΖΩΑ! ΤΙΠΟΤΕ, ΟΥΤΕ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΕ! ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΙ ΤΥΠΟΙ ΕΙΝΑΙ... ΚΑΙ ΠΙΟ ΓΕΛΟΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ! ΕΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ, ΚΑΙ ΕΒΛΕΠΑ ΚΑΤΙ ΓΙΔΙΑ (ΣΑΝ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ), ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ, ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ "ΖΩΑ" ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΦΗΦΙΣΟΥΝ ΨΙ(ΨΙ)ΝΑΚΗ. ΚΑΙ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΩ, ΕΛΕΟΣ... ΜΑΘΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΑΡΧΙΕΡΕΥΣ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΕΤΣΙ!!!! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ! ΓΕΜΙΣΕ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΕΛΕΟΣ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]