Ποια η αλήθεια που μας κρύβουν για την Παλαιά Διαθήκη; (βίντεο)

Νεφιλίμ (ή Νεφελίμ) είναι μια εβραϊκή λέξη αβέβαιης ετυμολογίας η οποία στη Μετάφραση των Εβδομήκοντα αποδίδεται ως “Γίγαντες” (Γεν. 6,4. Αριθμ. 13,33-34). Στα Χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας έχουν βρεθεί κείμενα και αποσπάσματα κειμένων που κάνουν λόγο για τον Ενώχ, ανάμεσα στα οποία είναι και το Βιβλίο των Γιγάντων, το οποίο διαβαζόταν ευρύτατα (μεταφρασμένο σε διάφορες γλώσσες) στη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία.

Οι “γίγαντες”, στο αποκαλυπτικό αυτό έργο αναφέρονται ως απόγονοι των πεπτωκότων αγγέλων και των θυγατέρων των ανθρώπων, όπως άλλωστε και στο ίδιο το απόκρυφο βιβλίο του Ενώχ, το οποίο στο σημείο αυτό εμφανίζεται να υπομνηματίζει το 6ο βιβλικό κεφάλαιο της Γενέσεως.

Γεν. 6,1-6 (σύμφωνα με το αρχαίο κείμενο της Μετάφρασης των εβδομήκοντα):

1 Και εγένετο ηνίκα ήρξαντο οι άνθρωποι πολλοί γίνεσθαι επί της γης, και θυγατέρες εγενήθησαν αυτοίς. 2 ιδόντες δε οι υιοί του θεού τας θυγατέρας των ανθρώπων ότι καλαί εισιν, έλαβον εαυτοίς γυναίκας από πασών, ων εξελέξαντο. 3 και είπεν κύριος ο θεός Ου μη καταμείνη το πνεύμά μου εν τοις ανθρώποις τούτοις εις τον αιώνα δια το είναι αυτούς σάρκας, έσονται δε αι ημέραι αυτών εκατόν είκοσι έτη. 4 οι δε γίγαντες ήσαν επί της γης εν ταις ημέραις εκείναις και μετ̓ εκείνο, ως αν εισεπορεύοντο οι υιοί του θεού προς τας θυγατέρας των ανθρώπων και εγεννώσαν εαυτοίς, εκείνοι ήσαν οι γίγαντες οι απ’ αιώνος, οι άνθρωποι οι ονομαστοί. 5 Ιδών δε κύριος ο θεός ότι επληθύνθησαν αι κακίαι των ανθρώπων επί της γης και πας τις διανοείται εν τη καρδία αυτού επιμελώς επί τα πονηρά πάσας τας ημέρας, 6 και ενεθυμήθη ο θεός ότι εποίησεν τον άνθρωπον επί της γης, και διενοήθη.

Παραθέτω και δυο ιστότοπους που μιλανε αναλυτικότερα για τις ανακαλύψεις των σκελετών και για την ύπαρξη γιγάντων .

Η Κιβωτός του Νώε ήταν, σύμφωνα με όσα περιγράφονται στο βιβλίο της Γένεσης της Βίβλου, μεγάλη κιβωτός την οποία διέταξε στο Νώε ο Θεός να κατασκευάσει λόγω του μεγάλου κατακλυσμού που επρόκειτο να φέρει. Σύμφωνα με τη Βίβλο ο Θεός ευχαριστήθηκε από το πόσο δίκαιος ήταν ο Νώε και αποφάσισε να εκλέξει αυτόν ως σωτήρα του ανθρωπίνου είδους αλλά και των άλλων ειδών ζωής από το μεγάλο κατακλυσμό. Μήνυσε στο Νώε να κατασκευάσει μια κιβωτό με τετράγωνα ξύλα και να την ασφαλτώσει από μέσα και από έξω.

