Το συγκλονιστικό θαύμα Αγίου Φανουρίου στη Ρόδο

Ο Άγιος Φανούριος είναι αναμφίβολα μια άγια, σημαντική νεανική μορφή, που ξεχωρίζει με τον δικό του τρόπο ανάμεσα στους άλλους Αγίους της χριστιανοσύνης, γιατί δεν τιμάται απλώς σε μια μόνο ημε­ρομηνία, αλλά η πίστη των χριστιανών κά­νει συχνά τη γνωστή φανουρόπιτα.

Οι πιστοί συχνά επικαλούνται το όνομα του Αγίου Φανουρίου, ο οποίος έχει κάνει πολλά θαύματα. Ενα από τα πιο συγκλονιστικά έλαβε χώρα στη Ρόδο.

Σε μια περίοδο της ιστορικής ζωής της η Κρήτη ήταν υποδουλωμένη στους Λατίνους (1204 – 1669 μ.Χ.), που είχαν δικό τους Αρ­χιεπίσκοπο και γι’ αυτό προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να παρασύρουν τους κατοίκους του νησιού στον Καθολικισμό (Παπισμό).
Έτσι οι Λατίνοι πήρανε σαν καταπιεστι­κό μέτρο ενάντια στην Ορθοδοξία να μην επιτρέπουν να χειροτονούνται ιερείς στην Κρήτη, οπότε οι Κρητικοί αναγκάζονταν να μεταβαίνουν στο νησί Τσιρίγο (Κύθηρα) για να χειροτονηθούν ιερείς από Ορθόδοξο Αρχιερέα, που έδρευε εκεί.
Κάποια εποχή λοιπόν ξεκίνησαν απ’ την Κρήτη τρεις διάκονοι για το Τσιρίγο κι αφού χειροτονήθηκαν εκεί ιερείς, επέστρεφαν τρισευτυχισμένοι στο πολύπαθο τότε απ’ τη σκλαβιά νησί τους. Κατά κακή τους τύχη Αγαρηνοί πειρατές τους συνέλαβαν στο πέ­λαγος, τους μετέφεραν στη Ρόδο, όπου τους πώλησαν σε τρεις διαφορετικούς Αγαρηνούς αφέντες.

Η θέση των τριών ιερέων ήταν αξιοθρή­νητη κι όμως μια γλυκειά προσμονή ήλθε να γλυκάνει το πικρό παράπονό τους. Μάθα­νε πως στη Ρόδο ο Άγιος Φανούριος θαυματουργούσε και σ’ αυτόν στήριξαν τις ελ­πίδες τους κι ολοένα προσεύχονταν και τον επικαλούνταν ο καθένας τους ξεχωριστά, για να τους λυτρώσει απ’ την σκληρή αιχ­μαλωσία στους μιαρούς Αγαρηνούς. Ζήτησε, λοιπόν, ο κάθε ιερέας, χωρίς να συνεννοηθούν μεταξύ τους, απ’ τον αφέν­τη του, να του δώσει άδεια να μεταβεί στην εκκλησία για να προσκυνήσει την εικόνα του Αγίου Φανουρίου. Πήρανε κι οι τρεις τους μ’ ευκολία την άδεια, προσκύνησαν μ’ ευ­λάβεια την εικόνα του Αγίου βρέχοντας τη γη με τα δάκρυά τους γονατιστοί σαν προ­σεύχονταν και με όλη τη δύναμη της ψυχής τους παρακαλούσαν τον Άγιο Φανούριο να μεσολαβήσει για να γλυτώσουν πια απ’ τα χέρια των Αγαρηνών.

