Τα τελευταία λόγια του Μακέιν: Να μην μπερδεύουμε τον πατριωτισμό με φυλετικές αντιπαλότητες

«Μην απελπίζεστε από τις σημερινές δυσκολίες» επισημαίνει στο μεταθανάτιο μήνυμα του ο Τζον Μακέιν.

Το μήνυμα ανέγνωσε ο εκπρόσωπος του εκλιπόντα γερουσιαστή, Ρικ Ντέιβις.

«(Εμείς οι Αμερικανοί) αποδυναμώνουμε το μεγαλείο μας όταν μπερδεύουμε τον πατριωτισμό μας με φυλετικές αντιπαλότητες που έχουν γεννήσει μνησικακίες, μίσος και βία σε κάθε γωνιά του πλανήτη», αναφέρει στο μεταθανάτιο μήνυμά του ο Μακέιν.

«Το αποδυναμώνουμε ότι κρυβόμαστε πίσω από τείχη, αντί να τα γκρεμίζουμε, όταν αμφισβητούμε τη δύναμη των ιδανικών μας, αντί να τα εμπιστευτούμε να είμαστε η σπουδαία δύναμη για αλλαγή που πάντα ήμασταν», τονίζει.

«Η ζωή με αντάμειψε με φιλίες, αγάπη και περιπέτειες ακόμα και σε στιγμές που οι δυσκολίες έμοιαζαν αξεπέραστες» επισημαίνει στο μήνυμά του ο Μακέιν και συνεχίζει: «προσπάθησα να υπηρετήσω τη χώρα μας με τιμή. Έκανα λάθη, αλλά ελπίζω πως η αγάπη μου για την Αμερική θα αποτελέσει αντίβαρο εναντίον τους. Με έχετε ακούσει να λέω πως είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο. Νιώθω έτσι και τώρα που προετοιμάζομαι για το τέλος της ζωής μου. Αγάπησα όλη μου τη ζωή. Είχε εμπειρίες, περιπέτειες και φιλίες που φθάνουν για δέκα ζωές. Είμαι ευγνώμων. Όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, έχω μετανιώσει. Αλλά δεν θα άλλαζα καμία μέρα της ζωής μου, καλή ή κακή».

«Μην απελπίζεστε (Αμερικάνοι) από τις σημερινές δυσκολίες, αλλά να πιστεύετε πάντα στην προοπτική και το μεγαλείο της Αμερικής. Ποτέ δεν κρυβόμαστε από την Ιστορία. Την γράφουμε την Ιστορία», καταλήγει ο Μακέιν.

loading...

5 thoughts on “Τα τελευταία λόγια του Μακέιν: Να μην μπερδεύουμε τον πατριωτισμό με φυλετικές αντιπαλότητες

  1. ΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΒΑΜΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗ ΝΤΠ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ

  2. μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα και η μαλακια παει συννεφο

  3. είστε αδιόρθωτοι. λυπηρό για τη χώρα μας.

  4. ΦΤΑΝΕΙ Η ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ,ΑΦΟΥ ΔΕ ΠΙΑΝΕΙ!

  5. ΡΕ ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΗΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΒΙΜΒΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ GAY? ΙΣΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Comments are closed.