Συγκεκριμένα η βίβλος αναφέρει τριακοσίων πήχεων το μήκος της κιβωτού και πεντήκοντα πήχεων το πλάτος και τριάκοντα πήχεων το ύψος αυτης· Επισυνάγων ποιήσεις την κιβωτων και εις πηχυν συντελέσεις αυτήν άνωθεν· την δε θύραν της κιβωτού ποιήσεις εκ πλαγίων· κατάγαια διώροφα και τριώροφα ποιήσεις αυτήν (Γένεσις ΣΤ’ 15-16). Μέσα σε αυτή τη κιβωτό ο Νώε έβαλε την οικογένειά του, τη γυναίκα του και τους τρεις γιους του (Σημ, Χαμ και Ιάφεθ) με τις γυναίκες τους καθώς και ζευγάρια από όλα τα ζώα της υφηλίου (Γένεσις ΣΤ’-Ζ’). Μετά από τον κατακλυσμό και τον αφανισμό του διεφθαρμένου γένους των ανθρώπων, η κιβωτός προσάραξε στην κορυφή του όρους Αραράτ.

Το παρακάτω ντοκυμαντέρ είναι αποκαλυπτικό.

loading...

14 thoughts on “Ποια η αλήθεια που μας κρύβουν για την Παλαιά Διαθήκη; (βίντεο)

  1. Η Π. Διαθήκη είναι η ιστορία και μυθολογία των Εβραίων και αποτελεί τα τρία τέταρτα ( 3/4 ) της Αγίας Γραφής.

    Καθημερινά στους ναούς μας δοξολούνται Εβραίοι βασιλείς, γενάρχες,
    "προφήτες".
    Ο λαός του Ισραήλ κατά την Α. Γραφή του είναι "περιούσιος" (εκλεκτός).

    Αγία Γραφή χωρίς Π.Δ. δεν γίνεται.

    Ο Ιησούς στην "Επί του Όρους Ομιλία" Ματθαίος 5 – 17, 18, επικυρώνει την σπουδαιότητα της Π.Δ.
    Επίσης στο κατά Ιωάννη 5 – 39 προτρέπει τους πιστούς στην μελέτη
    της Π.Δ.

    Ματθαίος κεφ. 5 Επί του Όρους Ομιλία

    17 Μη νομίσετε ότι ήλθα να καταλύσω τον νόμον του Μωϋσέως ή την διδασκαλίαν των προφητών. Δεν ήλθα να καταλύσω αυτά, αλλά να τα τηρήσω, να τα εκπληρώσω και να τα ολοκληρώσω εις ένα τέλειον νόμον.

    18 Διότι σας διαβεβαιώ με πάσαν επισημότητα, ότι έως ότου υπάρχη ο ουρανός και η γη, ούτε ένα γιώτα η ένα κόμμα, δεν θα παραπέση από τον νόμον, μέχρι την στιγμήν που όλα θα επαληθεύσουν και θα πραγματοποιηθούν εις την ζωήν και το έργον μου.

    Ιωάννης κεφ. 5
    39 Λοιπόν, σεις πρέπει να ερευνάτε τας Γραφάς και να συλλαμβάνετε τα βαθύτερα αυτών νοήματα, διότι και σεις οι ίδιοι πιστεύετε ότι με την έρευναν και την πίστιν εις αυτάς θα έχετε ζωήν αιώνιον. Και αυταί ακριβώς αι Γραφαί είναί που μαρτυρούν δι' εμέ.

    (Προφανώς εννοεί ο Ιησούς τα εβραϊκά ιερά κείμενα, την Π. Διαθήκη, αφού η Καινή δεν είχε ακόμα γραφεί.)

    Από τα παραπάνω αποσπάσματα της Αγίας Γραφής (τα λόγια δηλαδή του Ιησού),
    αποδεικνύεται η πλήρης και ανεπιφύλακτη αποδοχή από τον Ιησού της ιουδαϊκής θρησκείας.

    Άλλωστε ο Ιησούς, ως πιστός Ιουδαίος, προσευχόταν στην Συναγωγή
    και υπέστη περιτομή, την οποία οι Χριστιανοί αναγνωρίζουν και εορτάζουν
    ως …… πνευματικό γεγονός την 1η Ιανουαρίου.

