Αυτοί είναι οι νέοι Αρχηγοί σε ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστική

Κατόπιν απόφασης του ΚΥΣΕΑ, νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ματθαιόπουλος Βασίλειος και νέος αρχηγός της Αστυνομίας, ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ανδρικόπουλος Αριστείδης.Το «ευχαριστώ» του Πάνου Σκουρλέτη στους απερχόμενους αρχηγούς της Πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, με ανακοίνωση του ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες τους τον απερχόμενο Αρχηγό της Πυροβεστικής Αντιστράτηγο Σωτήρη Τερζούδηκαθώς και τον μέχρι πρότινος Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνο Τσουβάλα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, εκφράζει τις ευχαριστίες του στον απερχόμενο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Τσουβάλα Κωνσταντίνο και στον απερχόμενο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Τερζούδη Σωτήριο για τις σημαντικές υπηρεσίες που προσέφεραν στην Πολιτεία και την προσήλωσή τους στο υπηρεσιακό καθήκον τους.

Το βιογραφικό του νέου Αρχηγου της Πυροσβεστικής

Ο Βασίλης Ματθαιόπουλος αναλαμβάνει καθήκοντα αρχηγού της Πυροσβεστικής. Ο μέχρι πρότινος Υπαρχηγός Επιχειρήσεων Βασίλης Ματθαιόπουλος που προήχθη σε Αντιστράτηγο, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και βραβευμένος με πολλά μετάλλια και παράσημα, για τις υπηρεσίες του, σε όλη την διάρκεια της καριέρας του, έχοντας την διαχείριση μεγάλων πυρκαγιών που έπληξαν την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Γεννήθηκε το 1966, στην Καμενίτσα Γορτυνίας του Νομού Αρκαδίας. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το έτος 1987 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας το 1992 με το βαθμό του Ανθυποπυραγού. Το 2006 φοίτησε στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε στο 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Πειραιά, στο Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά, στην 1η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών, (ΕΜΑΚ), στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Βυτίνας, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρίπολης και επί σειρά ετών στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιάτου.

Το 2011 τοποθετήθηκε ως Διοικητής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου. Tο 2012 τοποθετήθηκε ως Πύραρχος Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κορινθίας. Το 2015 προήχθη στο βαθμό του Αρχιπυράρχου και τοποθετήθηκε ως Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας.

Το 2017 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και του ανατέθηκαν καθήκοντα Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων. Το 2018 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Υπαρχηγού Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πάντα μάχιμος ο Β. Ματθαιόπουλος, έχει λάβει μέρος, διαχειριστεί και συντονίσει πλήθος πυροσβεστικών επιχειρήσεων, αστικών, δασικών πυρκαγιών, εξειδικευμένων διασώσεων και συμβάντων μεγάλης έκτασης. Ειδικότερα κατά τα τελευταία έτη:

Ως Αρχιπύραρχος στις μεγάλες πυρκαγιές στην Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, το καλοκαίρι του 2015 και του 2016.

Ως Υποστράτηγος-Συντονιστής Επιχειρήσεων τέθηκε επικεφαλής στις μεγάλες πυρκαγιές της Ζακύνθου, Ζευγολατιού και Σοφικού Κορινθίας, στην ‘Αρλα Αχαΐας, στο Κρανίδι Αργολίδας και στις πυρκαγιές της Λακωνίας κατά την αντιπυρική περίοδο του 2017.

Προήχθη σε όλους τους βαθμούς κατ’ επιλογή και τιμήθηκε με διάφορα μετάλλια, παράσημα και διαμνημονεύσεις, μεταξύ άλλων, με τον ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα, τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής, το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα και το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής.

Αυτός είναι ο νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας

Ο Αριστείδης Ανδρικόπουλος μετά από τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, έγινε γνωστό ότι αναλαμβάνει τη θέση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πρόκειται για αξιωματικό που έχει υπηρετήσει σε σειρά νευραλγικών θέσεων στην ΕΛ.ΑΣ και ταυτόχρονα ένας από τους πρώτους συνδικαλιστές, για σειρά ετών, είναι ο νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, και μέχρι σήμερα υπαρχηγός, αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο οποίος επελέγη για να αντικαταστήσει στη θέση του Αρχηγού, τον Κωνσταντίνο Τσουβάλα, που βρέθηκε στη δίνη της πυρκαγιάς με τους 90 νεκρούς στο Μάτι.

Ο Αριστείδης Ανδρικόπουλος, γεννήθηκε στην Πάτρα το 1960. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Αρένων Πατρών το έτος 1978 και κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Αστυνομίας Πόλεων, το έτος 1982 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, το έτος 1988. Παρακολούθησε το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας το έτος 2000.

Υπηρέτησε ως Αξιωματικός σε μάχιμες Υπηρεσίες στις Γενικές Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων. Τον Απρίλιο του 2014 προήχθη στο Βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων.

Τον Αύγουστο του 2014 έως το 2015, τοποθετήθηκε ως Αναπληρωτής Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής και το Μάρτιο του 2015 έως το 2016, ως Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδος.

Έχει διατελέσει επί δώδεκα έτη Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως Α΄ Αντιπρόεδρος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.), καθώς και σε άλλα αξιώματα αυτής. Το 2002 εκλέχθηκε ως Αναπληρωτής Γενικού Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αστυνομικών (C.E.S.P.). Την 17/02/2016 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.

Την 21/01/2017 τοποθετήθηκε στη θέση του Υπαρχηγού του Σώματος. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων, που έχουν αποφοιτήσει από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας.

Η ΝΔ για τις αλλαγές σε ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστική: Βρίσκονται σε αποδρομή, οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο

«Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας. Όσο και αν επιχειρεί ο Πρωθυπουργός μέσα στην ταραχή του να διασωθεί απομακρύνοντας τους επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής, οι Έλληνες ξέρουν ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του βρίσκονται σε αποδρομή», αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της για τις αλλαγές στην ηγεσία των Σωμάτων Ασφαλείας.

«Φεύγοντας τακτοποιεί τους εναπομείναντες δικούς του ανθρώπους, επιλέγοντας με κομματικά κριτήρια την ηγεσία των σωμάτων ασφαλείας», καταλήγει στην ανακοίνωσή της το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Χριστοφιλοπούλου για τις αλλαγές σε Πυροσβεστική και ΕΛ.ΑΣ: Πριν λίγες μέρες δεν έφταιγε κανείς για την τραγωδία

«Πριν λίγες μέρες για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έφταιγε κανείς για την τραγωδία. Όλα τα είχαν κάνει τέλεια. Τώρα υπό την λαϊκή κατακραυγή φταίνε ο Τόσκας, ο Καπάκης και οι αρχηγοί των Σωμάτων» αναφέρει σε ανακοίνωση η υπεύθυνη Εσωτερικών & Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής, Εύη Χριστοφιλοπούλου για να προσθέσει: «Εις μάτην όμως νομίζουν ότι έτσι θα απαλλάξουν από τις ευθύνες τους τον κ. Τσίπρα και την ανίκανη Κυβέρνησή του. Έχουν τελειώσει. Απομένει η τυπική πράξη με την καταδίκη των πολιτών στις εκλογές».

loading...

1 thought on “Αυτοί είναι οι νέοι Αρχηγοί σε ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστική

  1. ανακυκλωση σκατου στο βοθρο του ΤΣΙΠΡΥΖΑ

Comments are closed.