Αφού οι ιερείς αναχώρησαν, ανακουφι­σμένοι απ’ τον πόνο τους, ο Άγιος Φανού­ριος παρουσιάστηκε τη νύχτα και στους τρεις αφέντες τους και τους διέταξε να ελευ­θερώσουν τους σκλάβους ιερείς τους, δια­φορετικά θα τους τιμωρούσε σκληρά. Οι Αγαρηνοί όμως άρχοντες θεώρησαν την επέμ­βαση του Αγίου σαν κάποια μαγεία, γι’ αυ­τό αλυσόδεσαν τους σκλάβους τους κι άρ­χισαν να τους βασανίζουν με χειρότερο τρό­πο. Την άλλη όμως νύχτα ο Άγιος Φανούριος επενέβη πιο αποτελεσματικά, έλυσε τους τρεις ιερείς απ’ τα δεσμά τους και τους υ­ποσχέθηκε, πως θα τους ελευθέρωνε από τους Αγαρηνούς την άλλη μέρα. Φανερώ­θηκε και πάλι στους Αγαρηνούς και τους απείλησε αυτή τη φορά, πως αν δεν ελευθέρωναν το πρωί τους ιερείς, θα μεταχειρι­ζόταν σκληρά μέτρα γι’ αυτούς. Το άλλο πρωί οι Αγαρηνοί αισθάνθησαν την τιμωρία, γιατί έχασαν όλοι το φως τους και το κορμί τους έμεινε παράλυτο. Έτσι αναγκάσθησαν τότε να συμβουλευτούν τους συγγενείς τους, για να συζητήσουν το κα­κό που τους βρήκε. Όλοι δε οι άρχοντες αποφάσισαν να καλέσουν τους τρεις ιερείς, μήπως μπορούσαν να τους βοηθήσουν. Οι ιερείς την μόνη απάντηση που έδωσαν ήταν, πως αυτοί θα παρακαλούσαν τον Θεό τους κι Εκείνος θα αποφάσιζε.

Την τρίτη νύχτα παρουσιάστηκε πάλι ο Άγιος Φανούριος στους Αγαρηνούς και τους ανακοίνωσε πως αν δεν έστελναν οι τρεις άρχοντες γραπτώς στο ναό του τη συγκατάθεση τους για την απελευθέρωση των ιερέων, δεν θα ξανάβρισκαν πια την υ­γεία τους. Οι Αγαρηνοί τότε θέλοντας και μη έγραψαν το γράμμα που ζήτησε ο Άγιος Φανούριος και δήλωναν απερίφραστα, πως παραχωρούσαν, στους τρεις ιερείς την ελευ­θερία τους. Αυτές οι δηλώσεις τους κατατέ­θηκαν στον ιερό ναό του Αγίου. Πριν ακόμα επιστρέψει η αντιπροσωπεία των Αγαρηνών απ’ το ναό, οι τυφλοί και παράλυτοι άπιστοι έγιναν εντελώς καλά με το θέλημα του Αγίου. Οι πλούσιοι Αγαρηνοί έδωσαν στους τρεις ιερείς όλα τα έξοδα του ταξιδιού τους κι αυτοί πριν αναχωρή­σουν κατέφυγαν στην εκκλησία, και αφού ευχαρίστησαν τον Άγιο για την απελευθέ­ρωσή τους, αντέγραψαν πιστά την εικόνα του Αγίου Φανουρίου και την πήραν στην Κρήτη, όπου την τιμούσαν κάθε χρόνο με δοξολογίες και λιτανείες.

loading...

23 thoughts on “Το συγκλονιστικό θαύμα Αγίου Φανουρίου στη Ρόδο

  1. Ήθελα νάξερα αυτοί που διαχειρίζονται αυτό το blog τα διαβάζουν αυτά τα άρθρα ή ψαρέυουν και αυτοί σε θολά νερά .

