Ο Σταλινοπαράφρων του ΥΠΕΞ

Η χθεσινή ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, δηλαδή η ουσιαστική κήρυξη ψυχρού πολέμου κατά της Ρωσίας, αποτελεί δυστυχώς για την κακότυχη τούτη χώρα το πιο επίσημο ιατρικό πιστοποιητικό της διανοητικής κατάστασης του Σταλινοπαράφρονος αρχηγού της «συγκυβερνώσας Κίνησης Πράττω»
[1] εν μηνί Αυγούστω[2] και σε 35 μόλις βαθμούς Κελσίου υπό σκιάν (όχι της ΕΕ και του ΝΑΤΟ αυτή τη φορά). Τα πρώτα εν θερμώ προειδοποιητικά πυρά, παρμένα εμφανώς από το πνευματικό οπλοστάσιο του δικηγόρου του Κοτζιά κυρίου Φαήλου Κρανιδιώτη («σύντροφος εν όπλοις») φανταζόμαστε ότι οσονούπω θα συνεπικουρηθούν από τους κούφιους κανονιοβολισμούς του ναυάρχου εν επιστρατεία κυρίου Μαντζουράνη ‒ισόκυρου του προμνησθέντος νομικοπολιτικού αγλαΐσματος‒, και με, ως εκ του modus operandi του ανδρός αναμενόμενες, δεσμεύσεις των λογαριασμών του Λαβρόβ στις ελληνικές τράπεζες κ.λπ. ‒ εν ανάγκη με τη συνδρομή της νυν ηγεσίας του Αρείου Πάγου.

Ο αρχηγός της χοντροκέφαλης συγκυβερνώσας παράγκας «Πράττω» μετά την αποπομπή, ακόμη και από αυτή την κυβέρνηση, των ίσης ή και χειρότερης αξίας συνεργατών του πραττηριούχων κ.κ. Τόσκα και Καπάκη (όμοιος ομοίω… κ.λπ.), επιτίθεται τώρα στη Μόσχα, με μοναδικά του όπλα την πείρα του ως συμ-πράττοντος των καθεστώτων Χόνεκερ και Γιαρουζέλσκι, άντε και μερικές κατά φαντασίαν καθηγεσίες –πολυκαθηγητής γαρ‒ όπως λ.χ. εκείνες της Οξφόρδης και του Χάρβαρντ. (Όπως λέμε «Ο Καραγκιόζης αστροναύτης»). Κλείνοντας θυμίζουμε ότι τις διαδηλώσεις του συνδικάτου «Αλληλεγγύη», σύμφωνα με τον προπαγανδιστή Κοτζιά στο ανεξίτηλα επαίσχυντο βιβλίο του Η Πολωνία κι Εμείς, οργάνωναν Αμερικανοί πράκτορες. Όπως τώρα τα δικά μας εθνικιστικά συλλαλητήρια υποκινούν Ρώσοι πράκτορες. Πράκτορες παντού βλέπουν οι πράττοντες. Όπερ έδει δείξαι.

(Για τον ιστορικό του μέλλοντος: Κάποτε είναι βέβαιο ότι ο περί ού ο λόγος θα δηλώσει: «Έκανα κάτι ανοησίες, αλλά κατ’ εντολήν του Τσίπρα» ‒ σύμφωνα με τη γνωστή δήλωσή του στον Spiegel).

[*] Η γελοιογραφία είναι του Δημήτρη Χαντζόπουλου από την Καθημερινή.





[1] Ενώ σχεδόν εκατό άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους στο Μάτι, με τον πιο φρικτό τρόπο, ο Κοτζιάς εξέδιδε μαζί με τους ομόθυμούς του Τόσκα και Καπάκη την ανακοίνωση της «συγκυβερνώσας»: https://pratto.gr/2018/08/02/anakoinwsi-politikis-grammateias-pratto-3/

[2] Την ώρα της κορύφωσης της φρίκης ο παλαιός συνεργάτης του Μάνφρεντ Μπουρ (του «Ελαφοπόδαρου» της Στάζι) έστελνε σε δημοσιογράφους το παρακάτω Νερώνειο SMS: «Ο Αύγουστος χαμογελά χαϊδεύοντας τα αστέρια των ουρανών, θέλει να ακούει το γέλιο των παιδιών, να ατενίζει την ελπίδα χαραγμένη στο πρόσωπό μας. Καλό μήνα μας εύχεται με λάμψη πονηρή στα μάτια του».

Πηγή: The Athens Review of Books

loading...