  2. https://www.pare-dose.net/5326

    Γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει η Παλαιά Διαθήκη;

    http://www.pare-dose.net/3129#ixzz4hw0HyJIQ

    «Αγία Γραφή»: Το μεγαλύτερο παραμύθι τού κόσμου –
    Η Βίβλος τού μίσους, τής κτηνωδίας και τής πλαστογραφίας …

    «Οσάκις διαβάζουμε τις άσεμνες εικόνες, τις φιλήδονες ακολασίες, τις σκληρές και αισχρές εκτελέσεις, την αδιάλειπτη μνησικακία και εκδικητικότητα, με τις οποίες είναι γεμάτη η Βίβλος, θα ήταν πιο συνεπές να την ονομάσουμε βιβλίο ενός δαίμονα παρά ενός θεού. Είναι μια ιστορία της κακίας που έχει χρησιμοποιηθεί για τη διαφθορά και αποκτήνωση της ανθρωπότητας. Ειλικρινά αηδιάζω με αυτήν, όπως αηδιάζω με όλα τα σκληρά πράγματα».
    Tom Paine (Άγγλος συγγραφέας)

    https://www.youtube.com/watch?v=RxTCrIGVYoc

    ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ-Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

    Ζαχαρίας κεφ Θ, εδάφιο 13-14: ..
    «και εξεγείρω τα τέκνα σου Σιών επί τα τέκνα των Ελλήνων… και Κύριος εσταί επ’αυτους και εξεέυσεται ως αστραπή βόλι… και καταναλωσουσιν αυτούς και καταχωσουσιν αυτούς εν λιθοις σφενδόνης, και εκπιονται αυτούς ως οινον… »… και θα γενισουν με το αίμα των Ελλήνων φιάλες…

    (Κατά τον Ζαχαρια…μετάφραση :
    και θα εξεγείρω τα παιδιά σου Σιών ενάντια στα παιδιά των Ελληνων…και τα παιδιά σου θα συντρίψουν τους Έλληνες με πέτρες από τις σφεντόνες τους και θα τους πιουν το αίμα σαν κρασί

    Πολλά από αυτά τα ακούμε ακόμα και σήμερα στην εκκλησία με τη μορφή ψαλμών.

    Ο Ελληνικός λαός έχει πέσει σε ένα ιστορικό λήθαργο σε μια αφασία οπού ενώ όλα είναι μπροστά του δε μπορεί να τα αντικρύσει.)

  3. ΡΕ ΚΑΡΙΟΛΗ ΓΑΜΑΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΝΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ? ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΥΛΕΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΟΥ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝΕ ΚΑΡΙΟΛΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑΧΩΒΑΣ ΩΡΑΙΑ ΜΕ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΣΟΥ. ΚΑΛΑ ΕΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΜΙΑ 200ΑΡΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΕΙΝΑΤΕ ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΡΕ ΜΟΥΝΟΧΥΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ? ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΜΕ ? ΠΑΝΕ ΝΑ ΣΕ ΓΑΑΜΙΣΟΥΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΒΟΥΔΙΣΤΕΣ ΟΤΙ ΤΡΑΒΑΕΙ Η ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΑ ΣΟΥ ΡΕ ΓΑΗΜΕΝΕ ΡΕ ΓΑΗΜΕΝΕ ΣΚΟΤΟΜΑ ΜΕ ΠΑΛΟΥΚΙ ΣΥΟΝ ΚΩΛΟ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΚΑΡΦΟΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΚΑΡΙΟΛΗ ΝΑ ΣΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΒΑΘΕΙΑ. ΑΝΤΕ ΓΑΗΣΟΙΥ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΥΣΤΙΕΣ ΣΟΥ ΠΟΡΔΟΠΕΤΑΓΜΑ ΓΑΗΜΕΝΟ.ΤΡΑΒΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΔΕΚΑΡΙΚΟ ΠΑΛΙΟΑΡΧΙΔΙ.

  4. Ματθαίος κεφ. 5 (Επί του Όρους Ομιλία)

    17 Μη νομίσετε ότι ήλθα να καταλύσω τον νόμον του Μωϋσέως ή την διδασκαλίαν των προφητών. Δεν ήλθα να καταλύσω αυτά, αλλά να τα τηρήσω, να τα εκπληρώσω και να τα ολοκληρώσω εις ένα τέλειον νόμον.