  2. Το "Προϊόν του χριστιανισμού " (Περιλαμβανομένης και της ορντοντοξίας ελληναράδες μου )
    Από κοινωνικής, ψυχολογικής, και πάσης απόψεως, στα μέρη όπου επικράτη- σε ο Χριστιανισμός έκανε τα πάντα μαντάρα.
    Προέκυψαν:
    Άνευ προηγουμένου δεισιδαιμονία,
    πόνος, θλίψη, φόβος, τρόμος, αναχωρητισμός, ερημιτισμός,
    ενίοτε ευνουχισμός και στηλιτισμός,
    φόνος, καταστροφή, αθλιότητα, βασανιστήρια, αγραμματοσύνη, αντιεπιστημονικότητα, βρωμιά, απλυσιά, αρρώστια,
    αντιερωτισμός, μισογυνισμός, μυστικοκοπάθεια, νεύρωση, καχυποψία, μισαλλοδοξία, ενοχή, δυστυχία, εκμετάλλευση,
    αιρέσεις, εξοστρακισμοί, αφορισμοί, θρησκευτικοί και μη θρησκευτικοί πόλεμοι, εκατομμύρια αθώα θύματα και όλο το κακό συναπάντημα Τα πράγματα έγιναν τρισχειρότερα από ότι ήταν πριν! Όσον αφορά την ομοφυλοφιλία αυτή πάντα υπήρχε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη στα μικρά ποσοστά που η φύση ή η κοινωνική ζωή άφησε να υπάρχει. Ο Χριστιανισμός όμως με την αφύσικη ζωή και ηθική που επέβαλε κατέστρεψε τον ερωτισμό και επολλαπλασίασε την ομοφυλοφιλία.
    Νεοκλής Ρούσος Dr

  3. Τα άρθρα αυτά έχουν πολλά σχόλια γι αυτό τα…προωθεί ο διαχειριστής.Οσο πιο…κουλά είναι τόσο οι αντδράσεις φουντώνουν..!

  4. Τα Θαύματα είναι μια καλοστημένη Απάτη, γιατί είναι φανερό ότι το εκάστοτε ιερατείο, βασιζόμενο στην πνευματική ένδεια του λαού, τις προκαταλήψεις και τις δεισιδαιμονίες, τις οποίες δημιούργησε το ίδιο εντέχνως, ανέβασε σε τέτοιο βαθμό το επίπεδο ευπιστίας και αυθυποβολής του «ποιμνίου» του, ώστε να μπορεί να χωνεύει «αμάσητα» παραμυθάκια και τερατολογίες .
    Απάτη, για χάρη σ' αυτές τις ηλιθιότητες δημιουργήθηκαν στρατιές αγίων, που σήμερα «τρέφονται» με τάματα και δωρεές -και κοντά σ' αυτούς, τρέφονται (κυριολεκτικά όμως) και τα παράσιτα που διαιωνίζουν αυτές τις μπούρδες που τους περιβάλλουν από το υστέρημα απελπισμένων.

    Εκ πρώτης όψεως, η Χριστιανική απολογητική εμφανίζεται ως ρητορικό όργα­νο, δη­λα­δή όρ­­γανο του προφορικού και γραπτού λόγου, η χρήση του οποίου σκοπό έχει την αποσα­φήνιση, προ­βολή και απόδειξη της υπερ­τάτου και εξ απο­κα­λύψεως αληθείας των «θέ­σε­ων» της Χριστιανικής θρη­­σκείας και συνεπώς η αν­θρω­πό­τητα οφείλει να την αποδεχθεί και όχι να την διώκει. Στο βάθος και στην ου­σία της όμως, η Χριστια­νι­κή απο­λο­γη­τι­κή δεν είναι τίποτα άλ­λο παρά ένα κόλ­πο, μια σοφιστικοειδής (και όχι σοφι­στική) τε­χνι­κή η οποία χρησιμο­ποιεί διάφορα τεχνάσμα­τα, γενικολο­γί­ες, παραπ­λανη­τικές απαντήσεις, κόλπα και πα­ρό­λες, σο­φι­σ­τείες, τρικλοποδιές, εντυ­πώσεις, μορφα­σμούς, διάφορα σχή­μα­τα λόγου, μπερ­δέματα, κατάργηση ή δια­στρο­φή της λο­γι­κής με λογικά σφάλματα και άλματα, συσκότιση της Ιστορίας, παρα­ποί­η­ση γεγο­νό­των και δεδο­μέ­νων, κλπ.

