Λεσβίες και ομοφυλόφιλοι εναντίον του Πάπα Φραγκίσκου

Η δήλωσή του ότι η ομοφυλοφιλία χρειάζεται ψυχιατρική υποστήριξη προκαλεί σάλο στη Γαλλία
Ο Πάπας Φραγκίσκος σκανδαλίζει τους ομοφυλόφιλους με τις δηλώσεις του να προκαλούν σάλο εκτός Βατικανού. Στη Γαλλία, η υπουργός Ισότητας, Μαρλέν Σιαπά όπως και η κοινότητα LGBT- λεσβίες, ομοφυλόφιλοι αμφιφυλόφιλοι και τρανσέξουαλ- έσπευσαν να καταδικάσουν τα περί ψυχικής ασθένειας που δήλωσε ο Ποντίφικας αναφερόμενος στην ομοφυλοφιλία.

Την ίδια ώρα, πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Βατικανού ζητά από τον Ποντίφικα να απομακρυνθεί από το αξίωμά του με την κατηγορία ότι γνώριζε επί πέντε χρόνια τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης με δράστη έναν Αμερικανό καρδινάλιο, προτού να κάνει δεκτή την παραίτησή του, τον περασμένο μήνα.

Σε μία προσπάθεια να τα «μπαλώσει»,το Βατικανό απέσυρε την αναφορά στην «ψυχιατρική» στη δήλωση του Ποντίφικα, απαντώντας σε ερώτηση για την ομοφυλοφιλία.«Ο Πάπας Φραγκίσκος δεν ήθελε να αναφερθεί στο θέμα αυτό σαν να επρόκειτο για «ψυχική ασθένεια», ανακοίνωσε το Βατικανό.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενώ βρισκόταν στο αεροπλάνο με το οποίο επέστρεφε από την Ιρλανδία στη Ρώμη, ο Αργεντίνος Πάπας συνέστησε στους γονείς που διαπιστώνουν ομοφυλοφιλικές τάσεις στο παιδί τους ήδη από την παιδική ηλικία να προσφεύγουν στην ψυχιατρική.

«Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η ηλικία», προσέθεσε ο Πάπας Φραγκίσκος απαντώντας σε ερώτηση τι θα έλεγε στους γονείς που διαπιστώνουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό του παιδιού τους. «Όταν αυτό εκδηλώνεται ήδη από την παιδική ηλικία, υπάρχουν πολλά πράγματα να γίνουν, μέσω της ψυχιατρικής, για να δει κανείς πώς είναι τα πράγματα. Είναι διαφορετικό όταν αυτό εκδηλώνεται έπειτα από 20 χρόνια».

Λίγες ώρες νωρίτερα, μία επιστολή με την υπογραφή ενός Ιταλού πρώην υψηλόβαθμου αξιωματούχου στο Βατικανό κατηγορούσε τον Πάπα για συγκάλυψη υπόθεσης παιδεραστίας.

Η 11σέλιδη επιστολή που έστειλε σε συντηρητικά, ρωμαιοκαθολικά Μέσα ενημέρωσης, ο αρχιεπίσκοπος Κάρλο Μαρία Βιγκάνο καλεί τον Ποντίφικα να παραιτηθεί. Ισχυρίζεται ότι είχε πει από το 2013 στον Ποντίφικα ότι υπήρχαν πολλές καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση σπουδαστών ιερατικών σχολών αλλά και κατώτερων κληρικών από τον καρδινάλιο Θίοντορ Μακάρικ. Το Βατικανό απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την επιστολή αυτή.Ο Μακάρικ είναι ο πρώτος καρδινάλιος που παραιτείται από τη θέση του στην Εκκλησία αφού μια έρευνα σε βάρος του κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν αξιόπιστοι οι ισχυρισμοί ότι κακοποίησε έναν 16χρονο έφηβο.