    18 Διότι σας διαβεβαιώ με πάσαν επισημότητα, ότι έως ότου υπάρχη ο ουρανός και η γη, ούτε ένα γιώτα η ένα κόμμα, δεν θα παραπέση από τον νόμον, μέχρι την στιγμήν που όλα θα επαληθεύσουν και θα πραγματοποιηθούν εις την ζωήν και το έργον μου…

    Ζαχαρίας κεφ Θ, εδάφιο 13-14: ..
    «και εξεγείρω τα τέκνα σου Σιών επί τα τέκνα των Ελλήνων… και Κύριος εσταί επ’αυτους και εξεέυσεται ως αστραπή βόλι… και καταναλωσουσιν αυτούς και καταχωσουσιν αυτούς εν λιθοις σφενδόνης, και εκπιονται αυτούς ως οινον… »… και θα γενισουν με το αίμα των Ελλήνων φιάλες…

    Ο Κύριος είναι μέγας «φιλέλλην», έχει δε, μια ολοφάνερη «εκτίμηση» στους Κρήτες…
    – «Έτσι λέει ο Κύριος ο Θεός: “Δείτε, εγώ θα απλώσω το χέρι μου ενάντια στους Κρήτες, και θα αποκόψω τούς Χερεθαίους, και θα αφανίσω το υπόλοιπο των λιμανιών τής θάλασσας”» (Ιεζεκιήλ, 25: 16).
    – «Ο λόγος τού Κυρίου είναι εναντίον σας, Χαναάν, γη των Φιλισταίων• και θα σε αφανίσω, ώστε να μη υπάρχει κάποιος που να κατοικεί. Και η Κρήτη θα είναι κατοικίες και σπηλιές βοσκών, και μάντρες προβάτων» (Σοφονίας, 2: 5-6).
    – «Θα καθαιρέσω την υπερηφάνεια των Φιλισταίων. Και θα αφαιρέσω το αίμα τους από το στόμα τους, και τα βδελύγματά τους από μέσα από τα δόντια τους… Θα πατήσω σαν τόξο μου τον Ιούδα. Το τόξο θα το γεμίσω με τον Εφραΐμ, και θα ξεσηκώσω τους γιους σου, Σιών, εναντίον των γιων σου, Ελλάδα…» (Ζαχαρίας, 9: 6-7 & 13).

    Για κάποιον που διαθέτει ελάχιστο κριτικό πνεύμα και σκέψη, που δεν χειραγωγείται ως «πρόβατο» και που δεν έχει κάποιο συμφέρον, η ανάγνωση ελάχιστων μόνο χωρίων τής Αγίας Γραφής είναι αρκετή, είτε για να τον κάνει να ψάχνει μέρος να πάει να ξεράσει, είτε να τον κάνει να κρατάει την κοιλιά του από τα γέλια. Γιατί η Αγία Γραφή δεν είναι τίποτε άλλο από ένα συνονθύλευμα κακογραμμένων και πλαστογραφημένων βιβλίων, όπου κυριαρχεί η γελοιότητα, η ανηθικότητα, το αίμα και το σπέρμα.

  5. ΟΤΙ ΓΡΑΦΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΡΙΟΛΗ ΠΟΡΔΟΠΕΤΑΜΑ ΜΟΥΝΟΧΥΜΑ ΓΙΑΧΩΒΑ ΠΑΛΙΟΑΡΧΙΔΙ 9;10

  6. Με τον όρο Αγία Γραφή αναφερόμαστε στο σύνολο των θεόπνευστων βιβλίων της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης[1] που αποτελούν την γραπτή πηγή της Θείας Αποκαλύψεως[2] και της ιστορίας της προετοιμασίας και εκπληρώσεως της ενανθρώπησης του Μεσσία Ιησού Χριστού[3].

    Στην Αγία Γραφή αναφερόμαστε και με τους όρους Ιερά Γραφή, Γραφές ή Ιερές Γραφές[4], Άγιες Γραφές[5], Γραφή, Βίβλος (αντιδάνειο από την ελληνική λέξη βιβλία)[6], ενώ η ίδια η Καινή Διαθήκη χρησιμοποιεί τη ραβινική έκφραση "γραφαί άγιαι" (Ρωμ 1,2) και "Ιερά γράμματα" (Β' Τιμ 3,15)[7].

    Επίσης, η Αγία Γραφή λέγεται και Διαθήκη. Η λέξη διαθήκη είναι παράγωγος του ρήματος διατίθημι που σημαίνει μεταξύ άλλων διευθετώ κάτι με αμοιβαία συμφωνία ή διαθέτω την περιουσία μου με συμφωνία. Η αντίστοιχη εβραϊκή λέξη berith σημαίνει κατά περίπτωση "τέμνω-τεμαχίζω" ή και "εκλέγω-ορίζω"[8]. Συνεπώς, ο όρος "Διαθήκη", χρησιμοποιείται στη βιβλική γλώσσα "ως συμφωνία μεταξύ του θεού..και των ανθρώπων…καθ' ην ο μεν θεός υπέσχετο την προστασίαν και τας δωρεάς Του, οι δε άνθρωποι ανελάμβαναν την υποχρέωσιν να συμμορφωθούν προς το θέλημα Του"[9].