  5. Ειναι γεγονος πια οτι το ξυπνηστε ρε
    εχει γραμμη να μαλωνουν αναμεταξυ
    τους οι Ελληνες να γελαει ο διαχειριστης και να τα οικονομαει απο
    τις διαφημισεις
    οποιοι συνεχιζουν να γραφουνε και να μαλωνουνε ειναι λιαν επιεικως ηλιθιοι

  6. Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΓΕΛΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΑ.ΤΩΡΑ ΑΝ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ,ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ.

  7. ΒΟΖΟ! ΕΜΕΙΣ…ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ… "ΒΓΑΛΑΜΕ" ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΑ. "ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ" ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΦΥΣΙΚΑ! ΕΣΥ ΠΟΙΟ ΠΡΑΜΑ ΨΗΦΙΣΕΣ? ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ???? "ΕΜΕΙΣ" ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ "ΚΑΠΩΣ" ΤΑ ΜΑΤΙΑ! ΚΟΙΤΑ "ΜΗΠΩΣ" ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ "ΜΕΡΙΚΕΣ" ΦΟΡΕΣ!!!

  8. Συγχαρητήρια Γιώργο, τα είπες όλα με την τετράγωνη λογική σου!
    Το δε σάιτ είναι προφανές ότι ανεβάζει άρθρα όχι προς ενημέρωση,
    αλλά εκεί που πέφτουν τα πολλά κλικ.

    Αλλά δεν είναι και ευκολο να απαντήσεις ευγενικά σε κάποιον που επιμένει
    ότι η απαλευθέρωση τον στρατιωτικών μας ήταν θαυμα της παναγίας!!!
    Μα το λένε και οι σάπιοκυλειές αυτό με τα μαυρα φουστάνια!

  9. ************************************************
    Συμφωνώ απολύτως. Πριν εμφανισθεί ο Χριστιανισμός η ζωή των ανθρώπων ήταν παραδεισένια.

    Ενδεικτικά παραδείγματα για την ζωή στην αρχαία Ελλάδα:
    1) Οι ειδωλολάτρες θυσίαζαν τους συμπολίτες τους Έλληνες στους βωμούς των θεών (Θα ήθελες να σε ψήσουν ζωντανό επάνω στον βωμό;).

    2) Οι αρχαίοι Έλληνες έσφαζαν, εξόντωναν, λεηλατούσαν ή πωλούσαν ως δούλους άλλους Έλληνες (θα ήθελες να πωλήσουν εσένα ή την οικογένειά σου ως δούλους;).

    3) Για όσους δεν συμφωνούσαν με την καθιερωμένη θρησκευτική αντίληψη λειτουργούσε η ιερά εξέταση, γι' αυτό ή θανατώνονταν ή εξορίζονταν π.χ. Σωκράτης, Αναξαγόρας (Θα ήθελες να πιείς το κώνειο επειδή οι αντιλήψεις σου ήταν διαφορετικές;).

    Συμφωνώ απολύτως. Πριν εμφανισθεί ο Χριστιανισμός η ζωή των ανθρώπων ήταν παραδεισένια.
    ************************************************

  10. ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΒΟΖΟ ΤΙ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ;;;; ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΒΓΑΛΑΝΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΥΤΟ ΤΟ''ΠΡΑΓΜΑ''
    ΠΩΣ ΣΟΥ ΞΕΦΥΓΕ ΤΕΤΟΙΟ ΑΠΟΘΥΜΕΝΟ
    ΜΟΝΟ Ο ΔΙΑΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ

