Σεβαστίδης: Φταίνε οι νόμοι και όχι οι δικαστές για την αποφυλάκιση του Φλώρου της Energa

“Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση αδυνατώντας να σηκώσει το βάρος της ευθύνης από τις δικές της ενέργειες και νομοθετικές πρωτοβουλίες επιχειρεί να επιρρίψει τις ευθύνες για την αποφυλάκιση Φλώρου στη Δικαιοσύνη” δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χαράλαμπος Σεβαστίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

“Να πληροφορήσουμε και τον κόσμο για τη διαδικασία της αποφυλάκισης, το 2015 με πρωτοβουλία αυτής της κυβέρνησης τροποποιήθηκαν οι σχετικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα” ανέφερε.

“Η λειτουργία του ΚΕΠΑ δεν σχετίζεται με τη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Το Δικαστικό Συμβούλιο δεν έχει τη δυνατότητα, την αρμοδιότητα ούτε να ελέγξει την ακρίβεια του πορίσματος του ΚΕΠΑ ούτε να διατάξει νέα πραγματογνωμοσύνη. Δεν επιτρέπεται από τον νόμο οποιαδήποτε άλλη έρευνα από το Δικαστικό Συμβούλιο” τόνισε.

“Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε κακή και πρόχειρη νομοθέτηση από την κυβέρνηση. Δεν σημαίνει ότι αυτό θα έπρεπε να είναι το σωστό, προφανώς είμαστε αντίθετοι. Αλλά σε ένα κράτος δικαίου οι αρμοδιότητες κάθε εξουσίας είναι οριοθετημένες” συμπλήρωσε.

“Οι δικαστές είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν τον νόμο. Εκείνο που είπα για την κακή νομοθέτηση τουλάχιστον να προβληματίσει το υπουργείο” συμπλήρωσε.

loading...

3 thoughts on “Σεβαστίδης: Φταίνε οι νόμοι και όχι οι δικαστές για την αποφυλάκιση του Φλώρου της Energa

  1. φάτε σκατά δωρεάν,
    πληρώνει ο σύριζα με δικά σας λεφτά !

  2. Εσυ τρώγε και σκάσε, σκατά τρώς σκατά μολογάς , ηλίθιε!

  3. φταίνε τα όπλα και τα μαχαίρια κι όχι οι δολοφόνοι που τα χρησιμοποιούν… σύντροφοι!!!

Comments are closed.