    Η Αγία Γραφή διαιρείται σε δύο μεγάλα μέρη, την Παλαιά Διαθήκη η οποία περιέχει τα προ Χριστού, θεόπνευστα βιβλία, του Μωϋσή, των προφητών και των άλλων συγγραφέων, και στην Καινή Διαθήκη η οποία περιλαμβάνει τα έργα των Αποστόλων, από το κατά Ματθαίον Ευαγγελίου μέχρι και της Αποκάλυψης, του ευαγγελιστή Ιωάννη[10]. Από απόψεως χρονικής διαρκείας κατά την οποίαν γράφτηκαν οι δύο Διαθήκες, τα μεν βιβλία της Π.Δ. γράφτηκαν από τον 13ο[11] μέχρι και τον 2ο π.Χ. αιώνα, ενώ αυτά της Κ.Δ. γράφτηκαν κατά τον πρώτο μετά Χριστό αιώνα[12]. Η Ορθόδοξη Αγία Γραφή περιλαμβάνει συνολικά 76 βιβλία:

  7. 49 βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης
    1.Γένεσις 2.Έξοδος 3.Λευιτικόν 4.Αριθμοί 5.Δευτερονόμιον 6.Ιησούς του Ναυή 7.Κριταί 8.Ρουθ 9.Α' Βασιλειών 10.Β' Βασιλειών 11.Γ' Βασιλειών 12.Δ' Βασιλειών 13.Α' Παραλειπομένων 14.Β' Παραλειπομένων 15.Α' Έσδρας 16.Β' Έσδρας 17.Νεεμίας 18.Εσθήρ 19.Ιουδίθ 20.Τωβίτ 21.Α' Μακκαβαίων 22.Β' Μακκαβαίων 23.Γ' Μακκαβαίων 24.Ψαλμοί 25.Ιώβ 26.Παροιμίαι 27.Εκκλησιαστής 28.Άσμα Ασμάτων 29.Σοφία Σολομώντος 30.Σοφία Σειράχ 31.Ωσηέ 32.Αμώς 33.Μιχαίας 34.Ιωήλ 35.Οβδιού 36.Ιωνάς 37.Ναούμ 38.Αββακούμ 39.Σοφονίας 40.Αγγαίος 41.Ζαχαρίας 42.Μαλαχίας 43.Ησαΐας 44.Ιερεμίας 45.Βαρούχ 46.Θρήνοι 47.Επιστολή Ιερεμίου 48.Ιεζεκιήλ 49.Δανιήλ
    27 βιβλία της Καινής Διαθήκης
    50.Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον 51.Κατά Μάρκον Ευαγγέλιον 52.Κατά Λουκάν Ευαγγέλιον 53.Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιον 54.Πράξεις των Αποστόλων55.Προς Ρωμαίους 56.Προς Κορινθίους Α' 57.Προς Κορινθίους Β' 58.Προς Γαλάτας 59.Προς Εφεσίους 60.Προς Φιλιππησίους 61.Προς Κολοσσαείς 62.Προς Θεσσαλονικείς Α' 63.Προς Θεσσαλονικείς Β' 64.Προς Τιμόθεον Α' 65.Προς Τιμόθεον Β' 66.Προς Τίτον 67.Προς Φιλήμονα 68.Προς Εβραίους 69.Επιστολή Ιακώβου 70.Επιστολή Πέτρου Α' 71.Επιστολή Πέτρου Β' 72.Eπιστολή Ιωάννου Α' 73.Eπιστολή Ιωάννου Β' 74.Eπιστολή Ιωάννου Γ' 75.Επιστολή Ιούδα 76.Αποκάλυψις Ιωάννου

  8. Το Σύμβολο της Πίστης της συνόδου της Κωνσταντινούπολης (Β΄ Οικουμενική Σύνοδος) αποτελεί το κατεξοχήν δογματικό σύμβολο της Αληθείας για την Ορθόδοξη Εκκλησία και την επιτομή της σαφούς σχέσεως μεταξύ των προσώπων της Αγίας Τριάδος. Διαμορφώθηκε από τις δύο πρώτες Οικουμενικές Συνόδους, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι αιρέσεις των Αρειανιστών, με τους διαφόρους εκπροσώπους της, καθώς και των Πνευματομάχων, οι οποίοι αρνούνταν της φυσική θειότητα του Λόγου και του Αγίου Πνεύματος. Έτσι αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Εκκλησίας, στο οποίο αποτυπώνεται με τρόπο περιεκτικό, η ορθόδοξη πίστη στον Άγιο Τριαδικό Θεό, την Ενανθρώπιση του Θεού Λόγου και την Θεία Οικονομία.

