Ένα βήμα πιο κοντά στην σύγκρουση με την Τουρκία: Η Αθήνα ανέστειλε τα ΜΟΕ – Οι ΗΠΑ μας ενθαρρύνουν για «σκληρή» γραμμή

Η ελληνική πλευρά αποφάσισε την διακοπή των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία μέχρι νεωτέρας για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους λόγω της συνεχούς αιχμαλωσίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Φυσικά αυτό δεν θα γίνονταν ποτέ χωρίς αμερικανική ενθάρρυνση και φαίνεται πως οι ΗΠΑ ζητούν από την Ελλάδα «σκληρή γραμμή». Το ζήτημα είναι όμως να μας στηρίξουν και επί του πρακτέου αν τα πράγματα περάσουν στο «κόκκινο» στάδιο.

Σύμφωνα με έγγραφο του ΓΕΕΘΑ που διανεμήθηκε την περασμένη εβδομάδα σε όλα τα Γενικά Επιτελεία, δίνεται η εντολή για διακοπή των ΜΟΕ.

Η αναστολή δεν αφορά μόνο την μη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και κατά την διάρκεια μεγάλων θρησκευτικών εορτών, αλλά και την παύση ανταλλαγής επισκέψεων σε επίπεδο διοικητών και επικεφαλής σχηματισμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά και την πραγματοποίηση κοινών γυμνασίων υπό συμμαχικό καπέλο.

Αυτό βέβαια δεν θα γινόταν εάν δεν το επέτρεπαν οι ΗΠΑ ή μάλλον αν δεν το ζητούσαν κιόλας.

loading...

2 thoughts on “Ένα βήμα πιο κοντά στην σύγκρουση με την Τουρκία: Η Αθήνα ανέστειλε τα ΜΟΕ – Οι ΗΠΑ μας ενθαρρύνουν για «σκληρή» γραμμή

  1. ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ………Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΟΣ Ο ΕΡΤΟΓΑΝ…….ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ…….ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΡΥΣΑΦΙ………ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ…..ΠΡΟΣΟΧΗ.

  2. αχουουουουου τι παθαμεεεεε

Comments are closed.