  11. ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΖΑΓΚΛΑΡΑΣ – mad dog = ΟΤΙ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΤΥΑΡΙ
    ΒΓΑΛΕ ΤΗ ΣΚΟΥΦΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΒΑΡΑΜΕ
    ΟΜΟΙΟΣ ΣΤΟΝ ΟΜΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΠΡΙΑ ΣΤΑ ΛΑΧΑΝΑ
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΤΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ Η ΓΑΤΑ

    …ΑΟΡΑΤΟΜΠΕΣΑΛΗΣ…
    ΜΠΙ ΜΠΙ

  12. Και δε με λες ρε αορατε και ανυπαρκτε, ποιος κάνει μεγαλύτερα θαυματα?
    Το ζουνάρι του εφραιμη ή η ζωγραφιά σε μια σανίδα της παναγίας της χαμηλοβλεπούτσας?

  13. Χμμμ, έχεις δίκιο, θα το σκεφθώ, μάλλον θα την κάνω και θα μπαίνω
    κάπου κάπου να ρίχνω καμιά πούτσα σε κανα ιουδαιοχριστιανικό κώλο
    Αυτόν τον ανθέλληνα αλήτη γιανόπουλο, θα τον χύνω μόνο στο στόμα.

  14. Στον georgios stavroulakis,
    Εάν τα παραπάνω φαινόμενα της φρίκης συνέβαιναν στην Ελλάδα, η οποία είναι το λίκνο του πολιτισμού, φαντάσου τι θα συνέβαινε στις υπόλοιπες απολίτιστες χώρες. Μήπως πρέπει να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου και να προσπαθήσεις μόνος σου να αναζητήσεις την αλήθεια;

  15. ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ?

  16. Αυτονόητα said

    Ιουλίου 16, 2018 στις 8:42 μμ
    Ο καθυστερημένος βλαξ ντογκ ακόμα αναρωτιέται είναι δεν είναι ο Πύκτης = Begar2 ??

    Και μιας και μιλάς για ψευδώνυμα εσύ και το παρεάκι σου σχολιάζατε με πολλά ψευδώνυμα και τρολάρατε όλους εμάς το ξέχασες ?

    Μήπως ξέχασες που σχολίαζες με το ψευδώνυμο Χριστίνα η Βουλγαρα ?

    Και πόσα άλλα.

    Ε κάπως έπρεπε να αντιδράσουμε και εμείς απέναντι στην αλητεία σας.

    Μου αρέσει!

    Mad Dog said

    Ιουλίου 16, 2018 στις 9:01 μμ
    Εσύ μαίρη είσαι μια τρίχα από τα τουμπερλέκια του Mad Dog και το ξέρεις, ΠΟΤΈ δεν έγραψα με άλλο όνομα,
    όταν έγραψα σχόλιο σαν Χριστίνα η βουλγάρα, έβαλα και την φωτογραφία του χρήστου βούλγαρη για να του
    κλείσω το βρωμόστομα του, πράγμα που έγινε, αλλά όλοι οι φίλοι μου με απαντούσαν σαν «Ζάγκλο»
    και το ξέρεις αλβανίδας πρωκτογενημα, δεν κρύφτηκα, ποτέ ΔΕΝ έγραψα με άλλο όνομα,
    είμαι περήφανος για τίς θέσεις μου, δεν κρύβομαι, βρίζω στα ίσια σε όσους το αξίζουν,
    ερμαφρόδυτο φρικιό.

    Μου αρέσει!

    Αυτονόητα said

    Ιουλίου 16, 2018 στις 9:10 μμ
    Να σου θυμίσω τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσες

    Χριστίνα η Βουλγάρα

    Μαίρη

    Αγαμέμνονας

    Mad Dog

    Zaglos κτλ.κτλ

    Και το κλείνω γιατί με ναζιστές και φασιστοειδή και με σκατά όπως εσύ δεν κάνω διάλογο.