    Το σύμβολο της Νίκαιας-Κωνσταντινούπολης, απαρτίζεται εκ των πρώτων πέντε άρθρων από το δογματικό σύμβολο της Νίκαιας, ενώ τα υπόλοιπα επτά προέρχονται εκ της συνόδου της Κωνσταντινουπόλεως. Επικυρώθηκε από από τη Δ΄ Οικουμενική Σύνοδο, αλλά και υπό των τριών τελευταίων και απέβη «σεπτόν τε και οικουμενικόν της Πίστεως Σύμβολον»[1] και ο «αυθεντικότατος και επισημότατος όρος πίστεως και το αλάθητον κριτήριον και ο απλανής και ακριβής γνώμων της Ορθοδοξίας»[2]. Το Σύμβολο της Πίστεως Νικαίας-Κωνσταντινουπόλεως χρησιμοποιήθηκε βαθμηδόν ως βαπτιστήριο σύμβολο στην εκκλησιαστική πράξη, ενώ από τον 4ο αιώνα ήδη συμπεριελήφθη «εις τα συνοδικά γενικού και υποχρεωτικού χαρακτήρος σύμβολα δια πάντας τους βεβαπτισμένους χριστιανούς»[3], το οποίο ισχύει μέχρι και σήμερα.

    Το σύμβολο χρησιμοποιείται στη Θεία Λειτουργία, στη Λειτουργία των βαπτισμένων, τη διδαχή και το εν γένη χριστιανικό βίο και αποτελεί τον «απόλυτο κανών της ορθοδόξου δογματικής πίστεως»[4].

  9. ΝΑ ΞΕΡΝΑΣ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΟ ΜΑΛΑΚΑ ΠΙΘΗΚΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΚΑΤΟΜΟΥΤΡΟ

  10. Δεν θελει πολυ μυαλο να καταλαβετε οτι το ξυπνηστε ρε του Φιλιππα του καθηγητη που μαθαινει γραμματα στα παιδια απο παλια παριστανει διαφορους τυπους μια με το Χριστο μια με τους αθεους σατανολατρες κ.τ.λ για να βριζοσαστε και να γελαει εχει μεινει μονος του χωρις σχολιαστες και αρθρογραφους επειδη πολλα αξιολογα ατομα που εγραφαν εδω τον εγκατελειψαν προ πολλου και εμεινε μονο ο ψευτοπατερακης ο ταραρομ η πατρινια και ο φιλιππας με το μορφεα να διωχνουν οποιον ανθρωπο σωστο παει να γραψει πεντε λογικα πραγματα γι αυτο μην δινεται καμια σημασια σε υβριστικα σχολια μονοι τους τα γραφουνε για να αλληλοβριζοσαστε.αν ηθελε ο Φιλιππας το μπλογκ δεν θα ειχε αυτη τη καταντια με τρια αρθρα απο το πρωι ως το αλλο πρωι

  11. ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΑΝΑΜΜΑ ΣΤΟ ΤΖΑΚΙ.

  12. αϊντα γαμηθειτε με τις διαθηκες σας σκατοεβραιοι γαμω το μουνι της μανας σας

  13. προς τον Ανώνυμος12 Αυγούστου 2018 – 9:24 μ.μ.
    αντι να καθεσαι και να βριζεις σαν βλαμμενος, μπορεις παντα να κατσεις τον κωλο σου και να ψαξεις αν αυτα που γραει ο αλλος πιο πανω ειναι αληθεια ή οχι και μην αποδεικνυεις οτι εισαι οντως ηλιθιος.!

  14. Η παλαιά διαθήκη είναι ένα πορνογράφημα και η μυθολογία των εβραίων που έγινε
    η βάση στην καινή διαθήκη και το λεπρό τέκνο αυτού, τον εβραιοχριστιανισμό.

Comments are closed.