Ποινική δίωξη κατά Λαυρεντιάδη για την υπόθεση ELFE - ΔΕΠΑ

Ποινική δίωξη στον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλα 11 άτομα άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών για την υπόθεση της ELFE Ελληνικά Χημικά Λιπάσματα. Διώκονται για το κακούργημα της απάτης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, αλλά και για
σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την απάτη σε βάρος του Δημοσίου.

Η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση διενεργήθηκε κατόπιν μήνυσης της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) σε βάρος του επιχειρηματία και άλλων 11 προσώπων με καταγγελλόμενη ζημία σε βάρος της επιχείρησης αερίου άνω των 115 εκατομμυρίων ευρώ. Η ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ασκήθηκε προ μηνός και την υπόθεση χειρίζεται πλέον ο αρμόδιος ανακριτής.

Σύμφωνα με τη μήνυση της ΔΕΠΑ, η οποία είχε υποβληθεί στην Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη το Δεκεμβρίο του 2017, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Δημήτρης Τζώρτζης και ο πρόεδρος της ΔΕΠΑ Βελισσάριος Δότσης, κατηγορούσαν τον Λαυρεντιάδη, ιδιοκτήτη της ELFE, για «απάτη μαμούθ» και συνειδητή προσπάθεια να επαυξήσει με διάφορες μεθοδεύσεις τη περιουσιακή ζημία της ΔΕΠΑ.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΔΕΠΑ οι καταναλώσεις αερίου της ELFE από τη ΔΕΠΑ καλύπτονταν τα τελευταία δύο χρόνια αποκλειστικά με μεταχρονολογημένες επιταγές διαφόρων επιχειρήσεων, πολλές από τις οποίες ήταν συνδεδεμένες με την ELFE, με αποτέλεσμα το χρέος να διογκώνεται χωρίς καμία προοπτική είσπραξής του. Όπως αναφέρουν, ειδικά το τελευταίο 18μηνο τα χρέη αυξήθηκαν κατά 8 εκατομμύρια ευρώ καθώς η εταιρία ELFE είχε πετύχει προσωρινή δικαστική προστασία.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ......ΔΕΙΤΕ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΕΦΟΠΛΗΣΤΕΣ ΡΕΜΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.....ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Loading...