    Αυτά σε αυτούς που δεν σε ξέρουν εγώ σε ξέρω από παντού έφαγες κλωτσιές.

    Ότι και να πεις δεν θα απαντήσω.

  17. ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙ Η ΒΕΝΕΤΙΑ ΒΕΛΟΝΙ

    ΚΑΙ Ο ΒΟΘΡΟΣ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ

  18. ((ΓΙΑΝΝΗΣ ΨΕΥΤΟΠΑΤΕΡΑΚΗΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Π))
    (
    (ΕΛΕΝ ΨΕΥΤΟΜΑΝΕΣΗ Η ΠΑΤΡΙΝΙΑ))

    ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΙΚΟ ΔΙΔΥΜΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ
    ΜΕ ΔΕΚΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΦΙΛ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ

  19. «Ουδεμία σχέση είχαν οι φιλόσοφοι με τους περισσότερους από τους συμπολίτες τους και με τον απλό λαό, ο οποίοι συνήθως βρισκόταν σε χαμηλότατο ή μέτριο πνευματικό επίπεδο, δεν τους καταλάβαινε καθόλου, συχνά οι άνθρωποι τους κορόιδευαν, τους χλεύαζαν, δεν τους αποδέχονταν, ή ακόμη και τους φοβούνταν ή ένιωθαν δέος μπροστά τους.

    Δεν συνέθεσαν το έργο τους βάσει κάποιου επίσημου ελληνικού πολιτισμού ή επηρεασμένοι από το κύριο σώμα του, αλλά από προσωπική έμπνευση και έρευνα και εξερεύνηση, αμφισβήτηση και περιέργεια, ατομικό στοχασμό και μαθητεία μόνο δίπλα σε προγενέστερους ομοίους τους.»

  20. Μετά τον Κωνσταντίνο τα μέσα διαδόσεως και επικρατήσεως του Χριστιανισ- μού ήταν τα εξής:
    Βία, καταστροφή, ψεύδος, δόλος, απάτη, άγνοια, αγραμματοσύνη, καταρράκωση της λογικής, προσηλυτισμός ηγεμόνων (πολλές φορές μετ’ αντιτίμων) εις βάρος των λαών τους,
    καταστροφή της επιστήμης, απεμπόληση της φιλοσοφίας,
    εκφοβισμός, καταναγκασμός, καταπίεση,
    εξοντωτικοί νόμοι, σφαγές, πόλεμοι,
    ιεροί πόλεμοι, ιερές εξετάσεις, αρπακτικότητα,
    μαζί με όλα τα βιαία, ψυχολογικά, συμπλεγματικά και καταναγκαστικά μέσα. Ό,τι χειρότερο δηλαδή, πέραν κάθε λογικής,
    πειθούς και θεμιτής αναγκαιότητος!
    Αν υπήρχε έστω μια κάποια αναγκαιότης, ο Χριστιανισμός δεν θα χρειαζόταν στα επόμενα 1600 χρόνια τέτοια μέσα καταστροφής και νομοθετημένης βίας για να διαδοθεί και να επικρατήσει .
    Αλλέως πως, διά τον Χριστιανισμό τα πράγματα θα έβαιναν ομαλά και ωραία, παρέχοντας και καλή λύση σ’ αυτή την απροσπέλαστη αναγκαιότητα, χωρίς να έχει καμίαν ανάγκη καταστροφής και νομοθετημένης βίας! Τόσο απλό!

  21. Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς

  22. Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα.

  23. Αηρ αηρ αηρ ο μπατηρακηs χαθηκε επηγε για κακα του και τωρα την π@υτσα θα ρουφουν τα αναπληρωματικα του..μακντογκ σταυρουλακηs κλπ που τα ξερουν ουλα μεχρι να τουs τιs γιομισουνε απουλα τιs δολιεs κλανιεs τουs αηρ αηρ

    ΕΥΤΑΞΙΑΣ

Comments are closed.