Η επιστολή του αρχιεπισκόπου στρέφεται κυρίως εναντίον «των ομοφυλοφιλικών δικτύων» στους κόλπους της Εκκλησίας. Η λέξη «ομοφυλόφιλος» αναφέρεται 18 φορές στο κείμενο ενώ η λέξη «παιδί» μόνο δύο – και τις δύο φορές, στους τίτλους εκκλησιαστικών εγγράφων τα οποία επικαλείται ο Βιγκάνο.

Ο Πάπας Φραγκίσκος δεσμεύτηκε το Σάββατο ότι θα βάλει τέλος στη σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών από τον κλήρο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ιρλανδία

Καθώς οι αποκαλύψεις των σεξουαλικών σκανδάλων που αμαυρώνουν την εικόνα του Βατικανού έρχονται στο φως, το ερώτημα της αγαμίας στον κλήρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, το οποίο ανέκαθεν αποτελούσε σημείο τριβής, επανέρχεται στο προσκήνιο. Μπορεί να θεσμοθετήθηκε για να παγιωθεί η εξουσία της παπικής έδρας, ωστόσο, παρέχει πρόσφορο έδαφος για την εμφάνιση θλιβερών φαινομένων με θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Χαμός στη Γαλλία
Στη Γαλλία, η υπουργός ισότητας Μαρλέν Σιαπά όπως και η κοινότητα LGBT έσπευσαν να καταδικάσουν τη δήλωση του Ποντίφικα, σύμφωνα με την οποία, τα παιδιά με ομοφυλοφιλικές τάσεις χρειάζονται ψυχίατρο.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Liberation,άνω κάτω είναι η κοινότητα των gay με αφορμή τα όσα είπε ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ομοφυλοφιλία είναι ψυχική ασθένεια.
«Μπορεί το Βατικανό να έκανε διορθωτική δήλωση, όμως το κακό έχε γίνει», επισημαίνει το γαλλικό δημοσίευμα.

CNN: Το «πραξικόπημα» κατά του Πάπα
Ο αρχιεπίσκοπος Κάρλο Μαρία Βιγκάνο ήταν αυτός που πρώτος κάλεσε τον Πάπα Φραγκίσκο να παραιτηθεί την Κυριακή κατηγορώντας τον για συγκάλυψη υπόθεσης παιδεραστίας.
Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNN, οι δύο άνδρες έχουν «ιστορία», και μάλιστα όχι καλή.
Ο Βιγκάνο, πρώην πρεσβευτής του Βατικανού στις ΗΠΑ,είχε εξοργίσει ορισμένους αξιωματούχους της Εκκλησίας το 2015 διοργανώνοντας συνάντηση στην πρεσβεία του Βατικανού στην Ουάσινγκτον μεταξύ του Πάπα και του Κιμ Ντέιβις, κληρικού στο Κεντάκι,ο οποίος αρνήθηκε να υπογράψει πιστοποιητικά γάμου ομοφυλοφίλων.
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Πάπας προσπάθησε να κρατήσει αποστάσεις. Το Βατικανό, το οποίο προσπάθησε να απομακρύνει τον Πάπα από τον Ντέιβις, εξέφρασε την δυσαρέσκειά του γι΄αυτή τη συνάντηση. Δύο χρόνια αργότερα, ο Ποντίφικας δέχθηκε σιωπηρά την παραίτηση του Βιγκάνο. Ο αρχιεπίσκοπος όμως περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να περάσει στην αντεπίθεση.

loading...

1 thought on “Λεσβίες και ομοφυλόφιλοι εναντίον του Πάπα Φραγκίσκου

  1. ΕΛΑΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΑΤΟΥ, ΛΕΣΒΙΕΣ, ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΧΑΜΑΙΛΕΩΝΤΕΣ! ΜΗΝ ΤΟ ΚΡΑΖΕΤΕ ΤΟ ΑΓΟΡΙ! ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ!

Comments are closed.